شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

دنیای ماشین

  • پرچمداران کاهش مصرف سوخت

    اگرچه تاریخچه خودروهای هیبرید به درشکه‌های بدون اسب اولیه برمی‌گردد که با استفاده از باتری‌های غیرقابل شارژ مسافت کوتاهی را طی می‌کردند و بعد موتور بنزینی خودرو درگیر می‌شد اما از کمی بیش از یک دهه پیش این نوع خودروها به‌صورت رسمی مطرح شدند و به علت بهینه بودن مصرف سوخت مورد توجه قرار گرفتند. خودروهای هیبرید در کنار موتور بنزینی یا دیزلی موتورهای الکتریکی و باتری‌های قدرتمندی دارند که در همکاری با هم می‌توانند حرکت خودرو را با مصرف کمتری امکان‌پذیر کنند. خودروهای هیبریدی به سامانه‌های کنترل موتور مجهز هستند که راننده می‌تواند با استفاده از آن وضعیت‌های مختلف حرکتی را در اختیار داشته باشد.

  • انتخاب در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • قاتل فراری در دهه رویایی

    در سخت‌ترین دوران خودروسازی متولد شد. زمانی که دوران اوج طراحی و عصر طلایی خودروسازی نام گرفته است. صحبت از شورولت کوروت است. تنها خودرویی در جهان که برایش موزه ملی ساخته‌اند. زمانی که نسل اول شورولت کوروت معرفی شد یعنی اوایل دهه ۵۰ میلادی، دورانی بود که طراحان خودرو در آمریکا بر این صنعت حکومت می‌کردند. خودروسازی اروپا هنوز متاثر از جنگ جهانی دوم بود و صادرات گسترده‌ای نداشت و خودروسازان شرق آسیا هم هنوز خودروسازانی محلی به حساب می‌آمدند که قدرت و کیفیت رقابت جهانی نداشتند. اما این به آن معنی نبود که کار برای شورولت تازه‌وارد آسان است.

  • کوپه یعنی این!

    دنیای اقتصاد: در ادبیات خودرویی، واژه Coupe به چند معنی تعریف می‌شود. در تفسیری ابتدایی به همه خودروهای ۲ درب، کوپه اطلاق می‌شود یعنی از لامبورگینی گالاردو و فراری کالیفرنیا گرفته تا جگوار اف-تایپ و نیسان جی‌تی-آر، همگی به نوعی یک خودروی کوپه هستند. اما تعریف دیگر شامل خودروهایی می‌شود که فارغ از تعداد درب‌ها و صندلی‌هایشان، ساختاری منحنی‌شکل و به عبارتی تخم‌مرغی دارند. بی‌ام‌و ادعا می‌کند شاسی‌بلند ایکس۶ یک تعریف مهندسی از کوپه است. یا در مثالی دیگر، مرسد‌س‌بنز بر این باور است که فست‌بک سی.

  • رویارویی سنت و جسارت

    تقریبا به درد هیچ کاری به غیر از لذت بردن از سرعت و شتاب نمی‌خورند. نه جایی برای قرار دادن وسایل و رفتن به مسافرت دارند و نه می‌توان با آنها در همه سطوح حرکت کرد. اما تمام عشق ماشین‌ها برایشان سر و دست می‌شکنند. صحبت از خودروهای سوپراسپرت است. ماشین‌هایی که برای شما از آخرین پیشرفت‌های فناوری و طراحی در صنعت خودرو حرف می‌زنند. فناوری‌هایی که برخی از آنها یک دهه بعد و گاهی هم هیچ‌وقت به حیطه ماشین‌های معمولی وارد نمی‌شوند. همین‌ها است که خودروهای سوپراسپرت را از بقیه متمایز می‌کند و البته برای داشتن این مجموعه هیجان و فناوری باید پول زیادی هم پرداخت کرد.

  • فولکس؛ رستگاری پس از رسوایی

    دنیای اقتصاد: طی یک سال اخیر بیش از هر چیزی نام شرکت فولکس واگن آلمان با واژه رسوایی همراه بوده است. رسوایی حاصل از دستکاری در اطلاعات مربوط به میزان آلایندگی خودروهای دیزل این شرکت. اما در حالی که هنوز پرونده این رسوایی در کشورهای زیادی باز است، آمارهای رسمی منتشر شده در مورد میزان فروش خودروسازان نشان می‌دهند که فولکس در ۶ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۶ میلادی با پشت سرگذاشتن تویوتا به بزرگ‌ترین خودروساز جهان تبدیل شده است. پیش از این فولکس این عنوان را برای بازه‌های دو ماهه و سه ماهه در سال‌های قبل به دست آورده بود.

  • چابک و همه جارو

    در دنیای ماشین‌ها همواره خودروهایی وجود دارند که با شکل و شمایلی خاص قابلیت‌های ویژه‌ای را در زیر بدنه فلزی و سخت خود پنهان کرده‌اند. این خودروها در تعداد محدود و با اهداف مشخصی طراحی و تولید می‌شوند. شرکت تویو تایر از جمله شرکت‌هایی است که برای انواع خودروها تایر می‌سازد و بسیاری از سوپراسپرت‌ها و خودروهای مسابقه‌ای تایر‌های خود را از این شرکت تهیه می‌کنند. ساخت تایر برای خودروهای نظامی و خاص هم توسط این شرکت انجام می‌شود و در جدید‌ترین مدل از خودرویی به نام فرت (Ferret) رونمایی شده است.

  • کدام رسوایی؟

    هنوز گرد و خاک ابعاد جدیدی از رسوایی بزرگ فولکس واگن و مطرح شدن زیرمجموعه‌اش، آئودی بر زمین ننشسته بود که اعلام شد این خودروساز با پیشی گرفتن از تویوتا در صدر فروش قرار گرفته است. این مساله باعث شده است تا سوال‌های زیادی در رابطه با این موضوع مطرح شود. چرا که به نظر می‌رسد این رسوایی حتی باعث افزایش فروش فولکس واگن در دنیا شده است. چندی پیش ثابت شد فولکس واگن در برخی محصولات دیزلی خود از نرم‌افزاری برای نمایش مقدار کمتری از گازهای آلاینده استفاده کرده است تا به استاندارد‌های لازم برسد و این در حالی بوده که مقدار گاز‌های خروجی از اگزوز این خودروها بیشتر از آن چیزی بوده که هنگام آزمایش‌‌ها مشخص می‌شده است.

  • هیجان در شهر

    وقتی از شبکه‌های تلویزیونی مسابقات مهیج رالی به نمایش در‌می‌آید، احتمالا شما با خود می‌گویید چه هیجانی دارد. شاید ته دل بدتان نمی‌آید یک بار هم شرکت در مسابقه اتومبیلرانی را تجربه کنید. اما خب حضور در چنین مسابقاتی آن هم در این سطح، نیاز به مهارت‌های خاصی دارد که احتمالا من و شما از داشتنش محروم هستیم! اما تصور نکنید که شما امکان شرکت در هیچ مسابقه اتومبیلرانی را ندارید. بلکه به راحتی می‌توانید در مسابقه رالی تفریحی که در شهر برگزار می‌شود شرکت کنید. دست بر قضا یکی دیگر از همین رالی‌ها با نام جام جهان پارت به همت کمیته رالی هیات موتورسواری و اتومبیلرانی تهران در شهر تهران برگزار شد.

  • رنجرور با طعم بلغاری

    تاریخ لندروور نشان می‌دهد سومین نسل از شاسی‌بلندهای سری رنجرور رکورددار فروش بوده است. خودرویی که در سال ۲۰۱۲ از خط تولید پایین کشیده شد. با اینکه تصور می‌شد این اس. یو. وی لوکس آفرود از خاطره‌ها فراموش شده، ولی یک تیونر اهل بلغارستان با انتخاب رنجرور فوق جان تازه‌ای به آن بخشیده است. پروژه با نصب یک بادی‌کیت آغاز شد. بدنه‌ جدید شامل سپرهای برآمده، رکاب‌های برجسته، جلوپنجره توری فولادی و مه‌شکن‌های LED است. تیونر با حفظ اصالت طراحی نسخه کلاسیک، کمی به خشونت آن افزوده است. این جسارت را می‌توان داخل کابین با صندلی‌های چرم دو رنگ قهوه‌ای-مشکی نیز مشاهده کرد.

  • ماجراجویی با لندرور عتیقه !

    در میان افراد ماجراجو سفر به دور دنیا از هیجان انگیزترین رویدادهایی است که ممکن است برایشان اتفاق بیفتد. ماجراجویان با استفاده از ابزارهای مختلفی به این سفرهای مهیج می‌روند، برخی پای پیاده رفتن را انتخاب می‌کنند و برخی نیز با کاروان‌های مجهز و مدرن پا به کشف دنیا می‌گذارند، اما کمتر کسی مانند کریستوفر مانی با یک لندرور دیفندر سری ۳ساخته شده در سال ۱۹۷۵ به دور دنیا سفر می‌کند تا علاوه بر آشنایی با فرهنگ‌های مختلف با زیبایی‌های کشورهای دیگر هم بیشتر آشنا شود. کریستورفر در سال ۱۹۷۰ و در نیویورک به‌دنیا آمده است و پدری آمریکایی و مادری آلمانی دارد.

  • انقلاب سنگین مرسدس‌بنز

    ستاره نقره‌فام اشتوتگارت آزمون‌های جاده‌ای اولین کشنده سنگین‌وزن تمام برقی دنیا را با سرعتی بالا پیش می‌برد. پدید‌ه‌ای که پیش‌تر می‌دانستیم شرکت می‌خواهد آن را روی اتوبوس‌ها اجرا کند. با این حال مرسدس‌بنز با اتمام بخشی از تست‌های آزمایشگاهی، کامیون انقلابی خود را زیر پوشش پیچیده استتاری بیرون آورده است. شنیده‌ها حاکی از آن است که کشنده فوق از نوع ۲۴ تن با منبع تغذیه باتری یون-لیتیومی است. دکتر ولفگانگ برنارد، مدیرعامل دایملر-بنز ادعا می‌کند این خودرو می‌تواند با یک بار شارژ مسافتی حدود ۲۰۰ کیلومتر را بپیماید.

  • پانامرای لوکس‌تر

    با اینکه حدود دو ماه از عرضه نسل جدید تنها سواری چهار در پورشه می‌گذرد، شرکت ویرایشی جدید از این فست‌بک خاص را معرفی کرد. تیپ جدید پانامرای ۲۰۱۷ شامل المان‌های لوکس‌تر می‌شود. مانند رینگ‌های ویژه ۲۱ اینچی، تریم استیل، پوشش چرم‌ دست‌دوز، داشبورد چوب طبیعی و روکش کتان برای زیرپایی. حتی چراغ‌های محصول جدید نیز آن‌طور که پورشه می‌گوید، مجهز به لنز با رنگ تیره شده‌اند. شرکت همچنین تغییرات بهتری در قسمت آپشن‌های مربوط به سیستم‌های کاربری، صوتی-تصویری و رفاهی اعمال کرده است. بهترین مدل پانامرای ۲۰۱۷ شامل یک پیشرانه ۸/ ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل دو توربو با قدرت ۵۶۲ اسب‌بخار و گشتاور ۷۵۰ نیوتن‌متری است.

  • برداشت کاشت درست

    فولکس واگن آلمان در حالی توانست عنوان بزرگ‌ترین‌ خودروساز جهان در نیمه اول سال ۲۰۱۶ میلادی را به دست آورد که کمتر کارشناسی در این شرایط می‌توانست آن را پیش‌بینی کند. آن هم در شرایطی که نام فولکس واگن در شش ماه اخیر بیش از هر چیز با رسوایی حاصل از تقلب در میزان آلایندگی موتورهای دیزل این شرکت به میان آمده است. اما واقعیت آن است جایگاهی که فولکس واگن اکنون در آن قرار گرفته حاصل یک سلسله برنامه‌ریزی‌های بلند‌مدت است که اکنون به ثمر نشسته و این رسوایی نتوانسته اثر آنها را خنثی کند. مهم‌ترین‌ عاملی که فولکس واگن را به بزرگ‌ترین خودروساز جهان در حال حاضر تبدیل کرده است سرمایه‌گذاری درست این شرکت در طول دو دهه اخیر است.

  • جدال بنز و تسلا بر سر اتوبوس‌های برقی

    کنار خیابان ایستاده‌اید و در مانیتور ایستگاه نزدیک شدن اتوبوس را دنبال می‌کنید و در کمال تعجب می‌بینید که صندلی راننده خالی است و اتوبوس بر‌اساس مجموعه‌ای از فناوری‌ها در حال نزدیک شدن به شما است. این تصویر در سال‌های آینده قطعا اتفاق خواهد افتاد و مرسدس بنز و تسلا در حال بررسی این امکان هستند. در حال حاضر مراکز شهری بیش از گذشته مملو از خودرو شده‌اند و ورود خودروهای جدید به این بخش از شهرها هر روز دشوارتر از گذشته می‌شود و محدودیت‌های بیشتری توسط مقامات شهری برای کاهش حجم این خودروها اعمال می‌شود.

  • اسپرت‌تر بدون قدرت بیشتر

    سیتروئن نسخه‌ای جوان‌پسند از هاچ‌بک سی. ۱ خود معرفی کرد. این کوپه دو درب که هنوز سیاست یک خودروی ارزان شهری را توسط سازنده فرانسوی خود رعایت کرده، با رنگ‌بندی جذاب، رینگ‌های ۱۵ اینچی مسابقه‌ای و صندلی‌های مخصوص ریس، ظاهری متفاوت پیدا کرده است. اما نکته عجیب درباره سیتروئن جدید آن است که شرکت بر‌خلاف این طراحی‌های جذاب، هیچ تغییری در قوای محرکه آن اعمال نکرده است. یعنی هنوز هر دو نسخه آن با همان پیشرانه‌های استاندارد قبلی یعنی یک لیتری ۳ سیلندر ۶۸ اسب‌بخاری و ۲/ ۱ لیتری ۳ سیلندر ۸۲ اسب‌بخاری خواهند بود.

  • رکورد سرعت برقی‌ها شکسته شد

    شورولت کوروت از جمله خودروهایی است که نامش با سرعت و قدرت عجین شده است و هر جا صحبت از سرعت و قدرت باشد حتما پای یک کوروت در میان است. در نمایشگاه ژنو از نسخه شورولت کوروت GXE به‌عنوان خودرویی تمام برقی و سوپر اسپرت رونمایی شده است که می‌تواند به حداکثر سرعت ۳۵۳ کیلومتر در ساعت برسد و برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت تنها به ۶/ ۲ ثانیه زمان نیاز دارد. افزایش توان موتور در خودروهای برقی در کنار کارآیی بیشتر باتری‌های لیتیوم یونی آنها باعث شده است تا این قدرت‌های بی نظیر تولید شوند.

  • این M۴ رویایی

    همیشه پروژه‌های تیونینگی شرکت «جی‌پاور» جذاب بوده‌اند. چراکه این شرکت همیشه دست روی ب‌ام‌وهایی می‌گذارد که خود پیش‌تر توسط بخش موتوراسپرت آنها یعنی «ام‌پاور» تقویت‌سازی شده‌اند. جدیدترین دستاورد مهندسان جی‌پاور، کوپه صندوق‌دار تازه‌وارد آلمان‌ها یعنی ام۴ است. ناگفته پیدا است که این خودرو به نسبت نمونه استانداردش، از نظر ظاهری خشن‌تر و تهاجمی‌تر است. بی‌ام‌و ام۴ آن هم در نسخه جی‌تی‌اس می‌توانست ۵۰۰ اسب‌بخار نیرو و ۶۰۰ نیوتن‌متر گشتاور فراهم کند. اما در ویرایش تیون‌شده با تغییرات سنگینی که روی ECU اعمال شده خواهد توانست ۶۱۵ اسب‌بخار نیرو و ۷۵۰ نیوتن‌متر گشتاور را به چرخ‌های عقب منتقل کند.

  • کفش‌های بزرگ‌تر‌ برای فرمول یک - ۱۴ مرداد ۹۵

    قرار است برای فصل ۲۰۱۷ از لاستیک‌های جدیدی برای خودروهای فرمول یک استفاده شود. لاستیک‌های جدید هم از نظر قطر و هم از نظر پهنا بزرگ‌تر‌ شده‌اند. شرکت پیرلی به عنوان تامین‌کننده انحصاری لاستیک مسابقات طراحی لاستیک‌های جدید را به عهده داشته و به تازگی از آنها رونمایی کرده است. دو روز پیش این تایرها توسط شرکت فراری آزمایش شدند. فراری نتایج این آزمایش را به طور کامل منتشر نکرده و همین موجب شده تا این ذهنیت تقویت شود که تایرهای جدید اثر منفی روی عملکرد خودرو گذاشته‌اند. پیش از این نیز تغییر اندازه تایرها با مخالفانی در تیم‌های بزرگ مانند مک لارن و مرسدس همراه شده بود.

  • سوباروی هیبریدی فقط برای ژاپن

    با اینکه محبوبیت خودروهای هیبریدی این روزها به شدت افزایش پیدا کرده ولی هنوز زمان زیادی تا نفوذ آنها به دنیای اسپرت‌ها و مسابقه‌ای‌ها باقی مانده است. اما شاید سوباروی ژاپن یکی از معدود شرکت‌هایی باشد که جرات و جسارت این کار را داشته است. سری جدید ایکس. وی این شرکت با قوای محرکه هیبریدی تولید شده و تا چندی دیگر در بازار بومی ژاپن به فروش می‌رسد. خودرویی که پیشرانه درون‌سوزش مانند قبل ۲ لیتری خوابیده با قدرت ۱۴۸ اسب‌بخار و ۱۹۶ نیوتن‌متر گشتاور است. یک موتور برقی ۹ کیلوواتی (معادل ۱۳ اسب‌بخار) با ۶۵ نیوتن‌متر گشتاور نیز آن را همراهی می‌کند.

  • سه‌چرخه‌های مسابقه‌ای

    پولاریس که اغلب نام آن را به خاطر موتورسیکلت‌های کواد (چهار چرخ) می‌شنویم، سری جدید «اسلینگ‌شات» خود را با ظاهری جدید و اسپرت رونمایی کرد. محصولات فوق که به‌عنوان مدل سال ۲۰۱۷ شناخته می‌شوند به‌صورت سه‌چرخ با ساختار جدید دو چرخ در جلو و یک چرخ در عقب تولید شده‌اند. این سری با رنگ‌هایی تولید شده‌اند که هرگز روی محصولات قبلی پولاریس ندیده بودیم. برای این نیمه خودرو-نیمه موتور از دیسک ترمزهای عریض ۳۰۵ میلی‌متری سوراخ‌دار خنک‌شونده استفاده شده است. این یعنی ۴۰ میلی‌متر بیشتر از نسخه‌های استاندارد قبلی.

  • نروژی‌ها در اندیشه بزرگراه‌های زیر آب

    با وجود تحولات عظیم در حمل و نقل هوایی و ریلی اما همچنان جاده‌ها سهم قابل توجهی از حمل‌ونقل‌ را به خود اختصاص می‌دهند و بسیاری از افراد به‌رغم وجود راه‌های مختلف برای جابه‌جایی و سفر همچنان از جاده‌ها برای مسافرت استفاده می‌کنند. در رابطه با کشورهایی که توسط دریاها احاطه شده‌اند حمل و نقل جاده‌ای با چالش‌های زیادی همراه است چرا که نیاز است تا پل‌ها و تونل‌های زیر دریایی با هزینه‌های بسیار زیاد ساخته شوند. انگلیس و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که با حفر تونلی زیر دریا و با صرف هزینه‌های هنگفت توانستند ارتباط جاده‌ای و ریلی را در زیر بستر دریای مانش ایجاد کنند.

  • چوب حراج به پورشه خاص!

    پورشه ۹۵۹ از جمله خودروهایی بوده است که پس از تجربه مدل‌های موفق ۹۱۱ با ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد وارد خیابان‌ها شده است. مدل مفهومی پورشه ۹۵۹ در سال ۱۹۸۳ رونمایی شد و ۲ سال پس از این معرفی، ژرمن‌ها تصمیم می‌گیرند که این مدل را به خط تولید برسانند و البته در تعداد محدودی ساخته می‌شود. از خصوصیت بارز پورشه ۹۵۹ طرحی آینده‌نگر در بخش فنی بوده است و در ۳۰ سال گذشته حضور چنین خودرویی با این شکل و شمایل بسیار پر هیجان بوده است. آلمان‌ها توانستند با درج مشخصات خاص فنی در این سوپر اسپرت خیابانی محصولی را معرفی کنند که با قدرت و شتابی که دارد همچنان هم می‌تواند در کنار مدعیان قرار بگیرد.

  • کفش‌های بزرگ‌تر‌ برای فرمول یک

    قرار است برای فصل ۲۰۱۷ از لاستیک‌های جدیدی برای خودروهای فرمول یک استفاده شود. لاستیک‌های جدید هم از نظر قطر و هم از نظر پهنا بزرگ‌تر‌ شده‌اند. شرکت پیرلی به عنوان تامین‌کننده انحصاری لاستیک مسابقات طراحی لاستیک‌های جدید را به عهده داشته و به تازگی از آنها رونمایی کرده است. دو روز پیش این تایرها توسط شرکت فراری آزمایش شدند. فراری نتایج این آزمایش را به طور کامل منتشر نکرده و همین موجب شده تا این ذهنیت تقویت شود که تایرهای جدید اثر منفی روی عملکرد خودرو گذاشته‌اند. پیش از این نیز تغییر اندازه تایرها با مخالفانی در تیم‌های بزرگ مانند مک لارن و مرسدس همراه شده بود.

  • ویژه‌برنامه فورد برای آمریکا

    بعد از فی‌یستا و موندئو، حالا نوبت به شاسی‌بلند سایز متوسط فورد یعنی کوگا رسیده که ویرایش اسپرت «اس. تی» را روی خود تجربه کند. از ویژگی‌های بارز این تیپ که روی هر محصول فورد قرار می‌گیرد، می‌توان به رنگ خاص بدنه، رینگ‌های تیره، جلوپنجره مات و رنگ دودی شیشه و آینه‌ها اشاره کرد. طبق برنامه‌ریزی‌ها، شرکت می‌خواهد کم‌کم کوگا را به‌عنوان محصول موازی «اسکیپ» در بازار آمریکا جا بیندازد. این شاسی‌بلند بر حسب انتخاب مشتری می‌تواند با رینگ‌های ۱۸ یا ۱۹ اینچی باشد. همچنین با تجهیز کیت اس. تی بوده که سیستم تعلیق اسپرت آن تا ۱۰ میلی‌متر پایین‌تر آمده است.

  • سریع‌ترین لوتوس استاندارد

    چند ماه پیش لوتوس نسخه جدیدی از الیزه ویرایش کاپ ۲۵۰ را با قابلیت‌های فوق‌العاده اسپرت رونمایی کرد. خودرویی که تصور می‌شد بالاترین توانمندی‌های شرکت را به تصویر کشیده است. اما هفته گذشته این شرکت با بمب خبری خود بازگشت. نمونه جدید الیز که ویرایش ریس ۲۵۰ نام دارد، توانسته رکوردهای شرکت را جابه‌جا کند. لوتوس برای این کار از یک موتور ۸/ ۱ لیتری سوپرشارژشده به قدرت باورنکردنی ۲۴۳ اسب‌بخار و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور استفاده کرده است. جعبه‌دنده آن مانند همیشه ۶ سرعته دستی خواهد بود. برای اولین‌بار لوتوس با شرکت نیترون برای طراحی سیستم تعلیق همکاری کرده است.

  • استخوان‌بندی جدید برای فراری

    تصور اینکه خودرو‌سازان به تنهایی اقدام به طراحی و ساخت سوپراسپرت‌ها و محصولاتی با توان بالا می‌کنند درست و منطقی نیست. شرکت‌هایی مانند فراری، مک لارن و برخی دیگر از کهنه‌کارهای معروف این بخش از صنعت خودرو، خودروهای خود را با کمک شرکت‌های مبتنی بر فناوری به اینجا رسانده‌اند. این شرکت‌ها با تمرکز بر طراحی بخش‌های خاصی از خودروها تحولات گسترده‌ای را کلید زده‌اند که در جهت کاهش مصرف سوخت و افزایش عملکرد خودرو تاثیرات بنیادی داشته‌اند. اخیرا فراری تصمیم گرفته است با همکاری شرکت التایر (Altair) واقع در میشیگان که در زمینه طراحی و ساخت قطعات خودرو و وسایل حمل و نقل فعالیت دارد پلت‌فرم جدیدی را با ویژگی‌های خاص تولید کند.

  • حراج یک الماس نایاب

    بعید است تا‌کنون نام شرکت «آویونس وویسین» را شنیده باشید. یک خودروساز لوکس فرانسوی که یکی از پرچمداران این مدل خودروها در دهه ۲۰ و ۳۰ میلادی بوده است. اکنون قرار است یکی از محبوب‌ترین تولیدات این شرکت در یک حراجی به بالاترین قیمت فروخته شود. مدلی زیبا به اسم «سی. ۲۸ آئرواسپرت». این خودرو که متعلق به سال ۱۹۳۹ میلادی است، بهترین مهندسی مکانیک، آیرودینامیک، طراحی، آپشن و ایمنی زمان خود را در خود جمع‌آوری کرده بود. گفته می‌شود در طراحی این خودرو از مشاوره شاعران و رمان‌نویسان وقت نیز استفاده شده است.

  • ون‌های ۲۰۱۷ فولکس آمدند

    نسل جدید خودروهای فول‌سایز کار و تجاری فولکس‌واگن با چهره‌ای زیبا و مشخصات فنی جذاب، از راه رسید. این ون‌ها که «کرفتر» نام‌گذاری شده با بهبود چشمگیر در طراحی فضای داخلی بازگشته است. اغلب ون‌های تجاری سایز بزرگ، به دلیل ماهیت کاری‌شان چندان تمرکزی روی مسائل مربوط به طراحی ندارند. اما کرفتر فولکس‌واگن با چراغ‌هایی باوقار و جلوپنجره‌ای کروم‌ رنگ، مانند یک اسپرت جوان‌گرا وارد بازی شده است. شرکت قصد دارد از سری جدید پیشرانه‌های توربو دیزلی خود روی این خودرو بهره بگیرد. پیشرانه‌های ۲ لیتری که بر حسب مهندسی‌‌شان می‌توانند بین ۱۰۲ تا ۱۷۷ اسب‌بخار نیرو تولید کنند.

  • از پیست به خیابان

    در خلال برگزاری مسابقاتی که لامبورگینی آن را با محصولات ساخت خودش برگزار می‌کرد، موجی از تحسین‌ها روانه نسخه ویژه هوراکان شد. نمونه تمام مسابقه‌ای از این ابرخودرو که با توجه به المان‌های مخصوص پیست، اجازه حضور در خیابان را نداشت. اکنون شرکت قصد دارد این ابرخودرو را با تغییراتی راهی خیابان کند. نمونه جدید تبدیل به یکی از آیرودینامیک‌ترین نسخه‌های تولیدی‌اش می‌شود. نصب قطعاتی چون اسپلیتر، رکاب‌های هواکش‌دار، بال عقب فیبر کربنی و دیفیوزرهای زیر خودرو. لوازم نصب شده جدید همگی هم‌رنگ بدنه ولی به‌صورت مات نصب شده‌اند.

بیشتر