در اجرای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید و ایجاد تعامل سازنده میان دولت و بخش خصوصی برای رفع مشکلات و موانع تولید بحمدالله دولت وفاق ملی با تعاملی بی سابقه گام بلند و اثر بخشی برای رفع مشکل تولیدکنندگان و صادر کنندگان قیر ایران برداشت.
صنعت نیشکر طی دهههای گذشته نقش مهمی در اقتصاد جوامع محلی، بهویژه در خوزستان، ایفا کرده است. این صنعت نه تنها در ایجاد اشتغال و بهبود معیشت محلی سهم بسزایی دارد، بلکه ظرفیتهای فراوانی برای توانمندسازی جوامع، توسعه پایدار و احیای گردشگری در منطقه دارد که تاکنون کمتر به آنها پرداخته شده است.
شنبه، ۲۱ مهر ۱۴۰۳
عبدعلی ناصری مدیرعامل شرکت «توسعه نیشکر و صنایع جانبی» در مراسم آغاز فصل برداشت نیشکر اعلام کرد
با آغاز فصل برداشت نیشکر در خوزستان، بزرگترین عملیات متمرکز کشاورزی کشور در حال شکلگیری است. این عملیات که بهمنظور تولید بیش از ۷۰۰ هزار تن شکر از ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن نیشکر برنامهریزی شده، نویدبخش رشد و توسعه در صنعت کشاورزی ایران است.
دنیای اقتصاد: بزرگترین گردهمایی زنجیره غلات، دانههای روغنی و نهادههای دامی در روزهای ۱۰ و ۱۱ مهرماه در هتل بزرگ ارم برگزار و طی آن بزرگان بخش خصوصی و دولتی این صنعت در ایرانگرین ۲۰۲۴ گردهم آمدند.
دردنیای هر کسی مقصدهای مختلفی وجود دارد گاهی این مقصد ها انگشت شمارند و گاهی هم به هزار می رسند همین جمله شروع یک روایت هزار مقصدی دیجیاکسپرس، بازوی لجستیکی دیجیکالا در اولین گزارش سالانه این شرکت بود شرکتی که توانسته با ثبت رکورد جدید از مرز ارسال بیش از ۱۵۰هزار بسته در روز عبور کند.
اتفاق خسارت باری که در تشدید ناترازی در حوزه برق و انرژی موثر بوده این است که شدت مصرف برق و انرژی در کشور نسبت به کشورهای توسعه یافته ۴ برابر و نسبت به میانگین جهانی ۲ برابر افزایش دارد. جالب است بدانیم اکنون تقاضای مصرف انرژی برق در دو کشور صنعتی و بزرگ فرانسه و آلمان با جمعیتی تقریباً هم اندازه با ایران به ترتیب حدود ۵۳ هزار مگاوات و ۷۸ هزار مگاوات ارزیابی می شود و این در حالی است که در فصل گرم سال جاری در ایران تقاضای مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات عبور کرده است و ۳۵ هزار مگاوات معادل ۳ برابر مصرف انرژی برق در بخش خانگی فرانسه تنها توسط سامانه های سرمایشی در ایران به مصرف می رسد.
شنبه، ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
مدیرعامل نوبیتکس لو رفتن آدرسهای این پلتفرم را تکذیب کرد؛
در روزهای اخیر بحثهایی در بعضی رسانهها و شبکههای اجتماعی به راه افتاده درباره مشکلات ناشی انتقال رمزارز بین صرافیهای داخلی و خارجی. منتقدین میگویند صرافیهای داخلی اقدامات لازم برای مخفی کردن آدرسهای کیفپول خود را انجام نمیدهند و این مسئله باعث از دست رفتن دارایی کاربران میشود. حالا امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس در پاسخ به این ابهامات و اینکه پلتفرمهای داخلی برای رفع این مشکل چه اقداماتی انجام دادند یک رشته توییت منتشر کرده که حاوی نکات مهمی است. او لو رفتن آدرس کیفپولهای نوبیتکس را تکذیب کرده و توضیح داده که حفظ امنیت دارایی کاربران وظیفه پلتفرمهای داخلی است. مدیرعامل نوبیتکس در پاسخ خود اشاره کرده که این پلتفرم به طور مکرر به کاربران خود درباره انتقال رمزارز از مبدا و به مقصد پلتفرمهای خارجی هشدار میدهد. در عین حال نوبیتکس اقدامات متعددی برای حفظ امنیت و حریم خصوصی کاربران ایرانی انجام داده است تا از ناحیه تحریمهای بینالمللی تهدیدی متوجه دارایی رمزارزی کاربران نشود.
سهشنبه، ۲۳ مرداد ۱۴۰۳
شدت مصرف انرژی در ایران ۴ برابر کشورهای توسعه یافته است
«ایران روی نفت و گاز خوابیده است و لذا نباید مشکلی در حوزه تولید و توزیع انرژی گاز و برق داشته باشد.» این عبارت آشنایی است که تقریباً همه ایرانیان چندین بار آن را شنیدهایم و یا آن را برای دیگران روایت کرده و در برخی رسانهها نیز از این تفکر دفاع میشود. پرسش این است که چنین تفکر و اندیشهای تا چه میزان صحت دارد و آیا میتوان به استناد آن انتظار داشت انرژی برق و گاز ارزان قیمت و بی اندازه در اختیار عموم مشترکان قرار بگیرد؟
الگوی مصرف برق در ایران در ماه های غیر گرم سال برای کل کشور ۲۰۰ کیلو وات ساعت در ماه و در فصل گرم سال متناسب به مناطق جغرافیایی از ۳۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق عادی، ۴۵۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر چهار،
۶۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر سه، ۱۵۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر دو و ۲۵۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر یک متغیر است. با اینکه مصرف برق مشترکان در چارچوب الگو مشمول تعرفه های یارانه ای (حدوداً ۱۵۰ تومان در هر کیلووات ساعت) می شود و با هزینه واقعی انرژی با احتساب سوخت نیروگاهی (بالای ۳ هزار تومان در هر کیلووات ساعت) فاصله بسیار زیادی دارد، اما مشترکانی که مازاد از الگوی مصرف منطقه محل زندگی برق مصرف کنند مشمول تعرفههای پلکانی میشوند.
مصرف انرژی در ایران به سالهای پرچالش خود رسیده است زمانی که در تابستان با ناترازی برق و در زمستان با همین روند در گاز روبه رو هستیم. فارغ از درست یا غلط بودن تصمیم ها، انحلال برخی شرکت ها مانند شرکت ملی صادرات گاز در وزارت نفت و ادغام دو سازمان سانا و سابا و تولد شرکتی بهنام ساتبا یا جدا شدن بخش نیروگاهی برق از بدنه توانیر و تاسیس شرکتی بهنام برق حرارتی، به خوبی بیانگر تغییر در سیاست ها همزمان با نمایان شدن تاثیرات مصرف انرژی در بخشهای مختلف کشور است.
یکی از شرکتهای شناخته شده در حوزه صنعت تاسیسات، شرکت سوپرپایپ است که سالهاست فعالان، دستاندکاران و متخصصان حوزه ساخت و ساز و تأسیسات کشور، آن را به عنوان یک شرکت متفاوت در این صنعت میشناسند. به طوری که هرجا که برای انتخاب محصول، کیفیت و نوآوری از اهمیت اصلی برخوردار بوده، سوپرپایپ در ممتازترین رده ارزیابی شده است. تاریخچه این شرکت به سال ۱۳۷۶ برمیگردد زمانی که برای اولین بار تولید لولههای پنج لایه در کارخانه سوپرپایپ در منطقه آزاد قشم آغاز شد. سوپرپایپ با این محصول متفاوت، قدم به عرصه تولید در صنعت تأسیسات کشور گذاشت و نقش تاثیرگذار خود را در این صنعت آغاز کرد. در طی ۲۷ سال، سوپرپایپ محصولات متعدد دیگری را نیز با کیفیت و استانداردهای جهانی عرضه کرده است. به منظور آشنایی با فعالیت این شرکت گفتوگویی را با مهرداد یوسفی مدیر عامل شرکت سوپرپایپ اینترناشنال و یکی از صد کارآفرین برتر ملی داشتهایم .
ناترازی گاز، برق و دیگر فرآورده های نفتی مسئله ای است که سال ها گاهی به صورت مسئله مطرح بوده اما این سال ها از آن به عنوان یک مشکل اقتصادی سخن به میان می آید. این ناترازی که با عدم تعادل تولید و مصرف پدید می آید در بین برخی از کارشناسان و دست اندرکاران امور از کاهش تولید انرژی یاد می شود و در بین برخی دیگر، نامناسب بوده مصرف مردم دلیلی بر این عدم تعادل و ناترازی ذکر می شود.
الگوی مصرف برق در ایران در ماه های غیر گرم سال برای کل کشور ۲۰۰ کیلو وات ساعت در ماه و در فصل گرم سال متناسب به مناطق جغرافیایی از ۳۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق عادی، ۴۵۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر چهار، ۶۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر سه، ۱۵۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر دو و ۲۵۰۰ کیلو وات ساعت در مناطق گرمسیر یک متغیر است. با اینکه مصرف برق مشترکان در چارچوب الگو مشمول تعرفه های یارانه ای (حدوداً ۱۵۰ تومان در هر کیلووات ساعت) می شود و با هزینه واقعی انرژی با احتساب سوخت نیروگاهی (بالای ۳ هزار تومان در هر کیلووات ساعت) فاصله بسیار زیادی دارد، اما مشترکانی که مازاد از الگوی مصرف منطقه محل زندگی برق مصرف کنند مشمول تعرفههای پلکانی میشوند.
هلدینگ مدیریت انرژی امید تابان هور که با نماد «وهور» در بازار سرمایه فعال بوده و به عنوان یک نهاد مالی و یکی از بزرگترین سرمایهگذاران صنعت برق در کشور بهشمار میرود، پس از معرفی به عنوان برنده سبد چهارم مناقصه احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت مجموع ۵۰۰ مگاوات که قرارداد آن در حضور رییسجمهوری فقید شهید، آیتا... رییسی به امضا رسید، به تازگی نیز از برنده شدن در مناقصه مربوط به احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای بادی در پنج ساختگاه واقع در منطقه میل نادر شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان با ظرفیت مجموع ۵۰۰ مگاوات خبر داده است که به همین سبب با دکتر «محمدتقی بابایی» مدیرعامل و نایب رییس هیأتمدیره هلدینگ مدیریت انرژی امید تابان هور به گفتوگو نشستیم که بخشی از آن در ادامه آمده است.
مؤسسهای اقتصادی در نظر دارد مقادیری طلای ساخته شده و آب شده و نقره آب شده را از طریق حراج حضوری به بالاترین قیمت پیشنهادی بهصورت نقدی بهفروش برساند. قابل توجه اینکه متقاضیان بایستی ۲۰% مبلغ خرید را بهصورت نقدی یا چکتضمینی و یا پرداخت از طریق کارتخوان بانکی، همزمان با خرید درمحل حراج پرداخت نمایند.
مؤسسهای اقتصادی در نظر دارد مقادیری طلای ساخته شده و آب شده و نقره آب شده را از طریق حراج حضوری به بالاترین قیمت پیشنهادی بهصورت نقدی بهفروش برساند.
شنبه، ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
در مجمع سال مالى ۱۴۰۲ شرکت کارخانجات کابل سازی ایران اعلام شد
مجمع عمومى عادى سالانه سال مالى منتهى به ۳۰آذر ماه ۱۴۰۲ شرکت کارخانجات کابل سازی ایران (بایکا) با حضور بیش از ۸۰.۵۶ درصد سهامداران، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران برگزار شد.
سهشنبه، ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
مدیرعامل اصفهان کفریز در گفت و گو با دنیای اقتصاد مطرح کرد:
گروه گفت و گو- تحولات سریع فناوری در بخش ریلی از موضوعاتی است که میتواند در صورت کارآمد بودن، زمینههای توسعه همهجانبه یک کشور را رقم بزند. مهمی که برای همه کشورها قابلتوجه و در ایران نیز با توجه به موقعیت ژئواستراتژیکی و شرایط خاص از اهمیت بسزایی برخوردار است. واقعیت آن است تلاش برای توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی از دغدغههایی است که در سالهای اخیر، مسوولان را به خود مشغول داشته و حتی خبر از ایجاد یک انقلاب ریلی در کشور دادهاند. در این حال علیرغم وعدهها و گفتهها کشور ما در بخشهای مختلف حملونقل ریلی، اغلب مصرفکننده و هیچ نقش محوری نداشته است.
منطقه آزاد سیستان پس از نزدیک به یک دهه رفت و برگشت بین دولت محترم، مجلس شورای اسلامی و شورای محترم نگهبان، دراردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ از مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام تاییدیه گرفت و قانون شد.
توسعه تامین مالی زنجیره تامین با رویکرد کالای اقتصادی در کشور و به ویژه مناطق محروم در اولویت سامانه سککوک قرار گرفت و در همین راستا پروژه مشترک سککوک و کمیته امداد درخصوص «تامین مالی لوازم خانگی برای اقشار تحت پوشش» به امضا رسید.