استخراج 21 نوع ماده معدنی در لرستان

بهمن جعفری افزود: همچنین عملیات پی‌جویی و مطالعه در هفت محدوده زیر‌پهنه لرستان از سال ۱۴۰۰ در استان آغاز و هشت محدوده با ظرفیت ذخیره قیر طبیعی (بیتومین) پس از مطالعه و عملیات پی‌جویی در مناطق مختلف استان شناسایی شد.

وی ادامه داد: پس از بررسی و رفع تداخل با محدوده‌‌‌های موجود در سامانه کاداستر، نسبت به ثبت درخواست برای صدور پروانه اکتشاف به نام ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) اقدام خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان در خصوص میزان ذخیره بیتومین در استان نیز گفت: این مهم در بررسی و مطالعات بعدی اعلام می‌شود، اما بدیهی است پس از انجام اکتشاف ذخایر جدید معدنی در استان، موجبات رشد شکوفایی صنایع معدنی و اشتغال‌زایی در این خصوص محقق می‌شود.

جعفری اضافه کرد: به گفته کارشناسان حوزه صنعت و معدن بیتومین یا قیر طبیعی ماده‌‌‌ای معدنی با ۱۷۰ کاربرد در صنایع شیمیایی و پالایشگاهی است که در ساخت مواد اولیه جوهرسازی، صنایع شیمیایی، حفاری نفت و لاستیک‌‌‌سازی نیز نقش مهمی دارد.

وی ادامه داد: در استان لرستان یک‌‌‌‌هزار و ۳۹۷ واحد صنعتی وجود دارد که یک‌‌‌‌هزار و ۶۷ واحد فعال و ۳۲۹ واحد تعطیل و راکد هستند که از این تعداد ۱۰۹ واحد قابلیت احیا دارند و برنامه‌‌‌ریزی شد تا در ۴سال آینده این تعداد واحد تولیدی به چرخه تولید بازگردند.