در همین حال، به‌رغم آنکه دلایل اقتصادی متقنی برای افزایش سفرهای ورودی به کشور پس از افزایش نرخ ارز وجود دارد اما دبیر جامعه تورگردانان ایران پیش‌بینی کرده فصل دوم گردشگری ایران که از پاییز آغاز می‌شود، همچنان روند کاهشی ۲۰ تا ۳۰‌درصدی ماه‌های فروردین و اردیبهشت‌ماه را تجربه کند. به اعتقاد هادی شیرازی این موضوع ناشی از شرایط سیاسی داخل ایران و تهدیدها و تحریم‌های آمریکا است که از سال گذشته تاکنون باعث شده آژانس‌های خارجی حجم کار خود را در بازار ایران کم کنند و باوجود آنکه هزینه سفر در ایران ارزان است، سیر نزولی ورود گردشگران خارجی را شاهدیم. وی همچنین در گفت‌وگو با «ایسنا» تاکید کرده است: «گرانی بلیت ایرلاین‌های خارجی که به «ریال» و در داخل کشور رخ داده، در سفر گردشگران خارجی تاثیر منفی ندارد.» البته شیرازی این شرط را نیز مطرح کرده که اگر برخی به خاطر گرانی ارز و برای جبران مافات، نرخ خدمات را سرسام‌آور بالا ببرند، ممکن است در ورود گردشگران خارجی به کشور شاهد افت باشیم.

او همچنین توضیح داده است: «نرخ بلیت از نظر قوانین بین‌المللی ثابت است، اما طبق قانون «یاتا» (انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی) در مسیرهایی که واحد ارزی دارند، وقتی مبنای محاسبه از ۴۴۰۰ تومان به ۸۸۰۰ تومان ارتقا می‌یابد، طبیعتا نرخ‌ها در آن مقصد افزایش پیدا می‌کند؛ اما در ماهیت پرواز و نرخ ارزی آن‌که ثابت است، تغییری ایجاد نمی‌شود. بنابراین بلیت برای خارجی‌ها گران نشده است و ایرلاین‌ها هنوز بازار مبدأ را در اختیار دارند.» این تورگردان با بیان اینکه وقتی ارز در ایران از مرز ۳ هزار تومان گذشت، ایرلاین‌های خارجی فروش کلاس‌های قیمتی پایین را در سیستم‌ها مسدود کردند، یادآور شده است: «اکنون ممکن است با افزایش نرخ ارز در پروازهای خارجی، صندلی‌های ارزان دوباره روی سیستم‌های فروش قرار گیرند تا در کلاس‌های قیمتی تعادلی ایجاد شود و این بازار از دست نرود که البته این شرایط نیز به نفع مسافر خارجی است؛ چون وقتی در مسیری، پرواز ارزان پیدا شود حتما آن کشور را در برنامه سفر خود قرار می‌دهد.»

از سوی دیگر به‌رغم آنکه برخی آژانس‌دارها هشدار داده‌اند در شرایط کنونی ممکن است ایران از مسیر پروازی ایرلاین‌های خارجی در صورت کاهش تقاضا در این بازار حذف شود، شیرازی خاطرنشان کرده است: «شرکت‌های هواپیمایی خارجی هنوز زمزمه‌ای در این‌باره نداشته‌اند. ممکن است در آینده این اتفاق رخ دهد ولی نمی‌توان از حالا پیش‌بینی کرد، چون هیچ‌چیز ملموس نیست.» به باور وی، سیاست‌های اخیر دولت آینده‌ای را برای تورگردانی متصور شده که بر آن اساس می‌توان مشکلات موجود را در بلندمدت تا حدی برطرف کرد. این فعال گردشگری خاطرنشان کرده است: «اگر مبنای محاسبه ارز در سال آینده طبق اظهارات دولت رقمی در حدود ۸۸۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان باشد، می‌توان در نرخ‌گذاری تورهای ایران به ثبات رسید و سفر گردشگران خارجی بیشتری را شاهد بود.» شیرازی البته همه اینها را منوط به شرایط امنیتی ایران دانسته است.

تجربه‌های جهانی بسیاری حاکی از آن است که واقعی شدن نرخ ارز در کشورها، به افزایش صادرات کمک خواهد کرد و گردشگری هم که نوعی صادرات نامرئی محسوب می‌شود، می‌تواند از این فرصت بیشترین بهره را ببرد. گویا حالا توپ در زمین فعالان گردشگری است که سعی کنند بازار موجود را حفظ کنند و به دنبال ایجاد بازارهای جدید باشند.