مدیرعامل بنیاد برکت مطرح کرد
صادرات ۲۵میلیون دلاری بنیاد برکت
در همین راستا مدیرعامل این بنیاد بابیان اینکه بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با هدف توانمندسازی اقتصادی مناطق کمبرخوردار کشور و خدمت به جامعه مستضعفین از ۱۶ سال پیش فعالیت خود را در بخشهای مختلف اقتصادی آغاز کرده است، اظهار کرد: بر همین اساس تاکنون هزار بنگاه اقتصادی که موتور پیشران مناطق مختلف کشور بهخصوص مناطق کمبرخوردار بوده به بهرهبرداری رسیده است. البته فعالیتهای بنیاد برکت به همین هزار طرح مشارکتی محدود نمیشود و در کنار آن ۳۴۰هزار طرح اقتصادی اجتماعمحور که جزو فعالیتهای خرد بنیاد برکت هستند نیز اجرایی شدهاند. طرحهایی که با اجرای آنها شاهد هستیم شبکه گستردهای از مردم و کسبوکارها در کشور ایجاد شده است.
بنابراین مقدمات لازم انجام شده تا شرایط برای تعامل مجموعهها فراهم شود تا بتوانیم از پروژههای پایدار در حوزههای کسبوکار بهرهمند شویم.
محمد ترکمانه در پاسخ به این سوال که برای شکلدهی زنجیره اقتصادی که به آن اشاره کردید بنیاد برکت چه برنامههایی جدا از سرمایهگذاری در دست دارد، گفت: امسال هدفگذاری کردیم زنجیرههای ارزش را در مناطق شکل دهیم؛ زنجیرههای ارزشی که کمک میکند از نقطه شروع یعنی از حلقه صفر که تولید ابتدایی است تا صادرات یک محصول را در سه حوزه مختلف کشاورزی، صنعتی و خدماتی در بر بگیرد.
بر این اساس اولویتبندی کردهایم که موضوعات مهمی از جمله امنیت غذایی در کشور مورد توجه قرار بگیرد. بعد از آن هم همین روند را در حوزه پوشاک ادامه خواهیم داد و این زنجیره با برکت شکل میگیرد تا هم اشتغال و هم اقتصاد پایداری در کشور داشته باشیم.
وی در خصوص حجم سرمایهگذاری که برای اجرای طرحهای اقتصادی اجتماعمحور انجام شده نیز خاطرنشان کرد: تا به امروز در هزار بنگاه اقتصادی مشارکت کردهایم که برای این تعداد ۱۱۹ میلیارد ریال سرمایهگذاری و برای ۲۲۰هزار نفر در سراسر کشور فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گفته ترکمانه هرچند در اجرای طرحهای محرومیتزدایی بنیاد برکت توزیع مناسبی برای مناطق مختلف انجام شده، اما تمرکز ویژهمان روی استانهای کمبرخوردار است. این مناطق هم شامل استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی و... میشود و در یک کلام میتوان گفت در کل استانهای کشور حضور داریم.
وی متذکر شد: بر اساس بوم منطقه، نیاز و ظرفیتهای موجود هرکدام از مناطق کمبرخوردار، روی کسبوکارهایی سرمایهگذاری کردیم که ظرفیت رشد خوبی داشتند و گستردگی محصولات آنها بالا بوده است. البته در حوزه اشتغالمحور میتوان گفت که بخشهایی که بنیاد برکت به آنها ورود کرده بیش از ۱۷۰ رسته است.
این مدیرعامل در پاسخ به این سوال که در این ۱۷۰ رسته اقتصادی دستاورد صادراتی هم داشتهاید، عنوان کرد: برای امسال ۲۵ میلیون دلار صادرات هدفگذاری کرده بودیم که تا همین الان این رقم محقق شده و امید است تا انتهای سال هم افزایش یابد.
این بنیاد علاوه بر حمایت شرکتهای دانشبنیان در مناطق کمبرخوردار، به دنبال این است که محصولات دانشمحور کشور را به تمام دنیا صادر و معرفی کند و فعالیت آن در حوزه دستاوردهای ارزی از صادرات محصولات مناطق کمبرخوردار به همین جا محدود نمیشود و به دنبال این هستیم که حجم صادرات تولیدات شرکتهای دانشبنیان را افزایش دهیم. بر همین اساس تمرکزمان روی شرکتهایی است که دانشبنیان هستند و به آنها ورود و توانمندشان میکنیم تا تولیدات دانشمحور کشور به تمام دنیا عرضه شود و دستاوردهای علمی ایران را به همه جا معرفی کند. میتوان به جرات گفت امروز محصولات قابل عرضهای را برای سطح دنیا بهرغم اینکه نگذاشتند وارد کشور شود تولید داخل کردهایم؛ چرا که زمانهایی که نیاز به کمک داشتیم محصول به ایران ارسال نکردند و توانستیم به کمک جوانان خودمان آنها را تولید کنیم و الان میتوانیم آنها را صادر کنیم.