گروه نفت و پتروشیمی - حمزه بهادیوند چگینی: کشف منابع نفتی حاصل از ذخایر شیل در برخی کشورهای دنیا از جمله آمریکا، یکی از موضوعاتی است که اقتصاد سیاسی نفت و ترکیب بازارهای جهانی را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. به عقیده دکتر نرسی قربان، تحلیلگر مسائل نفت، آمریکا تا سال ۲۰۲۰ واردات خود را از نفت به طور کامل متوقف خواهد کرد و ظرف سالهای پیش رو کاهش واردات را به میزان قابل ملاحظهای شاهد خواهیم بود.
این موضوع از آن جهت که آمریکا هزینههای بالایی را به منظور دفاع از منافع نفتی خود در خاورمیانه تقبل کرده و سالانه میلیاردها دلار در منطقه خلیج فارس برای نفت و اهداف مرتبط با آن هزینه میکند، حائز اهمیت است.
گروه نفت و پتروشیمی- حدیث موسوی: به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت آتی نفت خام برنت در روز چهارشنبه در نزدیکی ۱۰۴ دلار در هر بشکه رسید در حالی که یک هفته پیش از آن نیز در حدود همین قیمت گزارش شده بود. چشمانداز مثبت ساخت و ساز مسکن در ایالات متحده طی ماههای آتی و آمارهای مربوط به ضریب اطمینان مصرفکننده که نشان میدهد تقاضای جهانی نفت افزایش خواهد یافت موجب این صعود قیمتی شده است.
قیمتهای نفت در گذشته به واسطه نگرانیها از بدتر شدن اوضاع سیاسی سوریه و عرضههای نفت از خاورمیانه تثبیت شده بودند.
با وجود افزایش تحریمهای بینالمللی، ایران اردیبهشتماه بیش از ۲/۱ میلیارد دلار محصولات گاز، پتروشیمی و پلیمری پارس جنوبی را به بازارهای جهانی صادر کرده است که کشورهایی همچون ژاپن، روسیه، چین، مصر، کره جنوبی و مکزیک از سرشناسترین مشتریان این محصولات گازی و پتروشیمیایی بودهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در حال حاضر محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران به ۶۵ کشور جهان صادر میشود و در سالجاری پس از کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی، مکزیک هم به عنوان یکی از کشورهای حوزه دریای کارائیب هم مشتری پتروشیمی ایران شده است.