آغاز احداث واحد متمرکز یوتیلیتی مکران
<p> واحد یوتیلیتی متمرکز شهرک پتروشیمی مکران وظیفه تامین برق، بخار، اکسیژن، نیتروژن و تصفیه پساب مجتمعهای پتروشیمی مستقر در شهرک را به عهده دارد. میزان سرمایهگذاری این طرح ۱۵۰۰ میلیون یورو در سه فاز است که راهاندازی فاز اول آن ۴۲ ماه و فاز سوم آن ۸ سال پیشبینی شده است. همچنین در فاز نهایی این پروژه ۱۰۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار خواهند شد. تکنولوژی مورد استفاده در ساخت این مجتمع مطابق پیشرفتهترین استانداردهای روز دنیا است، به طوری که شهرک هیچگونه پساب خروجی ندارد و پساب آن پس از تصفیه در مدار آب شهرک استفاده یا صرف آبیاری فضای سبز می شود. </p>
واحد یوتیلیتی متمرکز شهرک پتروشیمی مکران وظیفه تامین برق، بخار، اکسیژن، نیتروژن و تصفیه پساب مجتمعهای پتروشیمی مستقر در شهرک را به عهده دارد. میزان سرمایهگذاری این طرح ۱۵۰۰ میلیون یورو در سه فاز است که راهاندازی فاز اول آن ۴۲ ماه و فاز سوم آن ۸ سال پیشبینی شده است. همچنین در فاز نهایی این پروژه ۱۰۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار خواهند شد. تکنولوژی مورد استفاده در ساخت این مجتمع مطابق پیشرفتهترین استانداردهای روز دنیا است، به طوری که شهرک هیچگونه پساب خروجی ندارد و پساب آن پس از تصفیه در مدار آب شهرک استفاده یا صرف آبیاری فضای سبز می شود.
شرکت «توسعه نگین مکران» در راستای نشست هیات دولت در مرکز استان سیستان و بلوچستان و انتخاب منطقه چابهار به عنوان قطب آتی توسـعه صنعت پتروشیمی به ثبت رسید. شهرک پتروشیمی مکران در محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار واقع شده است که شامل طرحهای اوره آمونیاک، متانول، متانول آمونیاک، انواع الفین،آروماتیک، MEG، MTP و کریستال ملامین است. ظرفیت تولیدی این مجتمع حدود۲۳ میلیون تن در سال پیشبینی شده که از این میزان تولید،۲۰میلیون تن صادراتی و بقیه محصولاتی است که بهعنوان خوراک برای مجتمعهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی در نظر گرفته شده است یا وارد بازارهای کشور خواهد شد.
همچنین قرار است حدود ۳۰ واحد پایین دستی نیز در شهرک پتروشیمی مکران احداث شود. شرکت توسعه نگین مکران، متولی ایجاد زیرساختها و امور زیربنایی برای ساخت شهرک پتروشیمی مکران، تامین سرویسهای جانبی متمرکز (یوتیلیتی)، توسعه و احداث انبارها، پایانهها و مخازن صادراتی و نیز احداث خطوط انتقال گاز متان (از خط لوله هفتم سراسری) و اتان برای تامین خوراک طرحهای پتروشیمی و نیز مدیریت شهری شهرک پتروشیمی مکران است. در واقع این شرکت بهعنوان متولی توسعه و ایجاد قطب سوم صنعت پتروشیمی کشور در منطقه آزاد چابهار است.
خوراک طرح های مستقر در این شهرک عمدتا گازهای اتان و متان است؛ به طوری که روزانه ۵۷ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و سالانه ۲/۶ میلیون تن اتان نیاز دارد. گاز طبیعی مورد نیاز این شهرک از طریق خط لوله هفتم سراسری گاز که هم اکنون تا ایرانشهر کامل شده است، تغذیه خواهد شد. برای تامین گاز اتان مورد نیاز، گزینه انتقال به وسیله خط لوله از مسیر عسلویه به چابهار به طول تقریبی ۱۰۵۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است.