اختصاص ۱۰ درصد بودجه خوزستان به شرکتهای دانشبنیان
مهرداد نیکو اظهار کرد: کشور در طول سالهای گذشته عمدتا براساس منابع پایه اداره شده است؛ به شکلی که بودجه فروش نفت خام وارد منابع بودجه عمومی شده و مورد استفاده قرار گرفته است. وی افزود: خامفروشی و شرایطی که در بودجه کشور وجود دارد و ارزش افزوده پایینی که در فروش محصولات نفتی داشتیم باعث شده است تا منابع کشور محدود و منابع ارزی کاهش یابد و از این رو توجه به اقتصاد دانشبنیان باید مورد توجه قرار گیرد. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان گفت: با توجه به اکوسیستم نوآوری در کشور و وجود مراکز رشد، شرکتهای دانشبنیان، صندوقهای شکوفایی و نوآوری و... باید از این ظرفیتها در کشور بهره برد. نیکو ادامه داد: در کشور نظام ملی نوآوری داریم و باید این مساله به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا مبنای دانشبنیانی، نوآوری است و برای رقابت با کشورهای دیگر باید نوآور باشیم. اگر بتوانیم چنین کاری را در کشور انجام دهیم و نوآور باشیم، بهرهوری بالا میرود.
وی با بیان اینکه تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی نتایج آنها دو پایه اصلی نظام ملی نوآوری هستند، گفت: تعداد شرکتهای دانشبنیان باید افزایش یابد و همچنین باید نتایج تحقیقات این شرکتها تجاریسازی شود. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان تصریح کرد: قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی تولیدات این بخش در مجلس تصویب شده است که دو رکن تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی و معافیتها و حمایتها از شرکتهای دانشبنیان را دارد. نیکو ادامه داد: در این زمینه معافیتهای مالیاتی و گمرکی همچون معافیتهایی هستند که برای شرکتهای دانشبنیان در قانون آمده است. همچنین حمایتهایی در بحث نیروی انسانی و... از این شرکتها انجام میشود که میتواند موثر باشد. وی افزود: ۹ حوزه فناوری در کشور وجود دارد که شرکتهای دانشبنیان در استان باید در این حوزهها فعالیت کنند. به تناسب ظرفیت استانها انتظار میرود تا شرکتهای دانشبنیان در حوزههایی که جزو ظرفیتهای استان است، فعالیت کنند. تلاش شده شرکتهای دانشبنیان استان به سمت فعالیت در زمینه ظرفیتهای استان حرکت کنند و قطعا حمایتها نیز در این بخشها بیشتر خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان با بیان اینکه با توجه به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به بحث دانشبنیان، تلاش شده است در استان با جدیت بیشتری به حمایت از این شرکتها توجه شود، گفت: در سال ۱۴۰۰ قانونی توسط معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری پیشنهاد شد و در سال ۱۴۰۱ قانون حمایت از فعالیتهای دانشبنیان به تصویب مجلس رسید که یک قانون پیشرو برای فعالیتها در این حوزه است.