شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

ویژه نامه خراسان

  • گره‌های اقتصادی هتلداران

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اینجا شهر بهشت است؛ پایتخت معنوی ایران؛ بزرگترین کلان‌شهر مذهبی کشور که قرار است در سال ۲۰۱۷ میلادی لقب پایتخت فرهنگی جهان اسلام را نیز به خود اختصاص دهد؛ اینجا مشهد است؛ pic۱


    لباف خانیکی: شاهد ادامه فعالیت بیش از ۴۳۰ زائرسرای دولتی در مشهد هستیم و فعالیت این واحدها به دلیل دولتی بودن و تأمین هزینه‌هایشان از سوی دولت موجب رقابت ناسالم آن‌ها با هتل‌های بخش خصوصی شده است و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی این واحدها باید به بخش خصوصی واگذار شود.


    شهری که در حال حاضر سالانه میزبان ۲۵ میلیون نفر زائر و گردشگر داخلی و خارجی است و در افق ۱۴۰۴ تعداد گردشگران آن به ۴۰ میلیون نفر در سال خواهد رسید؛ از ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری مشهد بسیار گفته‌اند و بسیار هم شنیده‌ایم؛ در واقع سفر به مشهد حکایت همان «یک تیر و دو نشان» را دارد؛ هم زیارت است و هم سیاحت.
  • توجه به محیط‌زیست لازمه حرکت به سمت توسعه پایدار است

    استاندار خراسان رضوی گفت: توجه به محیط‌زیست لازمه حرکت به سمت توسعه پایدار است و در این راستا نیازمند عزمی ملی هستیم. به گزارش مهر، علیرضا رشیدیان در مراسم روز درختکاری که در مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان برگزار شد، اظهار کرد: همه به اهمیت درختکاری در دنیای امروز که در حال حرکت سریع به سمت صنعتی شدن است، آگاه هستیم. وی با بیان اینکه طرح توسعه در جهان بدون پیوست محیط‌زیستی معنا ندارد، گفت: در ایران هم باید مباحث محیط‌زیستی در طرح‌ها و پرو‌ژه‌های شهری لحاظ شود.
    استاندار خراسان رضوی یکی از مطالب مهم برای تداوم زندگی انسان‌ها را هوای پاک و خاک سالم عنوان کرد و گفت: دولت و شهرداری در زمینه ‌کاشت درخت و گسترش فضای سبز به تنهایی نمی‌تواند وارد عمل شود و مشارکت مردم در آن باید شاخص‌تر باشد.
  • صادرات ۸۳ میلیون دلاری تعاونی‌های مرزنشین خراسان رضوی

    ایرنا- دبیر اتاق تعاون خراسان رضوی گفت: ارزش صادرات محصولات غیرنفتی تعاونی‌های مرزنشین این استان در ۱۱ ماه گذشته امسال به ۸۳ میلیون دلار رسید. ناصر توکلیان‌فر با بیان اینکه این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است، تاکید کرد: رشد چشمگیر صادرات در شرایطی رقم خورد که شاهد فشار تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی هستیم لذا این موفقیت حاصل تلاش تعاون‌گران مناطق مرزی خراسان رضوی است.
    دبیر اتاق تعاون خراسان رضوی این میزان صادرات را شامل کالاهای مازاد بر نیاز ذکر و بیان کرد: بیشتر اقلام صادراتی شامل مواد غذایی و سیمان، کاشی، سرامیک و آجر است.
  • رکود ساخت‌‌وساز عمده‌ترین مشکل تولیدکنندگان بتن

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت فرآورده‌های سیمان شرق، رکود ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی را عمده‌ترین مشکل تولیدکنندگان بتن دانست. علیرضا نصیری در حاشیه ششمین همایش بتن شرق کشور در گفت‌وگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» با بیان این مطلب اظهار کرد: رکود ساخت‌وساز باعث شده حجم استفاده از بتن و قطعات بتنی در منطقه بسیار کاهش یابد و این امر کارخانجات و تولیدکنندگان بتن را تحت فشار قرار داده است و آن‌ها نمی‌توانند از ظرفیت‌های خود استفاده کنند.
    مدیرعامل شرکت فرآورده‌های سیمان شرق ادامه داد: علاوه بر این تعداد زیادی از شرکت‌های کوچک که بعضا مجوزها و استانداردهای کافی را برای تولید بتن ندارند، مشغول فعالیت هستند که این امر باعث شده این شرکت‌ها نیز مقداری از سهم بازار را اشغال کنند.
  • استفاده ابزاری جریانات سیاسی از رسانه‌ها برای تخریب دولت

    دنیای اقتصاد- مشاور رسانه‌‎ای رئیس‌جمهور مهمان نشست فرهنگی «بزم اندیشه» بود که هفته گذشته با محوریت «فضای رسانه‌های ایران» در سازمان خدمات مشاوره‌ای جوانان و پژوهش‌های اجتماعی آستان قدس رضوی برگزار شد و محمدرضا صادق در این نشست از تبدیل برخی رسانه‌ها به ابزار جریانات سیاسی برای تخریب دولت سخن گفت و به پرسش‌های فعالان فرهنگی حاضر در جلسه پاسخ داد. به گزارش ایرنا، مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهوری با بیان اینکه برخی جریانات سیاسی با به خدمت گرفتن برخی رسانه‌ها تلاش می‌کنند برای مطرح کردن خود، دولت یازدهم را تخریب کنند، اظهار کرد: بسیاری از مطالبی که امروزه در برخی رسانه‌ها توسط افرادی با گرایش سیاسی خاص به عنوان نقد عملکرد دولت مطرح می‌شود، تنها طرحی است که خود را در صحنه سیاست مطرح کنند.
  • موازی‌کاری؛ مشکل گردشگری خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اگر شما هم یکی از اهالی شهر بهشت باشید، می‌دانید که حضور زائران در پایتخت معنوی ایران در ایام خاصی از سال و به عبارت دیگر همان «ایام پیک» پررنگ‌تر است؛ به گواه آمار حدود نیمی از گردشگران و زائران در کمتر از ۶۰ روز سال و نیمی دیگر در بیش از ۳۰۰ روز دیگر مهمان شهروندان مشهدی هستند؛ این دوره ۶۰ روزه شامل ایام نوروز (۲۹ اسفند تا ۱۴ فروردین)، شهریور ماه، هشتم تا سیزدهم محرم، پنج روز آخر ماه صفر، روز زیارتی امام رضا(ع) در ماه ذی‌القعده و نیز روز ولادت ایشان است.
    این توزیع نامتناسب سفرها به مشهد، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی را در حوزه گردشگری با دشواری‌هایی مواجه می‌کند.
  • رویکرد دانشگاه‌ها باید به سمت سیاست‌پژوهی حرکت کند

    به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، مشاور فرهنگی رئیس جمهور دوشنبه گذشته در دانشگاه فردوسی مشهد و در جلسه اتاق فکر این دانشگاه گفت: مهمترین منبع دولت، مشروعیت و مقبولیت است و استحقاق اداره جامعه باید توسط مردم انجام شود، در کشور ما منبع مشروعیت انتخاب مردم و نصب مقام معظم رهبری است. به گزارش تسنیم، حسام الدین آشنا بیان کرد: هر تصمیمی که در سطح ملی و منطقه‌ای گرفته می‌شود به طور حتم منافع ملی را جابجا می‌کند، در جریان تصمیم‌گیری همه تلاش می‌کنند منافع خود را بیشینه نشان دهند، هر گروهی برای تصمیم گیری‌های کلان و حیاتی خود منافع خود را بیشینه می‌کند که این به عنوان یک استراتژی معرفی می‌شود، همه نهادها و سازمان‌ها مجموعه‌ای از توجیهات و برنامه‌ها و اولویت‌ها و از همه اینها مهمتر طرحی برای اینکه جهان چگونه است را ارائه می‌کنند.
  • اهمیت نقش زنان در اقتصاد

    ژیلا حصاری* زنان در سراسر جهان نقش بسیار مهم و تعیین‌کننده‌ای در اداره امور خانواده و جامعه دارند و برای تسریع روند تغییر و تحقق هدف‌های توسعه پایدار می‌توانند مسئولیت بسیارجدی و مهمی را برعهده گیرند. تحقیقات نشان داده است که هرچه اشتغال زنان در اقتصاد بیشتر باشد، جهان ثروتمندتر و مرفه‌ترخواهد شد و این در حالی است که سهم زنان از مشاغل جهان عمدتا مربوط به مشاغل سخت و کم‌درآمد است. با این حال در دهه‌های اخیر سهم اشتغال و نقش‌آفرینی زنان در اقتصاد جهانی بسیار بیشتر از نسل پیشین بوده است. علاوه بر این درصد دانشجویان دختر در دانشگاه‌های جهان، نسبت به مردان بیشتر شده است.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۲۰

    هادی پژوهش میرزامحمودخان قراگوزلو ملقب به ناصرالملک (۱) در سال ۱۳۰۳ ه. ق که مردم مشهد علیه آصف‌الدوله شیرازی قیام کردند، از جانب ناصرالدین شاه قاجار به‌عنوان بیست‌وچهارمین استاندار قجری خراسان انتخاب و با اعطاء لقب فرمانفرما به مشهد اعزام شد. میرزامحمودخان قراگوزلو از رجال سیاسی دوره قاجاریه است و در مقایسه با سایر رجال دوره ناصری از علم وفضل و کمال برخوردار و خواهان ترقی و پیشرفت کشور بود . او پسر فضل‌الله‌خان از بزرگان طایفه قراگوزلوی همدان و پدربزرگ ابوالقاسم ناصرالملک (دومین نایب‌السلطنه احمد شاه قاجار) می‌باشد.
  • برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی و مشکل تامین آب

    فارس: فرماندار سبزوار با بیان اینکه در سطح شهرستان هنوز با مشکلات مختلفی در زمینه تامین آب روبرو هستیم، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات ما در این حوزه برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی است که سبب شده با افت منابع آبی روبرو باشیم. احمد برادران در مراسم کاشت ۱۳۶۰ اصله نهال در دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه پراکنش، تغییر اقلیم و کاهش میزان بارش از عناصری است که سبب شده تا شهرستان با مشکل جدی در حوزه تامین منابع آبی روبرو شود، اظهار کرد: متاسفانه خشکسالی‌های اخیر و سوء‌مدیریت در مصرف آب نیز این مشکلات را دو چندان کرده و سبب شده تا شهرستان با محدودیت جدی در تامین منابع آبی روبرو شود.
  • ارسال محموله ۶۰ تنی کمک‌های ایران به افغانستان

    مهر: محموله ۶۰ تنی کمک‌های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران طی مراسمی از طریق مرز دوغارون در استان خراسان رضوی به کشور افغانستان ارسال شد. یک محموله ۶۰ تنی شامل وسایل بهداشتی، رفاهی، امدادی، تجهیزات اتاق عمل و جراحی توسط چهار دستگاه تریلر از مرز دوغارون به کشور افغانستان ارسال شد. رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تایباد در حاشیه این مراسم گفت: این محموله در راستای کمک به مردم حادثه‌دیده افغانستان تهیه و ارسال شده است.
    غلامرضا صیادی بیان کرد: با توجه به ریزش بهمن و همچنین سیل اخیر در منطقه دره پنج‌شیر افغانستان که موجب مرگ بسیاری از همسایگان ما شد، جمهوری اسلامی ایران همچون سنوات قبل در راستای اقدامات بشردوستانه خود نسبت به ارسال محموله‌های امدادرسانی به این کشور اقدام کرده است.
  • راه‌های پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی در هتل‌ها

    ایسنا- مؤسس آموزشگاه گردشگری و هتلداری خلیج فارس در مشهد گفت: یکی از راهکارها در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی لزوم تمرکز آژانس‌های مسافرتی بر تورهای داخلی است. محمدجواد حافظی با اشاره به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: یکی از راهکارهای اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش گردشگری این است که صاحبان آژانس‌های مسافرتی تمرکز خود را به جای تورهای خارجی بر تورهای داخلی بگذارند تا ارزهایی که در حال حاضر برای کشور بسیار ارزشمند است، خارج نشود.
    مؤسس آموزشگاه گردشگری و هتلداری خلیج فارس در مشهد با اشاره به اینکه با ورود هر گردشگر خارجی به ایران حدود هفت نفر به صورت مستقیم دارای کار می‌شوند، عنوان کرد: به نظر می‌رسد بیشتر موضوعات سیاست اقتصاد مقاومتی به صورت شعار مطرح شده و عمل‌گرایی اندک بوده است.
  • نرخ اقامت در هتل‌آپارتمان‌های مشهد در تعطیلات نوروز افزایش نمی‌یابد

    ایرنا- رئیس اتحادیه هتل‌آپارتمان‌داران خراسان رضوی گفت: نرخ اقامت در واحدهای هتل‌آپارتمان در تعطیلات نوروز ۹۴ افزایشی نخواهد داشت. مهدی آجیلیان اظهار کرد: ارائه خدمات در این واحدها در نوروز امسال در مشهد مقدس بر اساس نرخ سال ۹۳ ارائه می‌شود و هیچگونه افزایش نرخی برای سال آینده در ارائه خدمات اعمال نمی‌شود.
    رئیس اتحادیه هتل‌آپارتمان‌داران خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نرخ سال ۹۳ اقامت در واحدهای زیر پوشش اتحادیه بر اساس مصوبه کمیته مربوطه در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در نیمه دوم سال جاری حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
  • برگزاری سومین بازارچه نوروزی خیریه محک در مشهد

    سومین بازارچه خیریه کودکان مبتلا به سرطان خراسان رضوی به همت جمعی از خیران در سوارکاری ارشاد مشهد به مدت دو روز برگزار شد. در این جنبش نیکوکارانه علاوه بر مردم مشهد هنرمندان و ورزشکاران نیز سهیم بوده‌اند. .
  • ارائه خدمات بیش از ۱۲۰۰ مهمانپذیر خراسان رضوی در نوروز

    ایرنا- رئیس اتحادیه مهمانپذیران خراسان رضوی گفت: ۱۲۲۸ مهمانپذیر در سطح استان در تعطیلات نوروزی به مسافران خدمات اقامتی ارائه می‌دهند. سید حسن رشید صالحی اظهار کرد: این تعداد واحد اقامتی دارای ۷۵۰ هزار تخت ظرفیت است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی ندارد. وی ادامه داد: در صورت افزایش ورود مسافر به ویژه طی سه روز اول سال جدید ظرفیت این تعداد مهمانپذیر تا ۱۵۰ هزار نفر قابل افزایش است.
    رئیس اتحادیه مهمانپذیران خراسان رضوی با اشاره به آمادگی مهمانپذیرهای استان برای میزبانی از مسافران نوروز سال آینده اظهارکرد: مجموعا ۳۲ هزار و ۱۹۰ اتاق در واحدهای مهمانپذیر استان وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد این تعداد در مشهد هستند.
  • پرداخت بیش از ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک‌های خراسان رضوی

    ایرنا- دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال ۲۸۷۴میلیارد تومان تسهیلات توسط بانکها در این استان پرداخت شده است. اصغر عدالتی اظهار کرد: از این میزان تسهیلات ۶. ۴۲ درصد تسهیلات به بخش مسکن و ساختمان، ۲. ۲۶ درصد به بخش بازرگانی و خدمات و ۶. ۱۶ درصد به حوزه کشاورزی اختصاص یافت. وی ادامه داد: ۶. ۸ درصد از تسهیلات اعطایی امسال نیز مربوط به بخش صنعت و معدن و ۳. ۶ درصد آن وام‌های قرض‌الحسنه بوده است.
    دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی کل مانده تسهیلات اعطایی بانک‌های استان در پایان بهمن ماه را ۲۱ هزار و ۷۹۴میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: این رقم نسبت به پایان سال ۹۲ رشد ۱۷ درصدی دارد.
  • موسیقی خراسانی ؛ نوای مقدس

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- اهمیت و جایگاه محرز موسیقی منطقه خراسان و هنرمندان بزرگی که در این خطه رشد کرده و در موسیقی جهانی مطرح شده‌اند از یک سو و نیز شرایط موسیقیایی حال حاضر خراسان و اظهارنظرها و محدودیت‌ها از سویی دیگر، ما را بر آن داشت تا نگاهی اجمالی به دیدگاه موسیقی‌دانان خراسانی و متخصصان و کارشناسانی که دارای تجربه اجرای موسیقی در مشهد هستند، داشته باشیم، در ادامه نظرات برخی از این هنرمندان که در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد مطرح شده است، از نظرتان خواهد گذشت.

    pic۱

    ما همیشه دلمان برای مشهدی‌ها تنگ است و دوست داریم در این شهر به اجرای موسیقی بپردازیم
    حسین علیزاده، خالق اثر نینوا درباره موسیقی سنتی می گوید: موسیقی سنتی ایران یک موسیقی مقدس است، کاری که من و همکارانم انجام می‌دهیم، موسیقی‌ای است که انسان را به تعالی می‌رساند و توجه به این مساله اهمیت زیادی دارد.
  • با دولت مشکل «روشی» داریم

     در دوره اول ریاست جمهوری آقای هاشمی‌رفسنجانی بنده مسئول ستاد دانشجویی ایشان در استان خراسان بودم، اما دلیل نمی‌شود که تا ابد آقای رفسنجانی و دودمان ایشان را حمایت کنیم  در جبهه پایداری این رسم وجود ندارد که تا ابد پای یک نفر بایستیم. در سال ۸۴ و ۸۸ از آقای احمدی‌نژاد حمایت کردیم چون در آن مقطع گزینه اصلحی بودند و دلیلی ندارد هر کاری آقای احمدی‌نژاد انجام می‌دهند، تایید کنیم  آمار سوالاتی را که اعضای جبهه پایداری از دولت پرسیده‌اند، منتشر کنید. مطمئن باشید که بیشتر طرفداران دولت در مجلس طرح سوال می‌کنند و تذکر می‌دهند  دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- یکی از نمایندگان شناخته‌شده مشهد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان است.
  • تحقق سند چشم‌انداز بتن در مشهد ۱۰ سال زمان می‌برد

    دنیای اقتصاد- رئیس انجمن بتن ایران شاخه خراسان گفت: اجرای سند چشم‌انداز بتن ۱۴۰۴ در مشهد ۱۰ سال زمان می‌برد. حمید وارسته‌پور در حاشیه ششمین همایش بتن شرق کشور در گفت‌وگو با خبرنگار دنیای اقتصاد با اشاره به تدوین سند چشم انداز بتن ۱۴۰۴ در خصوص اجرای آن در خراسان رضوی و مشهد اظهار کرد: این سند سه مرحله دارد که در فاز اول تولید بتن باید با مقاومت فشاری حداقل ۳۵ مگاپاسکال صورت گیرد.
    رئیس انجمن بتن ایران شاخه خراسان با بیان اینکه درحال‎حاضر در مشهد تولید بتن با مقاومت ۲۰ تا ۲۵ مگاپاسکال صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: با اجرای این سند در فاز اول تولید بتن در تمام شرکت‌ها با مقاومت ۳۵ مگاپاسکال صورت خواهد گرفت.
  • برگزاری کارگاه پژوهشی سینما با حضور مسعود کیمیایی در مشهد

    رئیس بنیاد تحقیقات سینمایی خراسان‌رضوی گفت: کارگاه آموزشی و پژوهشی سینما با حضور مسعود کیمیایی در مشهد‌مقدس برگزار می‌شود. محمد هادی عرفانیان در گفت‌وگو با تسنیم، افزود: کارگاه آموزشی و پژوهشی سینما هفته آینده در مشهد مقدس با حضور مسعود کیمیایی برگزار می‌شود. وی با اشاره به اینکه مدت برگزاری این کارگاه چهار روز است، بیان کرد: کیمیایی حدود نیم قرن در سینمای ایران حضور داشته است و باید زمینه انتقال تجربیات وی را از طریق برگزاری این قبیل کارگاه‌ها فراهم کنیم.
    رئیس بنیاد تحقیقات و مطالعات سینمایی خراسان رضوی تصریح کرد: هدف اصلی از برگزاری کارگاه پژوهشی این است که با مهاجرت هنرمندان خراسانی و مشهدی مقابله کنیم و آن‌ها مجبور نباشند برای دوره‌های آموزشی به تهران یا سایر شهرهای کشور بروند؛ از این طریق به دنبال آن هستیم که نوعی ارزش‌گذاری بومی و منطقه‌ای را در مباحث آموزشی سینما ایجاد کنیم.
  • «حجت‌الاسلام طاهریان» تجسم عینی جامعه اسلامی بود

    دنیای اقتصاد- تالار ابن‌هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد هفته گذشته میزبان همایشی با عنوان «پاسداشت اخلاق و تربیت اسلامی» بود که به مناسبت چهلمین روز درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد طاهریان، معاون پرورشی پیشین آموزش و پرورش خراسان رضوی برگزار شد. به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی و پرورشی وزیر آموزش و پرورش در این همایش مرحوم طاهریان را تجسم عینی جامعه اسلامی دانست و اظهار کرد: زیرا ایشان در وجود خود از ساحت‌های تربیتی و اخلاقی برخوردار بود و کاملا به رشد علمی احترام می‌گذاشت. از دست دادن بزرگانی مانند استاد طاهریان سخت است، زیرا باید از وجود پرفیض وی بهره بیشتری می‌بردیم.
  • حضور ۷۵ کشور در دومین جشنواره بین‌المللی عکس خیام

    «دومین جشنواره بین‌المللی عکس خیام» با حضور ۲۸۰۰ شرکت کننده از ۷۵ کشور برگزار می‌شود. به گزارش فارس، «دومین جشنواره بین‌المللی عکس خیام» با چهار محور موضوع آزاد رنگی، آزاد سیاه و سفید، خلاقانه و سفر برگزار می‌شود که موضوع نجوم در محور خلاقانه گنجانده شده است. در این جشنواره ۲۸۰۰ نفر از ۷۵ کشور دنیا با ۲۵ هزار اثر شرکت دارند. این جشنواره زیر نظر فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی (فیاپ) و انجمن عکاسی آمریکا PSA با مجوز وزارت ارشاد برگزار خواهد شد؛ ضمن اینکه کتاب منتشر شده از آثار منتخب شرکت‌کنندگان، به تمام هنرمندان اعطا می‌شود.
  • برپایی۲۶ نمایشگاه بهاره عرضه کالا در خراسان رضوی

    ایرنا- معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: همزمان با آغاز اسفند ماه و در آستانه نوروز ۲۶ نمایشگاه عرضه مستقیم کالا با عنوان بهاره در ۲۴ شهرستان استان دایر شده است. علی غفوری‌مقدم با بیان اینکه برپایی نمایشگاه مستقیم عرضه کالا در آستانه نوروز با هدف تنظیم بازار و تامین اقلام ضروری مردم صورت می‌گیرد، افزود: نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا در اسفند ماه به ترتیب در شهرستان‌های مختلف در حال برگزاری است و در مشهد نیز به دلیل جمعیت بسیار و گستردگی شهر برپایی دو نمایشگاه بهاره پیش‌بینی شده است.
  • موفقیت خراسان رضوی در خروج از رکود اقتصادی

    ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با افزایش ۲۴۸ درصدی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت و افزایش سهم استان در تولید کالاهای اساسی کشور، موفق به خروج از رکود و بحران اقتصادی شدیم. راضیه علیرضایی اظهار کرد: بر اساس آمار در ۱۱ ماه سال جاری میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوص در صنعت خراسان رضوی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ تعداد پروانه صنعتی ۱۶۰ درصد و از نظر سرمایه‌گذاری ۲۴۸ درصد رشد داشته است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: در این مدت ۴۱۶ فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با ۹۲۶ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی در خراسان رضوی صادر شده که با بهره‌برداری از این پروانه‌ها زمینه اشتغال ۷۶۲۹ نفر فراهم می‌شود.
  • سفیر هند خواستار توسعه روابط اقتصادی با آستان قدس رضوی شد

    ایرنا: سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران خواستار توسعه روابط اقتصادی کشور متبوعش با آستان قدس رضوی شد. شری دی. پی سریواستاوا رو در دیدار با مدیرعامل سازمان اقتصادی رضوی در مشهد گفت: کشور هند تمایل به افزایش همکاری‌های اقتصادی با مجموعه آستان قدس رضوی دارد و برای گسترش این روابط در آینده نزدیک تلاش می‌کند. وی گفت: امسال توفیق یافتم با یکی از مسئولان آستان قدس رضوی دیدار و گفت‌وگو داشته باشم و این دیدار امید کشورم را به توسعه روابط با ایران و خراسان رضوی که مملو از ظرفیت‌های بالقوه اقتصادی است، افزایش داد.
  • مهم‌ترین کارکردهای اتاق بازرگانی

    دکتر علی چشمی* مهم‌ترین کارکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هم در این است که با دولت به‌گونه‌ای تعامل کند که رشد اقتصادی، صادرات و سرمایه‌گذاری بهبود یابد و تورم و بیکاری کنترل شود و هم در این است که امور تخصصی مربوط به اعضای اتاق در سیاست‌گذاری اقتصادی تسهیل شود. بنابراین یک اتاق کارا باید هماهنگی‌های لازم را فراهم ساخته و نیازها و مطالبات بخش‌خصوصی را در تصمیم‌گیری‌های مهم سیاسی و اقتصادی جامعه دخیل سازد. چون اقتصاد خراسان رضوی مبتنی بر گردشگری، کشاورزی و صنایع مرتبط است، کسب‌وکارهایی باید در اتاق نقش داشته باشند که در همین زمینه‌ها فعالیت دارند، لذا افرادی که به اتاق بازرگانی وارد می‌شوند باید اولویت‌های چنین گروه‌هایی را در نظر گرفته، برنامه‌ریزی کرده و پیاده کنند.
  • کاهش ۴۰ درصدی برداشت انار در خراسان رضوی

    ایسنا- مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی از کاهش ۴۰ درصدی برداشت انار در استان به دلیل سرمازدگی خبر داد. محمدرضا قدسی اظهار کرد: شدت خسارت واردشده به محصول انار استان در سال جاری در مه‌ولات بیشتر و در بردسکن کمتر است.
    مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی میزان محصولات باغی برداشت شده در استان را حدود یک میلیون تن اعلام کرد و افزود: سیب، انگور، زعفران، پسته ، گیلاس، انار و بادام محصولات شاخص امسال بوده است.
    قدسی از افزایش برداشت سیب در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: متاسفانه در زمینه انار و پسته شاهد کاهش برداشت به دلیل سرمازدگی بوده‌ایم.
  • در خانه های فرهنگی شهر چه می گذرد؟

  • عملکرد شتاب‌زده در توسعه صنعت سیمان

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- از هزاران سال پیش نیمی از جمعیت کره زمین برای احداث بناهای مورد نیاز خود از مخلوط خاک و آب استفاده می‌کردند. گل خشک‌شده و کاهگل را که از مخلوط خاک محتوی ‌رس و خاک به دست می‌آیند، می‌توان نیاکان بتن امروزی و روش‌های ساخت و پرداخت آن دانست. گفته می‌شود بتن برای اولین بار در ایران، ۶۰ سال پیش با راه‌اندازی کارخانه سیمان تهران ساخته شد و پس از آن به گفته کارشناسان مسیر توسعه دانش فنی آن در کشور طی شد. انتقال دانش روز در زمینه صنعت بتن بهانه‌ای است برای برگزاری همایش «بتن شرق کشور» که ششمین دوره آن هفته گذشته با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس انجمن بتن ایران و با محوریت موضوعی بررسی برتری‌های فنی و اقتصادی ساختمان‌های اسکلت بتن در آمفی‌تئاتر دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
  • روز مرگبار خط ۲ قطار شهری مشهد

    دنیای اقتصاد- خط دو قطار شهری مشهد شنبه، ۱۶ اسفند ماه روز تلخی را در تاریخ خود ثبت کرد، زیرا با ریزش تونل آن در ساعت ۱۶:۰۸ دقیقه یک کارگر جان باخت و ۱۱ نفر نیز زخمی شدند. به گزارش ایرنا، مدیر روابط عمومی شرکت قطارشهری مشهد اظهار کرد: ۱۲ کارگر بر اثر ریزش سقف تونل خط دو قطارشهری مشهد واقع در تقاطع بلوار طبرسی و خیابان گاز گرفتار شدند.
    سیدامیررضا حسینی با بیان اینکه ۱۱ نفر از این کارگران همان دقایق اولیه توسط نیروهای آتش‌نشانی و اورژانس به بیرون منتقل شدند، افزود: اما متاسفانه یک کارگر دیگر که زیر آوار گرفتار شده بود، بر اثر این حادثه جان باخت.
  • بررسی احتمال تحقق بودجه ۹۴

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- نشست آسیب‌شناسی فرآیند بودجه‌ریزی ایران با حضور کارشناسان اقتصادی کشور و استان در دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی برگزار شد.
    انتظاراتی که از سند بودجه می‌رود، دلایل کسری بودجه، مقدار پایین کارایی تخصیصی بودجه و ضعف کارکرد توزیعی بودجه در ایران، وجود دستگاه‌های موازی با یکدیگر، شتاب‌زدگی در سیاست‌گذاری، پایین بودن ظرفیت جذب و احتمال ضعیف تحقق پیش‌بینی‌ها در بودجه ۹۴ از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.
    دیدگاه مردم به مسائل بودجه‌ای کشور، وضعیت بودجه کشور در سال ۹۴، چگونگی بودجه‌ریزی برای مشهد و وضعیت و مشکلات بودجه‌ای خراسان رضوی از دیگر موضوعات عنوان شده در این جلسه بود.
  • رشد ۸ برابری کشت زعفران در ۴۰ سال اخیر

    ایسنا-یک فعال حوزه زعفران از افزایش سطح زیر کشت زعفران در ۴۰ سال اخیر خبر داد و گفت: سطح زیر کشت زعفران استان در سال ۵۲ حدود ۱۰ هزار هکتار بوده که امروز به بیش از ۸۰ هزار هکتار رسیده است. بهزاد صادقی علت افزایش تولید این محصول در سال‌های اخیر را صنعتی شدن اسپانیا و خروج آن از بازار تولید زعفران جهان دانست و عنوان کرد: میزان زعفران تولیدی در ۴۰ سال اخیر از ۱۸ تن در سال به بالای ۲۵۰ تن رسیده است. وی با بیان اینکه این میزان تولید شده زعفران در استان نیز به فروش کامل نمی‌رسد، گفت: به طور مثال در سال گذشته ۲۰ درصد از زعفران تولید شده مازاد بوده که درصورت افزایش تعداد تولیدکنندگان این محصول با مهاجرت روستاییان از این منطقه رو به‌رو خواهیم شد.
  • مراسم روز درختکاری در مشهد

بیشتر