صاحبان بنگاههای توریستی بخوانند
حضور در نمایشگاه گردشگری؛ آری یا نه؟
حتما شرکت کنید!
حضور پرقدرت و قطعی در نمایشگاههای تخصصی نسخهای توصیهشده و مناسب برای انواع سازمانها محسوب میشود و اگر این اصل توصیهشده را پذیرا باشید، در مرحله بعد باید دید که چگونه، با چه هزینهای، به چه شکلی و با چه ابعادی باید در نمایشگاه حضور داشت. قطعا پاسخ به این سوالها آسان نیست و برای پاسخ نیاز به کار کارشناسی، برگزاری جلسات اتاق فکر و مشاوره گرفتن از صاحبنظران حوزههای مختلفی مانند بازاریابی دارید. برای آنکه با دید بهتری بتوانیم مخاطبان حاضر در نمایشگاه را بررسی کنیم، آنها را به پنج دسته زیر تقسیم کردهایم:
۱- کارمندان و خانوادههای آنها: شکی نیست که برگزاری یک نمایشگاه حتی با آنکه کاری سخت و پیچیده محسوب میشود، اتفاقی خوشایند است وکارمندان را درگیر کاری متفاوت از امور جاری و همیشگی آنها میکند. شرکت در نمایشگاه یک اتفاق خوب و یک زنگ تفریح کاری مناسب است و باعث شکل گرفتن روحیه کار گروهی میشود. آنها به دوستان و خانواده خود درباره جایی که کار میکنند میگویند و از آنها دعوت میکنند که به غرفهشان سری بزنند. این اتفاق به کارمندانتان احساس غرور و افتخار میدهد و به خانوادههایشان این فرصت دست خواهد داد که از نزدیک با کسبوکار آنها آشنا شوند.
۲- تامینکنندگان: نمایشگاه فضایی بسیار مناسب است برای آنکه شما و تامینکنندگان بدون بوروکراسیها و پیچیدگیهای موجود در تنظیم جلسات با یکدیگر ملاقات داشته باشید. تامینکنندگان از حضورتان ابراز خوشحالی میکنند، به شما افتخار میکنند و ممکن است برای همکاریهای جدید نیز ابراز علاقه کنند. این جلسات غیررسمی و نمایشگاهی تاثیر بسیار مثبتی بر آینده کسبوکارتان خواهد داشت. زنجیره تامین در فضای گسترده گردشگری به علت روابط عجیب و خاص مورد توجه است. مثلا یک شرکت ایرلاین که با تامینکنندگان بسیاری از صنایع مختلف ارتباط دارد خودش میتواند در کنار یک هتل تامینکنندهای برای یک شرکت گردشگری محسوب شود و همزمان هر سه نوع این شرکتها بهعنوان بنگاههای گردشگری نیز محسوب میشوند. با اینکه باید تدارکات خاصی برای این گروه از مخاطبان در نظر داشت اما مشاهده میشود که شرکتها برای آن فکر یا برنامه خاصی ندارند.
۳- مشتریان قدیمی: مشتریان قدیمی شما را در شبکههای اجتماعی دنبال، ایمیلهای تبلیغاتی را دریافت و گاهی شما را به دیگران معرفی میکنند. وقتی در نمایشگاهی حضور دارید این افراد از حضور شما مطلع میشوند و احساس اطمینان بیشتری در آنها ایجاد میشود. شاید مشتاق باشند که سری به شما بزنند و دیدارها را تازه کنند. شاید هم کنجکاو شوند اطلاعات بیشتری از شما بهدست بیاورند. در نهایت اگر برای ایجاد ارتباطی تازه با مشتریان قدیمی دنبال راهی هستید، حضور در نمایشگاه یکی از روشهایی است که میتوان روی آن فکر کرد.
۴- بازدیدکنندگان نمایشگاه: عموم بازدیدکنندگان با شرکت در نمایشگاهها آمدهاند تا شرکتهای مختلف را رصد و آنها را با هم مقایسه کنند. حرفها، دکور، محصولات و خدمات هریک از غرفهها را بشنوند، ببینند و کاتالوگ دریافت کنند. از طرفی دیگر غرفهداران هم علاقه دارند بازار جدیدی برایشان خلق شود. غرفهداران سعی میکنند با دریافت اطلاعاتی از بازدیدکنندگان، اتفاقهای خوبی را برای افزایش فروش خود و بزرگتر کردن برندشان برنامهریزی کنند.
۵- رقبا و همکاران حاضر در نمایشگاه: چه شرکتهای دیگری در سطح شهر یا کشور هستند که خدماتی مشابه با شما ارائه میکنند؟ آیا از شیوه کاری آنها اطلاع دارید؟ دوست دارید با تیم فروش یا مدیر اجرایی آنها در محیطی دوستانه آشنا شوید؟ حضور در نمایشگاه میتواند راهی مناسب برای رسیدن به این اهداف باشد. به جز اینها شاید دلتان میخواهد همکارانی پیدا کنید یا دنبال پرسنلی هستید و فرصت یا شرایط دریافت رزومهها را ندارید. نمایشگاه فرصت خوبی است که افرادی برایتان رزومه پر کنند یا با شرکتهایی جدید آشنا شوید.
حالا که با انواع مخاطبان آشنا شدیم باید دید که چگونه میتوان تمام این مخاطبان را به نحو مناسبی از خود راضی کرد یا چه برنامه فکر شدهای برای هر یک از مخاطبان قرار است پیاده شود؟ این برنامه به شما خواهد گفت که چه هزینههایی پیشرو دارید و امتیازهای رقابتی شما در نمایشگاه نسبت به سایرین چیست؟ اگر برای هرکدام از این مخاطبان برنامهای دارید که در خارج از نمایشگاه میتواند بهشکل بهتری برگزار شود شاید دوباره باید به این سوال برگردیم که آیا واقعا باید در نمایشگاه شرکت کنیم؟
ارسال نظر