حسین عبیری گلپایگانی، کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه باغ پرندگان به عنوان بزرگترین باغ پرندگان در کشور و البته خاورمیانه شناخته میشود، بیان کرد: پرندگانی که در باغ پرندگان تهران جمعآوری شدهاند، بسیار نایاب هستند. این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه باغ پرندگان یک اتفاق خوب در شهر تهران است، عنوان کرد: شهروندان تهرانی در شهری پر ترافیک و آلوده زندگی میکنند و با افتتاح باغ پرندگان میتوانند از آنجا استفاده کرده و از ترافیک و آلودگی هوا دور شوند. وی با تاکید بر اینکه فعالان محیط زیست سالها است تلاش میکنند ماهی قرمز را به عنوان موجودی زنده که اسیر تنگهای بلورین شدهاند از سفرههای هفت سین مردم ایران برچینند، اما هنوز موفق نشدهاند، ادامه داد: یکی از مواردی که در باغ پرندگان توجه مرا به خود جلب کرد، موضوع تحویل ماهی قرمزها به این باغ بود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: برگزاری جشن میلاد در ۱۱۰ مسجد منتخب، نمایشگاه دستاوردهای زنان سرپرست خانوار در میدان امام حسین (ع)، تجلیل از بانوان شاعر آیینی، برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و هنری و همچنین تجلیل از مادران شهدای هستهای مهمترین عناوین برنامههای میلاد حضرت زهرا(س) را به خود اختصاص دادهاند. محمد هادی ایازی، معاون شهردار تهران در تشریح ویژه برنامههای میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، با بیان این مطلب افزود: مدیریت فرهنگی شهر با رعایت عرف اجرای برنامههای مناسبتی طی سالهای گذشته، ویژهبرنامههای روز زن، روزجهانی کار و روز معلم را در دو بخش منطقهای و شهری با رویکرد محله محور اجرا خواهد کرد.
گروه شهری- درهای باغ پرندگان به روی شهروندان تهرانی دیروز گشوده شد.
بزرگترین باغ پرندگان کشور با ۵۱۲ گونه پرنده بومی و مساحت اولیه ۲۲ هکتاری در محدوده غربی جنگلهای لویزان در شمال شرق تهران به نخستین مرحله بهره برداری خود رسیده است تا یکی از کانونهای وقوع ناهنجاریهای اجتماعی پایتخت به محلی برای آشتی مردم با طبیعت شود. کل وسعت این مجموعه ۸۴ هکتار است که در فازهای بعدی افتتاح میشود. به گزارش «دنیای اقتصاد» یکی از پروژههای هدف گذاری شده مدیریت شهری در سالهای اخیر احداث باغ پرندگان در جنگلهای لویزان بود که کلنگ احداث آن در تابستان ۹۰ زده شد و روز گذشته طبق وعده مدیران شهری با حضور یک هزار و ۵۰۰ نوع پرنده که ۵۱۲ گونه آن را پرندگان بومی و باقی آن را پرندگانی از نژاد مناطق آسیای جنوب شرقی و آفریقا تشکیل میدهد به مرحله بهرهبرداری رسید.
اسماعیل کهرم استاد دانشگاه و کارشناس محیط زیست، دریاچه چیتگر را یک پهنه اکولوژیکی جدید و زمینهای مساعد برای تلطیف هوای غرب پایتخت دانست. کهرم با اعلام این مطلب اظهار کرد: توسعه فضای سبز در پهنه ساحلی دریاچه چیتگر به ویژه اگر با انتخاب گونههای گیاهی مناسب همراه باشد، قادر است حوزه تاثیرات اقلیمی آن را افزایش داده و میزان رطوبت و طراوت محیط را از اینکه هست بیشتر کند.
وی با بیان آنکه دریاچه چیتگر میتواند یک تفرجگاه بینظیر برای شهروندان تهرانی و همچنین محلی مناسب برای پرداختن به ورزشهای آبی باشد، تاکید کرد: در صورت اندیشیدن تمهیدات خاص، تمام این کاربریها میتوانند با اکوسیستم طبیعی دریاچه در همزیستی کامل باشند و باید برای بهرهمندی از تمام امکانات این پهنه آبی برنامهریزی کرد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از پیشرفت ۹۷ درصدی پروژه تقاطع شیخ فضل الله - جناح خبر داد و گفت: پلهای شش گانه تقاطع شیخ فضل الله - جناح در اردیبهشت ماه و ۸ ماه زودتر از زمان تعیین شده بهرهبرداری خواهد شد. مازیار حسینی معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه پلهای تقاطع شیخ فضلالله ـ جناح در چهار سطح اجرا شده و این موضوع زیبایی بصری پروژه را افزایش داده است، افزود: با توجه به قرار گرفتن این تقاطع در یکی از محورهای اصلی مواصلاتی منتهی به برج آزادی و ضرورت حفظ خط دید این بنای ملی، نحوه اجرا و طراحی پلهای ششگانه تقاطع، اهمیت بیشتری یافته است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر افزایش تقاضای پارکینگ در پایتخت گفت: در سیاستهای اجرایی خود راهکارهایی در خصوص قیمتگذاری پارکینگ و سیاستگذاری احداث پارکینگهای غیر حاشیهای با در نظر گرفتن محدودیتهای ترافیکی و توسعه حمل و نقل عمومی، اعمال محدودیت یا ممنوعیت پارک حاشیهای و مجموعهای از راهکارهای مدیریتی را در نظر گرفتهایم. جعفر تشکری هاشمی، معاون شهردار افزود: تاکسی به عنوان یکی از ارکان تشکیل دهنده ناوگان حمل و نقل نیمه عمومی سهم بسزایی در جابهجایی مسافران در تهران دارد و ناوگان تاکسیرانی متناسب با این خدمات، تسهیلات و تمهیدات ویژهای را میطلبد تا بهرهوری آن افزایش یابد.
مدیر کل معماری وساختمان شهرداری تهران از تدوین ضوابط و مقررات نمای ساختمانها خبر داد و گفت: این ضوابط به زودی پس از تصویب در کمیسیون ماده ۵ اجرایی میشود که بر اساس آن مالک باید در زمان صدور پروانه و به همراه سایر نقشههای ساختمان، نقشه نما را نیز برای تایید ارائه کند.
جواد کریمیان اقبال با اشاره به اهمیت نمای ساختمانها گفت: از آنجا که نمای ساختمانها، منظر عمومی شهر است، ساماندهی نمای بناهای کوچک و تک بناها در مناطق ۱، ۴، ۶ و ۲۲ سال گذشته پیش بینی شد و کمیته تخصصی معماری نما در این مناطق شکل گرفت.