۱۰همت برای تکمیل طرح‌های آبی لرستان نیاز است

شماره روزنامه: ۶۳۷۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۲۰۹۱۸۹ گردشگری استان ها

دنیای اقتصاد – خرم‌آباد : مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از پیشرفت چشم‌گیر طرح‌های آبی این استان خبر داد و اعلام کرد: ۱۴ طرح مهم در حال اجرا و ۶ سد آماده بهره‌برداری است که برای تکمیل آنها به ۱۰ همت اعتبار نیاز خواهد بود.

۱۰همت برای تکمیل طرح‌های آبی لرستان  نیاز است

داریوش حسن‌نژاد در حاشیه جلسه حفاظت منابع آبی با اعلام این مطلب افزود: از جمله طرح‌های در حال اجرای شرکت آب منطقه‌ای لرستان می‌توان به سد کمندان ازنا با پیشرفت ۹۷ درصدی و اعتبار مورد نیاز ۶۰۰‌میلیارد تومان و سد تاج‌امیر دلفان با پیشرفت ۹۹ درصد و اعتبار ۸۰۰‌میلیارد تومان اشاره کرد که هر دو تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: سد آبسرده بروجرد با پیشرفت ۵۶ درصدی و اعتبار مورد نیاز ۲ هزار و ۶۰۰‌میلیارد تومان و شبکه آبیاری ایوشان خرم‌آباد با پیشرفت ۸۱ درصدی و اعتبار ۳۰۰‌میلیارد تومان نیز تا سال ۱۴۰۵ تکمیل خواهند شد.

وی اظهار کرد: همچنین شبکه آبیاری کمندان ازنا با پیشرفت ۸۹ درصد و اعتبار ۴۵۰‌میلیارد تومان، انتقال آب دشت جایدر پلدختر با پیشرفت ۸۲ درصد و اعتبار ۳۵۰‌میلیارد تومان و ایستگاه پمپاژ واشیان پلدختر با پیشرفت ۴۵ درصدی و اعتبار ۷۰‌میلیارد تومان از طرح‌هایی هستند که تا سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری می‌رسند.

حسن‌نژاد اظهار کرد: ایستگاه پمپاژ چم‌مهر پلدختر که برای بازسازی خسارت ناشی از سیل ۹۸ اجرا می‌شود، ۸۰ درصد پیشرفت دارد و با اعتبار ۸۰‌میلیارد تومان تا سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین ایستگاه پمپاژ اسماعیل‌آباد دلفان با پیشرفت ۹۵ درصدی و اعتبار ۲۰‌میلیارد تومان، ایستگاه پمپاژ نیله خرم‌آباد با پیشرفت ۹۲ درصدی و اعتبار ۳۰‌میلیارد تومان و طرح آب‌رسانی به شهر بروجرد با پیشرفت ۹۲ درصدی و اعتبار ۲۰۰‌میلیارد تومان در سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهند رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: از دیگر طرح‌ها، سد عالی محمود الیگودرز با پیشرفت ۲۰ درصد و اعتبار ۹۰۰‌میلیارد تومان، سد شهید بروجردی با پیشرفت ۹ درصدی و اعتبار یک هزار و ۹۰۰‌میلیارد تومان و سد زیبا محمد خرم‌آباد با پیشرفت ۷ درصدی و اعتبار یک هزار و ۷۰۰‌میلیارد تومان است که تا سال ۱۴۰۸ تکمیل خواهند شد.

وی با اشاره به سدهای آماده بهره‌برداری استان گفت: سد حوضیان الیگودرز با ارتفاع ۷۲ متر، دریاچه‌ای به مساحت ۲۷۱ هکتار و حجم مخزن ۳۱.۲‌میلیون مترمکعب ظرفیت آبیاری۲هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی را دارد.

وی افزود: سد ایوشان خرم‌آباد با ارتفاع ۷۰ متر، مساحت ۲۳۶ هکتار دریاچه و ۵۲‌میلیون متر مکعب حجم مخزن، ۳ هزار هکتار اراضی را آبیاری می‌کند.

به گفته حسن‌نژاد، سد مروک دورود با ارتفاع ۷۰ متر، دریاچه‌ای به مساحت ۵۲۵ هکتار و حجم ۱۲۰‌میلیون مترمکعب، ظرفیت آبیاری ۴هزار و ۱۰۰ هکتار را دارد.

وی گفت: سد‌هاله کوهدشت با ارتفاع ۴۳ متر، دریاچه‌ای به مساحت ۳۴.۱ هکتار و حجم مخزن ۳.۵‌میلیون متر مکعب، ۲۵۰ هکتار اراضی را آبیاری می‌کند.

وی افزود: سد خان‌آباد الیگودرز با ارتفاع ۳۳.۵ متر، مساحت ۱۲۰ هکتار دریاچه و حجم مخزن ۱۷.۹‌میلیون مترمکعب، ۱۷۰۰ هکتار اراضی را زیر کشت می‌برد و سد کزنار الیگودرز نیز با ارتفاع ۲۶ متر، مساحت ۶.۳ هکتار دریاچه و حجم مخزن ۱.۲‌میلیون متر مکعب، ۱۲۰ هکتار اراضی را آبیاری خواهد کرد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن