واکنش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به لغو کنسرتها/ آخرین وضعیت تأثیر معدل در پذیرش کنکوریها
به گزارش اقتصادنیوز، نشست خبری عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس این شورا صبح امروز (سه شنبه ۲۰ آذر) در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
عبدالحسین خسروپناه در ابتدای این نشست درباره تشکیل سازمان ملی سنجش و مخالفت با ادامه فعالیت این سازمان زیر نظر ریاست جمهوری گفت: وزیر علوم فردی را به سمت سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور منصوب کرد که که در حوزه سنجش تخصص داشت. تصمیم بر این بود که سازمان سنجش فقط سنجش انجام دهد اما پذیرش به عهده دانشگاهها ها باشد. پیشنهاد دیگر این بود که مجموعه سازمان سنجش، ملی شود. همه این نظرات وجود داشت اما نکته مهم این بود که ارزیابی و تضمین کیفیت زیر نظر وزارت علوم نباشد.
او تاکید کرد: در دوران ابراهیم رییسی که رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، نصف به علاوه یک نفر رای موافق دادند که سازمان ملی سنجش تشکیل شود و ۱۴ نفر مخالف بودند. بنابراین تبدیل سازمان سنجش به سازمان ملی، رای بالایی نداشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رییسی تا مدت ها این مصوبه را امضا نمی کرد و بر این باور بود مگر رییس جمهور چقدر زمان دارد که برای این مسائل وقت بگذارد. رییسی حتی درباره این موضوع چندبار با من صحبت کرد. ما هم بحث سازمان سنجش را در شورای معین مطرح کردیم اما آنجا هم رای نیاورد که سازمان سنجش زیر نظر معاونت علمی برود. رییسی تابع نظر اکثریت شد تا اینکه در دولت جدید و در زمان رییس جمهوری فعلی، پزشکیان بدون اطلاع از نظر رییسی، همانند رییسی با این مصوبه مخالفت کرد و بر این باور بود چرا باید این سازمان روی دوش دولت باشد و همان انتقاد رییسی را مطرح کرد.
خسروپناه افزود: از این به بعد مسائل سازمان سنجش در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نمی شود بلکه این مسائل در وزارت علوم مطرح خواهد شد.
او ادامه داد: سازمان سنجش تا قبل از ملی شدن هیچ اساسنامهای نداشت و قرار شد در وزارت علوم، طبق این اساسنامه، اساسنامه دیگری تدوین و در صحن شورا مطرح شود. هر چند در ساختار سازمان سنجش اختلاف نظر وجود داشت اما اصل ایده جدایی تضمین کیفیت از سنجش مورد توافق قرار دارد.
تأثیر معدل در پذیرش داوطلبان کنکور
به گزارش اقتصادنیوز، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره تاثیر معدل در پذیرش داوطلبان کنکور خاطرنشان کرد: یک پیمایش از خانوادهها، دانشآموزان و معلمان داشتیم. از مجموع نظرات تا الان این گزاره به دست میآید که تاثیر قطعی معدل را همه قبول دارند و معتقدند به وضعیت قبلی کنکور بازنگردیم که دانشآموزان از مدرسه و کتاب درسی و معلم، فاصله بگیرند و در مجموع، این بازگشت به گذشته را هیچ مجموعهای قبول ندارد. اجماع بر این است که تاثیر معدل، قطعی باشد و حتی اتفاق نظر بر این است که تاثیر قطعی معدل بر پایه دوازدهم بماند اما درباره پایه یازدهم و دهم، اختلاف نظرهایی وجود دارد که مجددا در صحن شورا مطرح خواهد شدتا به جمعبندی برسد.
کنکور حذف می شود؟
وی درباره احتمال حذف کنکور هم گفت: کنکور نسبت به چند رشته، اثربخش است. داوطلبان خیلی از رشتهها بدون کنکور پذیرش میشوند و رقابت اصلی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، حقوق و روانشناسی است، ولی تقریبا بیش از ۸۰ درصد رشتههای دانشگاهی، پذیرش بدون آزمون دارند و برگزاری کنکور برای کمتر از ۲۰ درصد رشتهها نیاز است، اما بعید میدانم کنکور حذف شود ولی تصمیمگیری درباره این که درصد تأثیر قطعی معدل در پذیرش داوطلبان، افزایش پیدا کند و تاثیر کنکور کاهش یابد، ممکن است در شورای انقلاب فرهنگی تصویب شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوالی که برخی افراد همانند وزیر علوم معتقدند سیاستگذاری در شورا پشت درهای بسته انجام میشود، آیا نگاههای این چنینی به عنوان چالش در اجرای سیاستگذاری محسوب میشود یا خیر؟ گفت: سیاستها نباید پشت درهای بسته تدوین شود و صحبتهای وزیر علوم کاملا درست است و هیچ یک از مصوبات شورا در گذشته و حال، پشت درهای بسته نبوده و در آینده هم پشت درهای بسته نخواهد بود.
نظر خسروپناه درباره لغو کنسرت ها
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره لغو کنسرتها نیز در این نشست گفت: ممکن است کسی حرکت نادرستی انجام بدهد به جای برخورد با آن شخص چرا اصل جشنوارههای شادی را زیر سوال میبرند؟
حجت السلامخسروپناه با طرح این سوال که چرا باید برنامهای که شادی مردم هست آسیب ببیند؟ گفت: نیاز داریم به برنامههایی که مردم در این مشکلات و گرفتاریهای متعدد اقتصادی بتوانند تفرجی داشته باشند.
ساماندهی سهمیه های کنکور
به گزارش اقتصادنیوز، خسروپناه درباره ساماندهی سهمیههای کنکور هم گفت: بخش قابل توجهی از سهمیههای کنکور مربوط به مجلس بوده و شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت قانونی نمیتواند در مصوبه مجلس دخالت کند. اما بخشی از سهمیه ها مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی است؛ مانند سهمیه المپیادیها. یک ایده اخیراً رئیس جمهور مطرح کرده است مبنی بر سهمیه بندی استانی؛ به این صورت اگر استان نیاز به معلم، پزشک و متخصص دارد عدهای سهمیهای تحصیل کنند تا در این مناطق ۳۰ تا ۴۰ سال خدمت کنند.
وی افزود: بخشی از این سهمیهها عادلانه نیست مساله ساز است و گلایههایی وجود دارد و با تقاضای مختلف در مجلس و یا جای دیگر تصویب شده است از این رو یک ماموریتی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جمهور به وزیر علوم محول کردهاند که به موجب آن در حوزه سهمیه بندی مطالعه کند که وزارت علوم یک کارگروه در این زمینه تشکیل داده است تا جمع بندی نظرات را ارائه کنند و مواردی را که مجلس و شورا باید اصلاح کنند، اصلاح کنند، تا یک سهمیه بندی مبتنی بر عدالت داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره شیوه نامه انضباطی دانشجویان که پرسش یکی دیگر از خبرنگاران بوده گفت: تصویب ضوابط دانشجویی بر عهده وزارت علوم و وزارت بهداشت است. اما ضوابط نباید تعارضی با مصوبات شورا و اسناد بالادستی داشته باشد که هر دو وزیر تا این مرحله موافق هستند. اما، هنوز آیین نامه به شورا ارسال نشده تا تصمیم گیری کنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.