استاندار خوزستان:
تفکر سنتی جوابگوی اداره خوزستان نیست
علیاکبر حسینیمحراب اظهار کرد: توجه به بخشهای زیربنایی، رسیدگی به معیشت مردم، اشتغال در مناطق روستایی و شهری، آب آشامیدنی و طرح ۵۵۰هزار هکتاری مقاممعظم رهبری از برنامههای مدنظر برای خوزستان است. وی با تاکید بر تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار برای مردم خوزستان گفت: طرح غدیر یکی از طرحهای مهم و عظیم در کشور است که در نظر گرفته شده تا بخش بعدی آن در مناطق دیگر استان اجرا و زنجیره این طرح در شهرهای بزرگ کامل شود. استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت اجرای طرح ۵۵۰هزار هکتاری مقام معظمرهبری در استان تصریح کرد: بر اساس آماری که دریافت شده تاکنون ۲۵۰هزار هکتار از این طرح اجرایی شده و اجرای بقیه آن در شهرهای شمالی استان با جدیت دنبال میشود. حسینیمحراب افزود: یکی از محورهای اصلی دستور کار دولت در خوزستان زنجیره ارزش در پتروشیمیهاست که امید است بتوان با تعیین مسوول طرح در این بخش به اشتغال جوانان کمک کرد.
وی با اشاره به نقش ویژه پتروشیمیهای جدید در اشتغالزایی استان ادامه داد: نخیلات، شیلات و کشاورزی مورد توجه هستند و پرورش ماهی در قفس به عنوان یکی از طرحهای جدی در استان توسط بخشخصوصی با کمک شیلات دنبال خواهد شد. استاندار خوزستان با تاکید بر اهمیت تحقیق در حوزه نخیلات پیرامون برداشت حداکثری گفت: کیفیت تحقیقات استان در حوزه نخیلات نیازمند تحول است در برخی از کشورهای منطقه از هر نخل حدود ۳۰ تن خرما برداشت میشود و این رقم در استان ما پایین است. حسینیمحراب بر دنبال کردن خوشههای صنعتی با کمک کارآفرینان در روستاها تاکید کرد و افزود: بحث اصلی کار و اشتغال روستا محور بودن است و از این رو خوشههای صنعتی با کمک کارآفرینان در روستاهای خوزستان دنبال میشود.
وی خبر داد: در شورای اداری به فرمانداران شهرستانهای خوزستان اعلام شده تا هر فرماندار باید ۱۰ روستا را به عنوان پایه این کار قرار دهد و مطالعات خود را آغاز کنند و الگوها را از درون استان و استانهای همجواری که این کار را انجام دادهاند، جمعآوری کرده و در خوزستان اجرایی کنیم. استاندار خوزستان توضیح داد: مثلا با توجه به ظرفیت منطقه آزاد برای ورود پارچههای وارداتی یا تولیدات داخلی میتوان یک روستا را به مرکز تولید پیراهن تبدیل کرد و تسهیلاتی را با هماهنگی بانکها برای خرید چرخ خیاطی و صنعتی در اختیار روستاییان قرار داد. حسینیمحراب با بیان اینکه از همه امکانات برای رشد منطقه ویژه و مناطق آزاد استفاده خواهیم کرد، اظهار کرد: این مناطق امکان قوی برای مدیریت کلان استان هستند تا در راستای رشد و تعالی بخش بازرگانی مورد استفاده قرار گیرند.
وی با اشاره به ضرورت جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و هموار ساختن مسیر سرمایهگذاری در استان با ارائه تسهیلات بانکی تصریح کرد: شورای بانکها به جای ارسال سرمایه به سایر استان باید پولهای خود را در درون استان هزینه کند، خوزستان باید محل جذب سرمایه از سایر استانها شود و مدیران و سرپرستان بانکها در ارزشیابی خود به این امر توجه کنند. استاندار خوزستان به اهمیت آموزش حرفه جواهرسازی به جوانان از سوی سازمان فنی و حرفهای اشاره کرد و افزود: جواهر در ایران یکی از مسائل اصلی است و سازمان فنی و حرفهای باید برنامه قوی در این زمینه داشته باشد؛ بنابراین موضوع جواهرسازی و منسوجات به عنوان پایلوت اولیه در مناطق آزاد استفاده شود.