مقاصد بهاری
دیدار با بزرگترین گنبد آجری جهان
![دیدار با بزرگترین گنبد آجری جهان](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/sq2K3s4fJYXo/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaZQS3x5rMsl0Ut7TZyzEhnm/17+%282%29.jpg)
«سلطانیه» شهری با قدمت بسیار زیاد است؛ اما متاسفانه بیتوجهی به آن موجب شده هماکنون قسمت بزرگی از این شهر تاریخی که یک مجموعه معماری و سندی مهم از شهرسازی در دوران مغول است در خاک مدفون باشد؛ بهطوری که از آثار این شهر عظیم، تنها سه بنای مجموعه تاریخی «چلبیاوغلو»، «بقعه ملاحسن کاشانی» و همین «گنبد سلطانیه» باقی ماندهاست. بنای «چلبیاوغلو»، بنایی منسوب به مقبره سلطان چلبی است که به احتمال زیاد در قرن هشتم هجری قمری ساخته شدهاست. بنا در جنوب غربی این شهر تاریخی در مسیر عبوری «سلطانیه» به سمت «خدابنده» که تنها با ارگ سلطانیه ۱۰ دقیقه پیاده فاصله دارد، جای گرفته است. اما اگر دوست دارید در بهار گشتی در شهر زنجان بزنید، از بازار تاریخی شهر که به قلب اقتصادی این شهر قدیمی معروف است نگذرید؛ طولانیترین بازار مسقف کشور که در دوره قاجار ساخته شده. همچنین در ۱۵کیلومتری جنوب شهر سلطانیه در روستای تاریخی «ویر» تماشای «معبد داش کسن» که از دوران ساسانی و ایلخانی به یادگار مانده را از دست ندهید.
علاوه بر این در جنوب شهر زنجان، بعد از ارگ سلطنتی، دو کیلومتر طی کنید و جاده آسفالته را بگیرید تا به «بقعه ملاحسن کاشی» برسید که قدمت آن به قرن دهم هجری قمری میرسد. اگر اهل موزه گردی هستید نیز سری به موزه «رختشویخانه» و «عمارت ذوالفقاری» با مردان نمکیاش هم بزنید. اما برای رسیدن به زنجان، اگر از تهران راهی زنجان هستید باید از مسیر قزوین-زنجان حرکت کنید و به تاکستان، ابهر و خرمدره برسید. سپس در ضلعجنوبی آزادراه قزوین-زنجان، گنبد آبی سلطانیه را به چشم خواهید دید. برای تهیه سوغاتی نیز زنجان یک شهر غنی است. چارق و ملیله، ظروف مسی، چاقوهای دستهزنجان از جمله سوغاتهایی است که میتوانید از این شهر به یادگار ببرید. همچنین اگر کنجکاو امتحان کردن خوراکیهای مختلف هر شهر هستید هم پیشنهاد ما به شما خوردن شیرینیهای معروف زنجانی مثل باقلوای زنجانی و شیرینی شستی است. برای اقامت یکی، دو روزه در زنجان هم به شما پیشنهاد میدهیم در هتلها، اقامتگاهها و مهمانسراهای زنجان اتاقی رزرو کنید و برای گشت و گذار به شهرهای اطراف ازجمله سلطانیه بروید.
ارسال نظر