صنایع استان با خطر کمبود انرژی روبهرو هستند
خط قرمز گازی اتاق یزد
احمد عشقان ملک با انتقاد از وضعیت فعلی گفت: با این وضعیت، این پرسش پیش میآید که آیا دولت برنامهای برای بهبود زیرساختهای انرژی دارد یا قرار است مانند دو دهه گذشته فقط مجوز مصرف بدهند و ما نیز اینجا جلساتی داشته باشیم و راهکار جلوگیری از قطع انرژی و تلاش برای رفع ناترازی پیدا کنیم. وی با بیان اینکه نمیتوان به تولید و صنعت برای جلوگیری از قطع گاز خانگی ضرر زد، افزود: خط قرمز برای قطع گاز باید عدمتوقف تولید باشد و تلاش شود تا واحدی توقف تولید ناشی از قطعی گاز نداشته باشد. عضو کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق و نماینده واحدهای کاشی و سرامیک استان هم در این نشست اظهار کرد: در صنایع کاشی و سرامیک اگر بخواهیم الگوی کاهش مصرف گلخانهها را پیاده کنیم با چالش همراه میشویم.
علی فرشادپور با بیان اینکه طی ۱۵سال گذشته به نوسازی ماشینآلات توجه نشده و حمایتی از سرمایهگذاران صورت نگرفته است، افزود: استفاده صنایع از ماشینآلات دست دوم و رده خارج اروپا علاوه بر مصرف انرژی روی کیفیت محصولات نیز تاثیر دارد. وی با بیان اینکه ساختار کارخانههای کاشی در الگوی مصرف باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: مصرفکنندگان گاز در صنایع کاشی دو دسته هستند که بخش عمده انرژی در مرحله اسپری کاشی مصرف میشود که نمیتوان الگوی یکسانی برای آن در نظر گرفت. وی اظهار کرد: نوسازی صنایع بخش عمدهای از مصرف انرژی را کم میکند اما مجوزهای لازم برای این اقدام در اختیار صنایع قرار نمیگیرد و سیاستهای کلی در این زمینه همراهی نمیکند.
همچنین عضو هیاترئیسه اتاق بازرگانی یزد هم با اشاره به اینکه رفع ناترازی انرژی در کشور با وضعیت فعلی شدنی نیست، گفت: کشور به چند ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای رفع ناترازی برق نیاز دارد تا وضعیت به شرایط ۱۰ سال قبل برگردد. با توجه به شرایط کشور برای سالهای متمادی درگیر این چالشها خواهیم بود. علیاصغر بیگی یزدی با تاکید بر اینکه تولید برق از انرژی خورشید را باید جدی بگیریم، گفت: اگر نیروگاههای خورشیدی را توسعه دهیم و از تجربه جهانی در این حوزه استفاده کنیم به موفقیت میرسیم. وی ادامه داد: این اشتباه است که بخواهیم چرخ را خودمان اختراع کنیم از این رو باید مشوقهایی مانند برخی کشورها برای سوق دادن تامین برق خانگی از خورشید درنظر گرفته شود. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی یزد با بیان اینکه تشکیل کنسرسیوم برای تولید انرژی باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: اگر تدبیری برای تامین برق استان صورت نگیرد در سالهای آینده با مشکلی به مراتب جدیتر و بدتر از شرایط فعلی مواجه میشویم.