وی با تاکید بر نقش مهم و تعیین‌کننده پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری برای اشتغال‌زایی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها می‌تواند اشتغال پایدار با ارزش افزوده بالا را برای رفع مشکلات اقتصادی کشور و استان به‌وجود آورد. آبدار اضافه کرد: در ۶ ماه اول امسال شاهد رشد چشمگیر حجم سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه گردشگری استان بوده‌ایم؛ به‌طوری‌که در این مدت ۳۰ فقره جذب سرمایه‌گذار در اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به ثبت رسیده و ۳۰ مورد موافقت اصولی نیز صادر شده است. وی گفت: در همین مدت تعداد ۳۳ فقره مجوز فعالیت تاسیسات گردشگری اعم از هتل، هتل آپارتمان و ایجاد واحدهای بوم‌گردی در آذربایجان شرقی صادر شده است که هر کدام می‌تواند در زمینه اشتغال‌زایی سهم عمده‌ای داشته باشد.

آبدار مجموع پروژه‌های مرمتی میراث فرهنگی و زیرساختی گردشگری آذربایجان شرقی را ۸۰۷ مورد اعلام و اضافه کرد: اجرا و تکمیل این تعداد پروژه با همت و تلاش جهادی کارکنان و پیمانکاران اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری میسر شده و با قدرت ادامه دارد. وی گفت: طبق هماهنگی‌های انجام گرفته با مقام‌های ارشد استانی به‌صورت همزمان تعداد ۸۰۷ پروژه مرمتی، زیرساخت گردشگری و مطالعاتی در قالب ۱۶۷ پروژه اداره‌کل و ۱۶۱ پروژه مشارکتی اداره‌کل با سایر دستگاه‌های دولتی و نهادها اجرایی می‌شود.

آبدار ادامه داد: هم‌اکنون تعداد ۳۷۰ پروژه‌ مشارکتی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با بخش خصوصی، ۲۹ پروژه مطالعاتی، پژوهشی و باستان شناسی و ۸۰ پروژه ثبت ملی آثار و حریم‌ها در راستای توسعه گردشگری استان با محوریت شهرستان‌ها با نظارت دفتر فنی معاونت میراث فرهنگی در حال اجراست. وی با تاکید بر اینکه به‌دنبال سیاست‌گذاری‌های موثر مجموعه‌های استانی در رویداد تبریز ۲۰۱۸، شاهد رشد مناسب توسعه گردشگری در منطقه هستیم، یادآوری کرد: برگزاری نمایشگاه‌های گردشگری و صنایع‌دستی در تبریز نیز بر مبنای تقویت حوزه تبلیغاتی برنامه‌ریزی شده است که می‌تواند منجر به تقویت زیرساخت‌های این حوزه شود. براساس این گزارش، آذربایجان شرقی با داشتن افزون بر یک‌هزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده ملی در حوزه میراث فرهنگی و جاذبه‌های خاص گردشگری در کنار بازار تاریخی تبریز و ثبت شده در فهرست یونسکو، در رده ۵ استان نخست ایران به لحاظ برخورداری از ظرفیت‌های صنعت گردشگری و میراث فرهنگی است.