چهار پیام روشن و نگران‌کننده کنفرانس امنیتی مونیخ

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۴۲۵۲۴۷۰ سایت خوان

ايسنا : سفیر ایران در آلمان گفت: کنفرانس امنیتی مونیخ با چهار پیام روشن و نگران‌کننده و یک تجربه به کار خود پایان داد.

چهار پیام روشن و نگران‌کننده کنفرانس امنیتی مونیخ

مجید نیلی، سفیر ایران در آلمان با اشاره به برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در طی روزهای گذشته گفت: کنفرانس امنیتی مونیخ با چهار پیام روشن و نگران‌کننده و یک تجربه به کار خود پایان داد.

نیلی در این باره در شبکه اجتماعی ایکس در در تبیین این تجربه و پیام‌ها نوشت:

«نخست آن‌که جهان در یکی از بی‌ثبات‌ترین دوره‌های خود به سر می‌برد. تداوم نقض حقوق بین‌الملل، توسل به زور و گسترش بداخلاقی سیاسی، در کنار سکوت و انفعال برخی بازیگران به‌ویژه در اروپا، بر پیچیدگی و عمق این بحران چندلایه افزوده است.

خبر مرتبط
دیدار وزرای خارجه چین و آمریکادر حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ

وزیران امور خارجه آمریکا و چین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار کردند.

دوم، در فضایی که «قدرت» و «زبان زور» جایگزین مفاهیمی چون «صلح» و «گفت‌وگو» شده‌اند و برخی کشورها هم بسته به اقتضای منافع خود از حقوق بشر سخن می‌گویند یا از بمب و فشار حمایت می‌کنند، این کنفرانس نتوانست راهکارهای عملی و قابل اتکا ارائه دهد.

پیام‌های روشن و نگران‌کننده کنفرانس امنیتی مونیخ
پیام سفیر ایران در آلمان در ارتباط با اجلاس امنیتی مونیخ 

سوم، اروپا آشکارا از جایگاه پیشین خود در کمک به مدیریت مخاصمات و اختلاف نظر ها فاصله گرفته است. ضعف در تحلیل واقع‌بینانه و ابتکار عمل و همچنین ظهور قدرت‌های نوظهور و سازوکارهای منطقه‌ای، دلیل آن است. روند گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران نمونه‌ای از این وضعیت است (اشاره به مطلب اخیر وزیر خارجه کشورمان در ایکسx.com/i/status/۲۰۲۲۶…‎)) البته خود کرده را تدبیر نیست. 

چهارم، حاشیه‌های نمایشی و برخی رفتارهای غیرحرفه‌ای پیش، حین و بعد از برگزاری نشست، بر اعتبار این دوره سایه انداخت و پرسش‌هایی جدی درخصوص فاصله کنفرانس، از اهداف تا عمل، مطرح ساخت.

و اما تجربه: اگر این کنفرانس در پی دستیابی به امنیتی پایدار است، چاره‌ای جز فاصله گرفتن از سیاسی‌کاری های نمایشی و امنیتی‌سازی بی‌مورد ندارد. پرهیز از روایت‌های جهت‌دار و تنش‌زا، بازگشت به گفت‌وگوی واقعی، احترام به حقوق بین‌الملل و کنار گذاشتن استانداردهای دوگانه، پیش‌شرط بازسازی اعتبار چنین مجامعی است.»

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن