صدور کالا از آذربایجان‌شرقی به ۹۱ کشور

شماره روزنامه: ۶۴۳۳ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۲۲۷۶۰۵ گردشگری استان ها

دنیای‌اقتصاد -تبریز: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه کالاهای استان به ۹۱ کشور صادر می‌شود، گفت: در نیمه نخست سال‌جاری ۸۰ درصد از ۸۵۰‌میلیون دلار صادرات استان به کشورهای ترکیه، ارمنستان، عراق، افغانستان و گرجستان انجام شده است.

 صدور کالا از آذربایجان‌شرقی به ۹۱ کشور

  صابر پرنیان در دومین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در سال جاری، با تاکید بر اهمیت نقش‌آفرینی فعالان اقتصادی بخش خصوصی در تصمیم‌سازی‌های صادراتی اظهار کرد: متوسط قیمت هر تُن کالای صادراتی آذربایجان‌شرقی ۵۲۶ دلار است که ۱۸۰ دلار بالاتر از میانگین کشوری بوده و این شاخص نشانگر کیفیت و ارزش افزوده بالاتر محصولات صادراتی استان در مقایسه با میانگین کشور است. وی گفت: بخش خصوصی با محوریت اتاق بازرگانی تبریز نقش محوری در تصمیم‌سازی‌های حوزه صادرات غیرنفتی دارد و تداوم این رویکرد، نشانه اعتماد دولت به توانمندی‌های این بخش است.

وی با بیان اینکه واگذاری مسوولیت برگزاری جلسات میزهای کالایی و کشوری به اتاق بازرگانی تبریز بیانگر باور دولت به ظرفیت‌های بخش خصوصی در راهبری توسعه صادرات کشور است، افزود: به همین منظور آذربایجان شرقی به‌ عنوان استان معین میزهای ملی توسعه صادرات کالایی کشمش، شیرینی و شکلات، تجهیزات صنعتی، خودروهای تجاری و قطعات و شیرینی‌جات سنتی تعیین شده است.

پرنیان ادامه داد: در راستای تسهیل فعالیت صادرکنندگان، موضوع تسریع در انجام امور مربوط به تجار دارای کارت بازرگانی بومی از گمرکات استان در دستور کار قرار دارد.

وی تحریم‌های خارجی از یک سو و چالش‌های مرتبط با رفع تعهدات ارزی از سوی دیگر را از عمده دلایل کاهش ارزش صادرات غیرنفتی استان اعلام کرد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن