شناسایی ۲۰۸ نقطه پرحادثه در جادههای لرستان
وی ادامه داد: امسال ۱۷ نقطه حادثهخیز در محورهای اصلی استان اصلاح هندسی و ایمنسازی شده است و تلاش میشود پنج نقطه باقیمانده تا پایان سال به طور کامل ایمن شود. امرایی با تاکید بر اصلاح هندسی چهارخطهها گفت: ۲۰۸ نقطه نیز متفاوت از نقاط حادثهخیز بوده اما پرتصادف هستند و سعی میشود شهرستانهایی که بیشترین تصادفات را دارند، تحلیل و راهکارهای لازم تدوین شود. مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان گفت: بر اساس ضوابط اجرایی، موضوع نگهداری و زیرساخت راههای غیرشهری بهویژه راههای فرعی و روستایی از محل اعتبارات استانی تامین میشود که سهم لرستان از این نظر بسیار محدود است. امرایی اضافه کرد: با گذشت ۹ ماه از سال تنها ۱۰درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرده است و اقدامات صورتگرفته از طریق چانهزنی برای جذب اعتبارات سازمان راهداری و ملی ادامه دارد.
وی با اشاره به نیاز حدود ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای نگهداری راههای لرستان اظهار کرد: با وجود محدودیتهای مالی برای ایمنسازی راههای استان امسال حدود ۳۰۰ کیلومتر آسفالت در محورهای اصلی انجام شده است. وی ادامه داد: همچنین ۷۰ کیلومتر آسفالت و ۸۰ کیلومتر بهسازی، لایروبی و تنقیه یکهزار و ۱۰۰ پل و ابنیه جادهای و تعمیر و بازسازی حدود ۶۳ دستگاه نیز با آغاز بارشها اجرا شد.
وی گفت: مقوله فرهنگسازی و بهویژه بحث فرهنگ ترافیک بسیار اهمیت دارد، چراکه بر اساس آمار استخراجشده در هشت ماه نخست امسال با وجود اینکه بالاترین مشخصات فنی در بزرگراهها و آزادراههاست، بیشترین تصادفات منجر به فوت در این نقاط روی میدهد.
امرایی اظهار کرد: ۴۷درصد تصادفات فوتی در بزرگراه و آزادراههای استان به طول حدود ۶۰۰ کیلومتر روی میدهد و سهم راههای روستایی به طول بیش از یکهزار و ۳۰۰ کیلومتر با کمترین مشخصه فنی ۱۳درصد تصادفات است. وی ادامه داد: این نشان میدهد، کاربران جادهای و رانندگان سرعت مطمئنه را رعایت نمیکنند و چهبسا اگر در این محورها نیز همچون راههای روستایی رعایت کنند، امروز شاهد کاهش تصادفات بودیم. مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان تصریح کرد: بر اساس آمار پلیس راه ۵۰درصد مصدومان سوانح جادهای در بیمارستان جان خود را از دست میدهند، ۴۲درصد سر صحنه تصادف و هشتدرصد هم در حین انتقال جان میبازند که این آمار نگرانکننده است. مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان با اشاره به عبور یک میلیون زائر اربعین از جادههای استان گفت: تصادفات در محور کوهدشت - زانوگه - پل سیمره به طول حدود ۴۶ کیلومتر بسیار بالاست.
امرایی با اشاره به جان باختن ۱۳۸ نفر در این محور افزود: این محور سال ۱۳۳۸ یعنی حدود ۶۵ سال قبل به بهرهبرداری رسیده اما حتی یک سانتیمتر توسعه مسیر نداشته است که باید وزارت راه و شهرسازی بهویژه شرکت زیرساخت اهتمام ویژهای در بحث ارتقای آن داشته باشد.