رئیس اتاق کرمانشاه تاکید کرد
لزوم تشکیل کمیته بهبود فضای کسب و کار
کیوان کاشفی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه افزود: فضای کسب و کار تحت تاثیر دو دسته مولفههای آماری و پیمایشی است که مولفههای پیمایشی سهم ۸۰ درصدی در نتایج پایش فضای کسب و کار دارد.
به گفته رئیس اتاق کرمانشاه، بر اساس مولفههای پیمایشی از فعالان اقتصادی کسب نظر میشود که متاسفانه در این بخش جایگاه مناسبی نداریم.
کاشفی بر لزوم تشکیل کمیته بهبود فضای کسب و کار ذیل شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تاکید کرد تا بتوان در قالب این کمیته به موانع کسب و کار پیش روی فعالان اقتصادی پرداخت.
وی ادامه داد: این کمیته مشکلات را از طریق تشکلهای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی دریافت خواهد کرد و نتایج جلسات آن به شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی منعکس خواهد شد.
رئیس اتاق کرمانشاه خاطرنشان کرد: این کمیته متشکل از معاون اقتصادی استانداری به عنوان رئیس کمیته، اتاق بازرگانی به عنوان دبیر و نمایندگانی از دستگاهها و صاحب نظران دانشگاهی خواهد بود.
موضوع دیگری که رئیس اتاق کرمانشاه به آن اشاره کرد معضلات حاصل از رفع تعهدات ارزی برای صادرکنندگان بود و افزود: در استان صادراتی مانند کرمانشاه که سالانه بین ۲تا ۳ میلیارد دلار صادرات داریم این مشکلات دوچندان است.
کاشفی با اشاره به در نظر گرفتن چهار روش برای بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار کرد: هریک از این چهار روش مشکلات خود را دارد و به نوعی صادرکنندگان را گرفتار میکند.
وی از پیامدهای عدم عمل به تعهدات ارزی هم یاد کرد و گفت: از بین رفتن نرخ صفر مالیات برای صادرکنندگان نخستین مشکل است که گاهی باعث میشود مالیاتهای چند میلیارد تومانی برای صادرکنندگان لحاظ شود.
رئیس اتاق کرمانشاه سپس به موضوع انحلال کارگروه تعیین ماهیت مشتقات نفتی پرداخت و گفت: در گذشته برای تعیین ماهیت فرآوردههای نفتی صادراتی باید آزمایش این فرآوردهها در استانهای دیگر همچون اصفهان صورت میگرفت که هم فرآیند بسیار طولانی داشت و هم تضامینی که از صادرکنندگان اخذ میشد آنها را زمینگیر کرده بود. وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه، این کارگروه در استان تشکیل شد و چند سال فعالیت داشت و علاوه بر کرمانشاه به استانهای همجوار همچون کردستان و ایلام نیز خدمات ارائه میکرد.
کاشفی با اشاره به توقف و انحلال این کارگروه طی چند ماه اخیر اظهار کرد: اکنون دوباره مجبوریم نمونههای مشتقات نفتی را به اصفهان ارسال کنیم که این صادرکنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
وی خواستار احیای مجدد این کارگروه در استان شد. مطلب پایانی که رئیس اتاق کرمانشاه به آن اشاره کرد مشکلاتی بود که سامانه جامع تجارت برای برخی از واحدهای تولیدی ایجاد کرده است و گفت: بر اساس مصوبه وزارت صمت، تمام واحدهایی که از بورس کالا خرید میکنند هم خرید خود و هم محصولی که فروختهاند را باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و خریدار نهایی محصول آنها نیز باید با مراجعه به این سامانه خرید خود را تایید کند.
کاشفی معتقد است، اگرچه شفافیتی که فعالیت این سامانه ایجاد کرده بر کسی پوشیده نیست اما برخی واحدها خصوصا در زمینه صنایع پلی اتیلن را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی اضافه کرد: عمده خریداران محصولات پلیاتیلن کشاورزان هستند که تایید خرید محصول توسط آنها در سامانه جامع تجارت کار بسیار دشواری بوده و عملیاتی نیست و این امر صنایع را دچار چالش جدی کرده است.