آغاز ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در آذربایجان شرقی
دنیای اقتصاد-تبریز: شهرام شفیعی در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: این سرشماری که به مدت ۴۵ روز تا ۲۶ آذرماه اجرا میشود، اطلاعات جامعی از تغییرات و عملکرد بخش کشاورزی طی ده سال گذشته ارائه خواهد کرد و نتایج آن، مبنای تحلیلهای استانی و کشوری قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: این سرشماری ششمین دوره سرشماری کشاورزی است و دورههای قبلی آن در سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۳ برگزار شدهاند.
وی ضمن اشاره به مطالبه به حق مقام معظم رهبری در خصوص داشتن اطلاعات و آمار دقیق و صحیح بخش کشاورزی، عنوان کرد: با توجه به اینکه براساس آمار بدست آمده از این سرشماری حداقل برای یک دهه آینده بخش کشاورزی کشور برنامه ریزی خواهد شد بنابراین تمام عوامل اجرایی باید بر انجام درست این طرح نظارت مستمر داشته باشند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه دسترسی به اطلاعات دقیق کشاورزی، میتواند توانمندیهای این حوزه را به تصویر کشیده و به بهبود امنیت غذایی کمک کند افزود: در اجرای این طرح، برخی اقلام مانند مشخصات بهره بردار، مساحت اراضی کشاورزی شامل مساحت اراضی زراعی، باغ و قلمستان ها، نام محصولات کشاورزی، سطح کاشت محصولات سالانه، تعداد و جنس انواع دام، وجود فعالیت کشت گلخانه ای، پرورش ماهی و میگوی خوراکی، زنبور عسل، کرم ابریشم، پرورش طیور و سایر شاخصهای کشاورزی محاسبه و برای تصمیم گیری کلان در کشور جمعآوری می شود.
شفیعی بر ضرورت ارائه اطلاعات صحیح تأکید کرد و گفت: تکیه بر آمار درست و قابل اعتماد، به برنامهریزیهای واقعبینانه در این حوزه کمک میکند. مردم اطمینان داشته باشند که تمامی اطلاعات جمعآوریشده محرمانه است و تنها برای تحلیلهای آماری استفاده خواهد شد.
وی افزود: در سرشماری کشاورزی نیز می توانیم با احصای اطلاعات دقیق، مشکلات دامنگیر کشاورزان را به حداقل برسانیم و از تسهیلات بخش کشاورزی در کشور برای استان بیشتر استفاده کنیم.
وی با اشاره به اهمیت دادههای دقیق در سیاستگذاری، گفت: نبود اطلاعات صحیح، چالشهایی در تصمیمگیری ایجاد میکند. سیاستگذاران میتوانند با این آمار، تصمیمهای مؤثرتری برای توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور بگیرند.
شفیعی بر نقش رسانهها در این فرایند تأکید کرد و افزود: همکاری مردم و اعتماد به سرشماری برای تحقق اهداف آن ضروری است. رسانهها میتوانند با تشویق کشاورزان و بهره برداران حوزه کشاورزی به مشارکت در سرشماری کشاورزی به تقویت وفاق ملی و توسعه کشاورزی کشور کمک کنند.هر چه همکاری مردم در این زمینه بیشتر باشد، دستاوردها افزایش خواهد یافت.
گفتنی است سهم شاغلان بخش کشاورزی کشور ۱۵ درصد می باشد اما ۱۷.۲ درصد شاغلان استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی بوده و ضرورت سرشماری در آن بیشتر از سایر استان ها است. همچنین کشاورزان باید یقین داشته باشند که سرشماری کشاورزی به حذف یارانه نقدی یا پرداخت مالیات مربوط نمی شود و در این راستا انتظار می رود به درستی با ماموران سرشماری مشارکت و همکاری داشته باشند چراکه آمار و اطلاعات این بخش پایه و اساس برنامه ریزی های کلان کشور برای ارائه خدمات بهتر خواهد بود و اصولا بدون آمار و اطلاعات صحیح نمی توان به چشم اندازهای مورد نظر دست یافت.