اقدامات توسعهای خدمات بندری و فرودگاهی تشریح شد
۸ طرح حملونقلی در کیش
عزتالله محمدی، مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش گفت : به منظور فراهم کردن زیرساختهای لازم برای ورود و خروج هواپیماها و شناورها به جزیره کیش، تعداد هشت طرح در این راستا پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش از پایان عملیات اجرایی بهسازی، تعریض و آسفالت باند جنوبی فرودگاه بینالمللی کیش با هزینه ۱۹۰ میلیارد تومان خبر داد و افزود: طول باند جنوبی فرودگاه از ۳۶۰۰ متر به ۴۴۰۰ متر و عرض آن از ۶۵ متر به ۸۵ متر افزایش یافته است که امکانپذیرش هواپیماهای غولپیکر از جمله ایرباسA۳۸۰ را در فرودگاه بینالمللی کیش فراهم میکند.
محمدی تاکید کرد: با اقدامات صورت گرفته در باند جنوبی و تجهیز آن، فرودگاه بینالمللی کیش پس از فرودگاه بینالمللی امامخمینی، دومین فرودگاه کشور با استاندارد بالاترین کلاس جهانی f۴خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش با بیان اینکه اکنون سامانه کمک ناوبریILS/ DMEبا روشنایی کت ۲ (CAT۲) با هزینه ۹۰۰هزار یورو در باند فرودگاه بینالمللی کیش در حال نصب است و در خرداد سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری میرسد؛ ادامه داد: سیستم روشنایی قبلی فرودگاه کیش (CAT ۱) بود که با بهکارگیری سیستم روشنایی جدید، تعداد چراغها بیشتر و خط مرکزی باند نیز روشن شده که به نوبه آن باعث دید بهتر خلبان میشود.
وی تاکید کرد: امروزه یکی از مهمترین و متداولترین دستگاههای ناوبری، برای نشستن هواپیما در فرودگاههای پرترافیک و فرودگاههای با شرایط جوی نامناسب، «سیستم نشستن به وسیله دستگاه»ILS Instrument Landing System است که نقش مهمی در ایمنی پروازها در شرایط بد آب و هوایی و به نوبه آن افزایش دید خلبان دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش از افتتاح سیستم اطفای حریق بندر تجاری کیش خبر داد و افزود: بر اساس ماده ۲۲ طبق آییننامه ایمنی بنادر، در محلهایی که عملیات تخلیه و بارگیری انجام میشود باید وسایل اعلام و اطفای حریق کافی و متناسب با نوع کالا موجود و در دسترس باشد؛ از این رو برای تحقق این مهم، خط انتقالی سیستم اطفای حریق به طول ۵/ ۴ کیلومتر اجرا و تمامی اسکلههای بندر تجاری کیش از جمله اسکله سوخترسانی به سیستم اطفای حریق خودکار مجهز شده است. وی با اشاره به تخصیص ۱۱۰ میلیارد تومان به زیرساختهای بندر چارک به عنوان بندر پشتیبان کیش، از احداث ساختمان اداری بندر به متراژ ۶۰۰ مترمربع، احداث دیوار پیرامونی بندر چارک به طولهزار و ۶۵۰ متر، لایروبی و احداث دایک استحصال به متراژ ۱۲۰هزار مترمکعب، احداث موجشکن بخش شرقی بندر چارک به طول ۳۶۵ مترمربع خبر داد و افزود: مدت زمان اجرای این طرح ۱۸ ماه و پیمانکار آن، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و هلدینگ تخصصی دریایی موسسه مکین است.
محمدی تاکید کرد: هدف از ایجاد بازوی شرقی در بندر چارک، انتقال شناورهای صیادی بومی از حوضچه به این بازو و در راستای ایجاد بسترسازی لازم برای سهولت و ایمنی ورود و خروج شناورهای مسافری و رفاه گردشگران است.
مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش افزود: ساخت نمازخانه، سرویس بهداشتی، ساختمان اداری، معابر دیوار پیرامونی، احداث ساختمان گمرک و نصب دوربینها و سیستم اطفای حریق از اقداماتی است که عملیات عمرانی آن شروع شده و برخی از این موارد که در ارتباط مستقیم با رفاهیات گردشگران است؛ تا قبل از عید نوروز به بهرهبرداری میرسد.
محمدی درباره نهایی شدن زیرساخت فیبر نوری بندر چارک، افزایش گیتهای بندر از سه گیت به شش گیت و همچنین افزایش سرعت پذیرش خودرو از طریق استقرار نرمافزار پلاکخوان خودرو، گفت: تفکیک اسکله خودروهای سواری و کامیون برای ایمنسازی و کاهش زمان انجام فرآیند تخلیه و بارگیری از دیگر اقداماتی است که برای افزایش رضایتمندی گردشگران و صاحبان کسب و کار انجام شده است.
وی در خصوص پیگیری اخذ مجوز مرز دریایی برای بندر چارک با همکاری وزارت کشور، سازمان دریانوردی و استانداری هرمزگان که آن را منوط به تکمیل ساختمان گمرک و رعایت دستورالعملهای ایمنی دانست، افزود: با استقرار گمرک در بخش خروج، یکی از شاخصهای اصلی بنادر در این بندر شکل گرفته و در صادرات، واردات و ارتقای سطح کیفی، کمی و جایگاه بندر چارک و اشتغالزایی تاثیر بسزایی خواهد داشت. وی بندر چارک را به عنوان بندر پشتیبان این منطقه از نظر ورود مسافر و تامین مایحتاج عمومی اعلام و اظهار کرد: تامین سوخت شناورها و ایجاد کمپ برای اسکان گردشگران و رانندگان در شرایط بد جوی، از بستههای سرمایهگذاری است که در بندر چارک تعریف شده است و به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
محمدی از راهاندازی سامانه پذیرش آنلاین خودرو در بندر کیش تا پایان بهمن ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: گردشگران که با خودرو میخواهند به کیش سفر کنند میتوانند قبل از مراجعه به بندر وارد سامانه شوند و زمان و شناور مورد نظر خود را انتخاب کنند.
وی افزود: به منظور رفاه حال گردشگران و جلوگیری از ایجاد صفهای طولانی، گیتهای خروجی خودرو از جزیره کیش به بندر چارک و بندر آفتاب از چهار گیت به هشت گیت افزایش خواهد یافت و در حال تجهیز سختافزاری و نرمافزاری این گیتها هستیم.
وی تاکید کرد: با افزایش گیتها، راهاندازی سامانه پذیرش آنلاین خودرو و نیز افزایش شناورها از ۱۱ فروند به ۲۵ فروند و با ظرفیت حمل ۴۰ خودرو، کمترین زمان انجام فرآیند اداری جهت خروج از بندر کیش را شاهد خواهیم بود.
رئیس هیاتمدیره شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاههای کیش همچنین از به کارگیری یک فروند شناور با ظرفیت ۳۰۰ مسافر در مسیر رفت و برگشت کیش چارک خبر داد و خاطرنشان کرد: برقراری سفر دریایی در هنگام صبح، یکی از مطالبات مردمی بود که این درخواست با راهاندازی شناور مورد نظر که توانایی حرکت در شرایط بد آب و هوایی را نیز دارد محقق شد و مسافران میتوانند مسیر کیش به چارک را با توجه به سرعت شناور در مدت یک ساعت سپری کنند.
وی با اشاره به تعمیر اساسی اسکله تفریحی و میرمهنا در سال آینده گفت: این دو اسکله، از جاذبههای گردشگری کیش محسوب میشوند و از استقبال خوب گردشگران برخوردارند از این رو تا قبل از عید نوروز تعمیرات جزئی در بحث روشنایی، مبلمان و زنگزدایی انجام میشود و از آنجا که تعمیرات اساسی زمانبر است؛ اجرای فراخوان و مزایده در راستای بهسازی اساسی این دو اسکله با المانهای جدید در سال آینده انجام خواهد شد.
محمدی با اشاره به رایزنی با شرکتهای هواپیمایی برای افزایش پروازها در مسیر کیش در ایام نوروز، از همکاری مدیران عامل شرکتهای هواپیمایی در این زمینه قدردانی کرد و گفت: دهم اسفند ۱۴۰۱جلسهای با مدیران عامل ۱۰شرکت هواپیمایی برگزار خواهیم کرد و برنامهریزیهای لازم برای افزایش پرواز در ایام نوروز با کمک توان حاکمیتی سازمان هواپیمایی کشوری انجام شده است.