گویی جریان از پاییز سال جاری به کلی تغییر کرده و استاندار اصفهان که مدت ها از مقوله سرمایه گریزی در این استان انتقاد می کرد از باز شدن راه ها و ورود سرمایه گذار به اصفهان سخن به میان می آورد. از سویی دیگر شهردار اصفهان نیز معتقد است که اصفهان، خود را آماده سرمایه گذاری نموده است. وی معتقد است که امروز بر خلاف گذشته بستر سرمایه گذاری در شهر اصفهان آماده شده است. تمام این ها در حالی است که سرمایه گذاران داخلی، اعتقاد چندانی به بهار سرمایه گذاری در اصفهان ندارند؛
دنیای اقتصاد: اصفهان به شهری سرمایه گریز تبدیل شده است و یا مکانی مملو از فرصت برای سرمایه گذاران؟ بیش از یکسال از صحبت های استاندار اصفهان و تاکیدات مکرر مبنی بر سرمایه گریز بودن اصفهان نمی گذرد.
دنیای اقتصاد: در راستای بومی سازی تجهیزات مورد نیاز در خطوط تولید و همچنین به منظور کاهش هرچه بیشتر هزینه ها در فولاد مبارکه، کارکنان پرتوان واحد آزمایشگاه کالیبراسیون با کیفیت برتر و با هزینه ای کمتر از ۳۳ درصد نمونه مشابه خارجی، اقدام به ساخت ترموکوپل های نوع فلزات کمیاب( نوع S و R ) در داخل شرکت نمودند.
کامران کلوشانی رئیس واحد کالیبراسیون فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: ترموکوپل های نوع فلزات کمیاب به دلیل دارا بودن گستره اندازه گیری وسیع، دقت و پایداری مناسب، به تعداد زیاد در فرآیندهای تولید فولاد مبارکه، درحلقه های کنترلی مورد استفاده قرار می گیرند و بر این اساس تعداد ۲۲ کد قطعه یدکی برای آنها تعریف شده است.
دنیای اقتصاد: عضو شورای اسلامی شهر اصفهان سیاست زدگی جامعه را یکی از عوامل رکود مسکن برشمرد و گفت: در حال حاضر مهمترین دلیل عدم ورود سرمایهگذار و متقاضیان به بازار مسکن جو روانی کاهش قیمتهاست که بر جامعه حاکم شده است.
رسول جهانگیری در نطق پیش از دستور جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بازار مسکن یکی از عوامل رونق یا رکود اقتصاد شهری، استان و حتی کشور است. وی افزود: بر اساس نوع ساختار جمعیتی کشورها جدا از فاصله میان عرضه و تقاضای موجود، سالانه نیاز به حدود ۹۰۰ هزار واحد مسکونی است که متأسفانه طی رکود بازار مسکن در دو سه سال گذشته عملاً این ساختوساز صورت نگرفته و شکاف یا فاصله بین عرضه و تقاضای مسکن بیشتر شده است.
دنیای اقتصاد: معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به فعالان حوزه گردشگری که از منابع بانکی استفاده می کنند، بین شش تا هشت درصد یارانه سود مربوط به آن فعالیت را تقبل می کند. همچنین روش دیگری برای تامین منابع استفاده از صندوق توسعه ملی است. این صندوق خیلی علاقه مند است که منابعش را به سمت گردشگری سوق بدهد.
سعید شیرکوند در همایش سراسری سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور اظهار کرد: گردشگری در کشور ایران و در سال های پس از انقلاب جدی گرفته نشده است و قرار بوده جدی گرفته نشود.
دنیای اقتصاد: شهردار اصفهان گفت: ظرفیت های سرمایه گذاری در اصفهان کم است ولی برای همین میزان کم هم سرمایه گذاران خوبی از سراسر جهان وارد شده اند و این به ما قدرت انتخاب داده است.
مهدی جمالی نژاد در گفت و گو با دنیای اقتصاد اظهار کرد: فضایی که امروز در اصفهان حاکم است متفاوت شده است. یک زمانی بستر سرمایه گذاری آماده نبود، اما امروز بستر آماده شده و هیات های مختلف به شهرداری مراجعه می کنند. وی افزود: به دلیل اینکه در چندین سال گذشته، ارتباط خوبی با کشورهای جهان نداشتیم، الفبای سرمایه گذاری را بلد نیستیم و در دوره آزمون و خطا هستیم و در حال یادگیری چنین گفتمانی هستیم و به همین دلیل است که بسیاری از سرمایه گذاری ها به نتیجه نرسیده است.
دنیای اقتصاد: رئیس کمیسیون بانوان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اصفهان مجری برگزاری نخستین استارت آپ ملی بانوان در سطح کشور شد. زهرا اخوان نسب در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص برگزاری نخستین استارت آپ ویکند بانوان، اظهار داشت: استارت آپ ویکند بانوان دو وجه امتیاز دارد اول اینکه نخستین استارت آپ ویکند بانوان در سطح کشور است و دوم اینکه نخستین استارت آپ ویکندی است که با حمایت و مجری اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار می شود. وی بیان داشت: در حال حاضر نزدیک به ۴۵ نفر از بانوان از سراسر کشور در این استارت آپ ویکند ثبت نام کرده اند.
دنیای اقتصاد: نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: وزارت راه و شهرسازی برای کاهش هزینه های ساخت خود بر کاهش سرعت قطار پرسرعت اصفهان- تهران تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت را دارد.
حمیدرضا فولادگر در جمع خبرنگاران با اعلام آخرین خبرها از قطار پرسرعت اصفهان- تهران، از انعقاد قرارداد فاینانس این پروژه با چینی ها خبر داد و گفت: در حال حاضر موضوع بحث ما با وزارت راه و شهرسازی کاهش سرعت قطار پرسرعت اصفهان، تهران است. حمیدرضا فولادگر با اشاره به نظر کارشناسان مبنی بر اینکه قطار پرسرعت اصفهان - تهران با سرعت ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتر با سایر زیرساختهای ایران در زمینه حمل و نقل همخوانی ندارد، اظهار کرد: وزارت راه اصرار دارد که قطار با سرعت ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر برساعت به نیازهای حمل و نقلی ایران تا ۲۰ سال پاسخ خواهد داد.
دنیای اقتصاد: استاندار اصفهان گفت: اصفهان تنها استانی است در کشور که ظرف مدت شش ماه ۱۲۹ طرح به مبلغ ۴/ ۱۴ میلیارد یورو را آماده کرده است تا به سرمایه گذاران ارائه کند. این صحبت ها نه فقط روی کاغد بلکه با افتتاح پنجره واحد سرمایه گذاری در عمل هم به واقعیت خواهد پیوست. رسول زرگرپور در همایش فرصت های سرمایه گذاری پساتحریم در اصفهان اظهار کرد: گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در این استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل در برش استانی آمایش سرزمین به چنین ویژگی توجه خاص داشته ایم.
دنیای اقتصاد: با همت و تلاش کارکنان فولاد مبارکه دانش فنی تعمیرات اساسی کوپلینگ های اسپیندل رافینگ نوردگرم در کشور نهادینه شد و از این پس علاوه بر بی نیاز شدن ارسال این تجهیز به خارج از کشور، سالانه مبالغ قابل توجهی صرفه جویی اقتصادی حاصل شد.
افشین نادی رییس کارگاه مکانیک تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه در همین رابطه افزود: تا پیش از کسب این موفقیت، برای تعمیرات اساسی اسپیندل مذکور نیاز بود تا این تجهیز ۱۲ متری که ۳۷ تن وزن و گشتاوری حدود ۱۸۰۰ کیلو نیوتن متر را انتقال می دهند، به خارج از کشور ارسال گرددکه در این فرآیند با مشکلاتی از قبیل حمل و نقل ترافیکی، نیاز به زمان حداقل ۶ ماه برای انجام عملیات تعمیرات و هزینه ای بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال به ازای هر اسپیندل مواجه بودیم.
دنیای اقتصاد- از همان روزی که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد "سیاستهای پولی انقباضی" در دستور کار مسئولان اقتصادی قرار گرفت. این اقدام در راستای وعدههای داده شده در رابطه با کنترل و کاهش تورم صورت گرفت. در کنار این برنامه دولت سیاستهای مالی را نیز انقباضی کرد تا به این ترتیب بخشهای اقتصادی کشور تحت تاثیر "هراس دولتیها از تورم" قرار گرفت و رکود گسترده ای را تجربه کرد. استان اصفهان با دارا بودن صنایع گسترده و کارخانجات گوناگون از این رکود در امان نمانده است.
مرتضی بیشه در همین رابطه به دنیای اقتصاد گفت: رکود تمام واحدهای صنعتی کشور را درگیر خود کرده است.
دنیای اقتصاد: خط تولید انبوه ورق آجدار در ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا روز شنبه چهاردهم آذر ماه با حضور دکتر مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، دکتر زرگر پور استاندار اصفهان، دکتر سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه، مهندس منصوری نماینده لنجان در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران شهرستانهای لنجان و مبارکه و جمعی از مدیران و کارکنان این شرکت رسماً افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه اصفهان، در این مراسم دکتر سبحانی تولید انبوه ورقهای آجدار در ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا را یک موفقیت ملی خواند و در خصوص استراتژی فولاد مبارکه تصریح کرد: درفولادمبارکه یک استراتژی را مد نظر قرار دادهایم و آن هم این بوده و هست که تحت هرشرایطی از جمله تحریم باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و تاکنون هم به خوبی توانستهایم این کار را انجام دهیم .
دنیای اقتصاد: با مرتفع شدن موانع سرمایه گذاری، فاز اول بندر خشک اصفهان تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
رسول زرگرپور در جلسه ایجاد بندر خشک اصفهان، بیان داشت: هدف اصلی بندر خشک کاهش فاصله ها و توسعه ترانزیت است. وی افزود: دو دیدگاه در رابطه با ایجاد بندر خشک وجود دارد که یکی از آنها واگذاری کامل آن به بخش خصوصی و دیگر اینکه این پروژه به صورت حاکمیتی و توسط دولت ایجاد شود و سپس بخش هایی از آن به بخش خصوصی واگذار شود. رسول زرگرپور با بیان اینکه موافقت اصولی اولیه برای احداث بندر خشک اخذ شده است، گفت: ضروری است که ارزیابی های زیست محیطی برای فاز دوم این پروژه صورت گیرد.
دنیای اقتصاد: مهمترین طرح های بورس کالای ایران برای تامین مالی و پوشش ریسک صنعت فولاد کشور در دیدار مدیران عامل بورس کالای ایران و شرکت ذوب آهن اصفهان ارائه شد.
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، طی دیدار مدیران عامل بورس کالای ایران و شرکت ذوب آهن اصفهان، مهمترین طرح های بورس کالای ایران برای تامین مالی و پوشش ریسک صنعت فولاد کشور ارائه شد.
در این دیدار که در محل شرکت ذوب آهن اصفهان و با حضور دکتر حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران، احمد صادقی مدیرعامل شرکت ذوب آهن، مهندس منصور یزدی زاده معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن و رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران برگزار شد، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران، با اشاره به امکان تامین مالی صنعت فولاد از طریق ابزارهای مالی جدید در بورس کالا گفت: با توجه به توسعه ابزارهای مالی نوین در بورس کالای ایران، این دو شرکت می توانند در تعریف ابزارهای جدید مالی مبتنی بر محصولات فولادی مشارکت کنند.
دنیای اقتصاد: استاندار اصفهان با تکذیب تغییر مدیریت سد و تونل سوم کوهرنگ، گفت: با تلاش مدیریت استان ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پوشش داخلی تونل و سد کوهرنگ سوم اختصاص یافته است.
رسول زرگرپور با تکذیب شایعاتی مبنی بر انتقال مدیریت طرح سد و تونل سوم کوهرنگ به استان های همجوار، بیان کرد: این موضوع در هیچ یک از جلسه های مرتبط با وزارت نیرو و حوضه آبریز زاینده رود مطرح نشده و قرار نیست مطرح شود.
وی تاکید کرد: مدیریت سد و تونل سوم کوهرنگ نه تنها هیچ تغییری نکرده بلکه با تلاش و برنامه ریزی مدیریت استان ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیصی این طرح به ۷۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته که با این اعتبار، پوشش داخلی تونل و سد را باید تکمیل کنیم.
دنیای اقتصاد: جلسه فوق العاده کمیسیون سیاست گذاری و پایش اتاق اصفهان با حضور جمعی از اعضای هیات نمایندگان و نواب رییس کمیسیون ها با موضوع ارزیابی پیامدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی بر آینده اقتصاد ایران و نقش اتاق های بازرگانی با سخنرانی دکتر محسن رنانی برگزار شد.
سید عبدالوهاب سهل آبادی، رییس اتاق اصفهان در این جلسه گفت: مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت همواره جایگاه ویژه ای در اداره کشور در دو بُعد قانون گذاری و نظارت دارد. وی مسایل و مشکلات امروز تولیدکنندگان و صادرکنندگان را بسیار متعدد و پیچیده دانست و گفت:مجلس دهم باید توجه ویژه ای به اقتصاد ملی داشته باشد و حمایت از تولید را در دستور کار اصلی نه فرعی قرار دهد.
دنیای اقتصاد: مدیر بخش خارجی شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان گفت: حضور گروه ایرانی در نمایشگاه نساجی میلان که بزرگ ترین نمایشگاه نساجی و پوشاک جهان است، بسیار رضایت بخش بود و مذاکرات تجاری و عقد قراردادهای مفیدی را به دنبال داشت.
رزیتا مشکلانی با اشاره به این که نمایشگاه ITMA امسال با رویکرد تکنولوژی های پایدار برگزار شد، اظهار داشت: بازدیدکنندگان ایرانی با ابراز رضایت مندی از حضور در این رویداد، اعلام می کردند که به اهداف خود از جمله آشنایی با بازار، فن آوری های روز، خرید کالا و خدمات، سرمایه گذاری مشترک، مذاکرات تجاری و عقد قرارداد، دست یافته اند.
رضا اخلاق پور
در حال حاضر دو مقوله دولتی بودن اقتصاد و وابستگی زیاد درآمدهای بودجه عمومی به در آمدهای نفتی از جمله مشکلات فعلی اقتصاد کشور است.
بنابراین کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی و اجرای صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی وواگذاری شرکت های دولتی به بخش واقعی خصوصی از جمله عواملی هستند که در کنار اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی وکارآفرینی وهمچنین جلوگیری از خام فروشی مواد اولیه و. . . می تواند باعث افزایش میزان تولید و فروش بنگاه های مختلف اقتصادی وبه تبع آن افزایش تولید ناخالص داخلی، افزایش اشتغال زایی ودر نتیجه، باعث افزایش رونق اقتصادی کشور شوند.