تولید میگو در جنوب سه برابر شد
ظرفیت شیلات خوزستان
فتحالله ابوعلی با بیان اینکه سال گذشته توانستیم جهش سه برابری تولید میگو را در خوزستان داشته باشیم، گفت: امسال نیز امیدواریم تولید میگو در خوزستان جهش قابلتوجهی داشته باشد. وی ادامه داد: سال گذشته برای نخستین بار در صنعت شیلات خط هوایی باربری راهاندازی شد که از آبادان ۱۰ سرویس به مقصد کویت انجام شد. این اقدام آغاز یک نوع صادرات جدید بود که میتواند آینده خوبی به دنبال داشته باشد. ابوعلی اظهار کرد: با حمایتهای دولت سیزدهم، آینده خوبی برای شیلات استان رقم خواهد خورد زیرا یک فعالیت اشتغالزاست که به سرعت به بازدهی میرسد. وی گفت: شیلات میتواند جایگزین بسیار خوبی برای نفت در خوزستان باشد و توسعه این بخش باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد. ابوعلی در ادامه گفت: خوزستان ظرفیتهای بسیاری برای توسعه آبزیپروری دارد و باید از این ظرفیتها برای توسعه استفاده شود.
وی با بیان اینکه استان در سالهای اخیر در رتبه نخست یا دوم کشور در بحث آبزیپروری بوده است، افزود: همچنین در زمینه تولیدات شیلاتی کشور نیز مقام سوم را دارا هستیم زیرا عمده تولیدات شیلاتی از محل صید است و ما محدودیتهای شدید صید در خوزستان داریم. ابوعلی ادامه داد: برنامههای مفصلی با توجه به ظرفیتهای خوزستان برای توسعه آبزیپروری داریم. در آینده با اجرایی شدن این برنامههای مصوب، خوزستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده شیلاتی کشور فعالیت خواهد کرد. وی افزود: طرح یکمیلیون تن تولیدات شیلاتی ارائه شده که اکنون در حال عملیاتی کردن این طرح هستیم و برنامههای آن یکی پس از دیگری در حال عملیاتی شدن است. مدیرکل شیلات خوزستان اظهار کرد: عمده محورهای فعالیتهای اداره کل شیلات خوزستان در زمینه توسعه دریامحور و ساحلمحور است تا نیاز کمی به آب شیرین داشته باشیم. در این زمینه برنامههای شهرهای ساحلی ارائه شده است و خوشبختانه طرح دو شهر آبادان و خرمشهر در شورای برنامهریزی استان به تصویب رسیده است.
ابوعلی گفت: این دو طرح در معاونت اجرایی ریاست جمهوری نیز مصوب شده است و به زودی ابلاغ میشود. بر اساس این دو طرح بیش از ۲۰هزار هکتار توسعه آبزیپروری در شهرهای آبادان و خرمشهر رقم خواهد خورد. وی ادامه داد: در هندیجان بر اساس برنامهریزیهای انجام شده توسعه حدود ۱۰هزار هکتار پرورش میگو در دستور کار است که امسال و در آیندهای بسیار نزدیک یک طرح ۳۹۵ هکتاری افتتاح خواهیم کرد. همچنین یک طرح پرورش میگوهزار و ۱۱۱ هکتاری با پیشرفت ۳۰درصد در حال اجراست. مدیرکل شیلات خوزستان تصریح کرد: یک طرح ۶هزار هکتاری پرورش میگو در هندیجان وجود دارد که پاییز امسال به فراخوان عمومی میرود و سرمایهگذار آن مشخص خواهد شد. همچنین در ماهشهر نیز یک طرح بسیار بزرگ ۱۲هزار هکتاری پرورش میگو وجود دارد که اکنون در حال مطالعه آن هستیم.
ابوعلی اعلام کرد: تولید مولدهای ماهی سی باس برای نخستین بار در کشور و دستیابی به بیوتکنیک تولید این مولدین یکی از اقدامات بسیار مهمی بود که امسال توانستیم آن را محقق کنیم. وی ادامه داد: در گذشته این مولدین از خارج از کشور وارد میشدند که ما توانستیم در یک اقدام جهادی زمینه تولید حدود ۱۶میلیون بچه ماهی در استان خوزستان را فراهم کنیم و روند مولدسازی برای سالهای بعد نیز ادامه پیدا میکند. مدیرکل شیلات خوزستان گفت: دستیابی به تولید میگو از طریق استفاده از زهآبهای کشاورزی یکی دیگر از اقدامات خوب انجام شده در حوزه شیلات است. در این زمینه جهش بسیار خوبی داشتیم و ۱۱۰ تن تولید کردیم. این تولید با توجه به کیفیت مطلوب و استانداردهایی که داشت حتی به کشورهای اروپایی صادر شد.