خبرنگار استانی «دنیایاقتصاد» در آذربایجان شرقی گزارش داد
کشت در گلخانههای نوین
وی با بیان اینکه این نوع گلخانهها یکی از پیشرفتهترین و کارآمدترین روشهای کشت در محیطهای کنترلشده هستند، افزود: این سیستمها با بهرهگیری از فناوریهای مدرن، امکان تولید محصولات با کیفیت بالا را فراهم میکنند و در عین حال مصرف منابع را به حداقل میرسانند.
جعفرنژاد به برخی از ویژگیهای گلخانههای NFT اشاره کرد و گفت: در این گلخانهها، دما، رطوبت، نور و سایر عوامل محیطی به دقت کنترل میشوند تا بهترین شرایط برای رشد گیاهان فراهم شود. همچنین با استفاده از نورهای مصنوعی مانند LED، طیفهای نوری مناسب برای رشد گیاهان تامین میشود. این نورها بهینهسازی شدهاند تا انرژی کمتری مصرف کنند و بازدهی بیشتری داشته باشند. وی با بیان اینکه در سیستم NFT، محلولهای مغذی به صورت مستقیم به ریشه گیاهان میرسند و به صورت چرخشی استفاده میشوند، تاکید کرد: این روش باعث کاهش هدررفت مواد مغذی و افزایش کارآیی سیستم میشود. مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه این سیستمها به دلیل استفاده بهینه از آب و بازیافت آن، مصرف آب را تا حد قابلتوجهی کاهش میدهند، گفت: در مقایسه با کشت سنتی، مصرف آب در گلخانههای NFT تا ۹۰درصد کمتر است. وی با بیان اینکه گلخانههای NFT به دلیل استفاده از فناوریهای مدرن مانند LED و سیستمهای کنترل هوشمند، مصرف انرژی را تا ۲۰درصد گلخانههای معمولی کاهش میدهند، افزایش بازدهی محصولات، کاهش هزینههای تولید، کاهش آلایندگی محیطی، امکان کشت در مناطق مختلف، کاهش ضایعات، امکان بازیافت آب و استفاده چرخشی آن، کاهش استرس آبی، صرفهجویی در انرژی با توجه به ناترازیهای موجود، صرفهجویی در مصرف کود و سموم و تولید محصول سالم، کنترل دقیق تغذیه، نگهداری ریشه در دمای مناسب با روش گرم کردن محلول غذایی، حذف مراحل ضدعفونی و آمادهسازی خاک و فاصله زمانی کم بین برداشتها را از مزایای این نوع گلخانهها اعلام کرد.
جعفرنژاد افزود: گیاهان برگی مثل انواع سبزی و صیفی برگی مناسبترین گیاهانی شناخته شدهاند که میتوان در این سیستم کشت کرد و از جمله این گیاهان میتوان به کاهوهای رنگی و لوکس و همچنین سبزی لوکس اشاره کرد که بیشترین کشت در این سیستم را به خود اختصاص دادهاند.