مارگارین ۳۰۰ریال سود تقسیم کرد

شماره روزنامه: ۱۲۱۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۶۷۳۷۰ گزارش-ویژه

در مجمع عمومی عادی سالانه مارگارین، اعضای مجمع تقسیم سود معادل ۳۰۰ریال به ازای هر سهم را برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر‌ماه ۸۵ تصویب کردند. در این مجمع که به ریاست مهندس گیوراد برگزار شد، ۹۸/۸۸درصد از سهامداران شرکت مارگارین حضور داشتند. طی جلسه یاد شده مهندس علوی‌زاده، مدیرعامل شرکت مارگارین، گزارش هیات‌مدیره برای سال مالی مزبور را با محتوای تغییر در ساختار تولید و فروش، بازاریابی، صادرات شرکت، تغییر در ساختار اداری و تشکیلاتی و توسعه و ارتقای سیستم‌های اطلاعاتی به مجمع ارائه داد. گزارش حسابرس نیز در ۵ بند به سمع و نظر سهامداران مارگارین رسید. پس از آن صورت‌های مالی شرکت برای سال مالی منتهی به پایان آذر‌ماه ۸۵ ، تقسیم سود به مبلغ ۳۰۰ریال به ازای هر سهم و پاداش هیات‌مدیره تصویب شد. بر این جلسه مهندس مقیم‌زاده و مهندس کدیور نظارت کردند. براساس این گزارش، با توجه به حضور مدیران صافولا عربستان در این شرکت که تجارب طولانی در اداره شرکت‌های معروف اروپایی و آمریکایی دارند، دیدگاه‌های جدیدی مطرح و منجر به ایجاد تغییرات در نحوه اداره شرکت شده است که این روند در میان مدت و بلندمدت موجب افزایش بهره‌وری و سود<br> خواهد شد.

در مجمع عمومی عادی سالانه مارگارین، اعضای مجمع تقسیم سود معادل 300ریال به ازای هر سهم را برای سال مالی منتهی به 30 آذر‌ماه 85 تصویب کردند. در این مجمع که به ریاست مهندس گیوراد برگزار شد، 98/88درصد از سهامداران شرکت مارگارین حضور داشتند. طی جلسه یاد شده مهندس علوی‌زاده، مدیرعامل شرکت مارگارین، گزارش هیات‌مدیره برای سال مالی مزبور را با محتوای تغییر در ساختار تولید و فروش، بازاریابی، صادرات شرکت، تغییر در ساختار اداری و تشکیلاتی و توسعه و ارتقای سیستم‌های اطلاعاتی به مجمع ارائه داد. گزارش حسابرس نیز در 5 بند به سمع و نظر سهامداران مارگارین رسید. پس از آن صورت‌های مالی شرکت برای سال مالی منتهی به پایان آذر‌ماه 85 ، تقسیم سود به مبلغ 300ریال به ازای هر سهم و پاداش هیات‌مدیره تصویب شد. بر این جلسه مهندس مقیم‌زاده و مهندس کدیور نظارت کردند. براساس این گزارش، با توجه به حضور مدیران صافولا عربستان در این شرکت که تجارب طولانی در اداره شرکت‌های معروف اروپایی و آمریکایی دارند، دیدگاه‌های جدیدی مطرح و منجر به ایجاد تغییرات در نحوه اداره شرکت شده است که این روند در میان مدت و بلندمدت موجب افزایش بهره‌وری و سود
خواهد شد.

شرکت سهامی عام مارگارین بیش از ۵۳سال قبل در تاریخ دوازدهم دیماه ۱۳۳۲ با نام شرکت مارگارین تاسیس شده و تحت شماره ۴۲۰۴ نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسید.
موضوع فعالیت شرکت:
به استناد ماده ۳ اساسنامه عبارت است از احداث کارخانه روغنکشی تصفیه و هیدروژناسیون روغن‌نباتی، مارگارین‌سازی، تهیه روغن سالاد و نیز خوراک دام و تاسیس کارخانه پنبه پاک‌کنی، صابون‌سازی، احداث هر کارخانه و تاسیسات مفید دیگر و بهره‌برداری از آنها، واردات و همچنین اقدام به هرگونه عملیات مجاز تجاری در حدود موضوع شرکت که طبق قوانین مملکتی مجاز شمرده شود.


بهره‌برداری و ظرفیت:
فعالیت شرکت تولید روغن‌نباتی تصفیه‌شده با ظرفیت اولیه ۸تن در سه شیفت بوده که به تدریج تا سال ۱۳۵۵ به ۲۰تن در ۲۴ساعت رسید و در سال ۱۳۵۷ با راه‌اندازی اولین طرح توسعه به ظرفیت ۴۰تن در شبانه‌روز دست یافت و از آن پس با اجرای طرح‌های توسعه تدریجی قادر شدند تا در سال ۱۳۶۷ ظرفیت تولید روغن بسته‌بندی شده را به ۱۰۰تن در سه شیفت برساند و با ادامه این روند و نیز تغییرات در نسبت تولیدات روغن جامد و مایع، شرکت توانست در سال‌های ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳ رکورد تولید ۲۰۰تن در ۲۴ ساعت را هم
داشته باشد.
در پی موافقت وزارت صنایع با طرح توسعه ظرفیت تولید کارخانه از ۲۰۰تن به ۴۰۰تن در ۲۴ساعت عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۷۰ آغاز و طی سال ۱۳۷۵ به ظرفیت کامل یعنی تولید ۴۰۰تن در روغن‌نباتی بسته‌بندی شده در ۲۴ساعت رسید.
همچنین شرکت در‌حال‌حاضر طرح توسعه ظرفیت تولید تا میزان ۱۰۰۰تن را در دست اجرا دارد.


نوع شرکت
شرکت در ابتدای تاسیس به عنوان «شرکت سهامی مارگارین» به ثبت رسید، ولی در سال ۱۳۵۰ به موجب تصمیمات متخذه در مجمع عمومی فوق‌العاده، از شرکت سهامی به شرکت سهامی خاص تغییر یافت و متعاقبا شرکت با توجه به حجم فعالیت‌ها و میزان سرمایه لازم در تاریخ ۱۹/۱۱/۱۳۵۵ به موجب تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده از «سهامی‌خاص» به «سهامی‌عام» تبدیل شد و در‌حال‌حاضر به همین صورت با رعایت قوانین تجاری مربوطه فعالیت می‌کند.
«شرکت سهامی عام مارگارین» بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران مشمول بند «ب» ماده یک قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران شد و به موجب بند «۲» ماده «۳» آیین‌نامه اجرایی قانون مزبور ۳۲/۲۸درصد از کل سهام شرکت به دولت تعلق گرفت و از تاریخ ۱۷/۴/۱۳۵۹ لغایت تاریخ ۲۰/۱۱/۱۳۷۱ به موجب احکام صادره از طرف سازمان صنایع ملی ایران توسط مدیران دولتی اداره می‌شد.
در تاریخ اخیر معادل ۶۸/۶۳درصد از سهام متعلق به سازمان صنایع ملی ایران به شرکت توسعه صنایع بهشهر واگذار شد و بدین ترتیب از پوشش سازمان صنایع ملی ایران خارج و توسط مدیران منتخب مجامع عمومی شرکت و براساس قانون تجارت اداره می‌شود.
محل شرکت
به استناد صورتجلسه هیات‌مدیره مورخ۲۰/ ۱۰/ ۱۳۸۳ به تهران، کیلومتر ۸ بزرگراه فتح، شرکت صنعتی بهشهر دفتر مدیریت منتقل شد.
وضعیت فروش و سوددهی: کل درآمد شرکت تا ۳۰/۹/۸۵ جمعا به مبلغ ۱۰۷۹میلیارد ریال می‌باشد که ۹۹۸میلیارد ریال آن مربوط به فروش محصولات اصلی، ۴۲میلیارد ریال مربوط به فروش محصولات فرعی، ۱۹میلیارد ریال آن نیز مربوط به خدمات کارمزدی و ۲۰میلیارد ریال سایر درآمدهای عملیاتی می‌باشد.
سهم صادرات از فروش‌های فوق مقدار ۲۳۵۶۳ تن روغن به ارزش ۷/۱۸میلیون دلار معادل ۱۶۷میلیارد‌ریال بوده است.
در این میان سود ویژه شرکت مبلغ ۷۵میلیارد ریال گردید که برای هر سهم از یکصد و بیست‌میلیون سهم مبلغ ۶۲۷ریال قابل محاسبه است. سود هر سهم پس از کسر مالیات مبلغ ۵۴۴ریال است.
وضعیت معاملات سهام: در دوره مالی منتهی به ۳۰ آذر سال ۸۵ تعداد ۴۶۰۹۴۴۳ سهم از سهام شرکت در سازمان بورس اوراق بهادار تهران مورد معامله قرار گرفت که گردش حدود ۸/۳درصد از کل سهام شرکت را در بر داشت. با انجام این معاملات تعداد سهامداران در پایان آذرماه سال ۱۳۸۵ به ۱۸۰۴۵ نفر رسید.
تولید
فعالیت‌های تولیدی شرکت: روغن‌کشی، تصفیه و بسته‌بندی روغن‌های نباتی، صابون‌سازی و قوطی‌سازی را در بر می‌گیرد که میزان تولیدات هر قسمت در ۱۲ ماه منتهی به ۳۰/۹/۱۳۸۵ به شرح زیر است:
- روغن تصفیه شده: از مقدار ۲۴۱۳۶۴ تن روغن تصفیه شده مقدار ۲۳۳۸۴۲ تن بسته‌بندی شده است.
تولید روغن از نظر احجام بسته‌بندی به شرح جدول (۱) بوده است.
بازرگانی
فعالیت بازرگانی شرکت در ۱۲ماه منتهی به ۳۰/۹/۱۳۸۵ در دو بخش خرید و فروش به شرح زیر بوده است:
خرید
این بخش از فعالیت‌های واحد بازرگانی خرید موادمستقیم و غیرمستقیم تولید و سایر خریدهای شرکت را شامل می‌شود.
کل ارزبری خریدهای مستقیم خارجی شرکت طی سال مورد گزارش معادل ۵/۵۷میلیون دلار بوده است.
فروش
کل فروش شرکت در سال مورد گزارش ۱۰۷۹میلیارد ریال بالغ شد که ۹۹۸میلیارد ریال آن مربوط به محصولات اصلی، یعنی روغن و ۴۲میلیارد ریال آن مربوط به محصولات فرعی (اسیدچرب و کنجاله‌ها) و ۱۹میلیارد ریال درآمد خالص مربوط به خدمات کارمزدی بوده است که صورت ریزفروش‌ها مزبور به شرح جدول (۲)است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن