مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه خبر داد
واریزیهای صندوق تثبیت با پیگیری وزیر اقتصاد انجام میشود
وی با اعلام اینکه در چند وقت گذشته صحبتهایی با وزیر اقتصاد انجام شده و برنامههایی برای واریز منابع به صندوق تثبیت بازار سرمایه در دستور کار قرار گرفته است، گفت: قرار بر این است تا تعهدات صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت از محل برخی مطالبات صندوق توسعه ملی از دولت واریز شود.
رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: صندوق توسعه ملی مازاد بر ایفای تعهدات خود، قدمهای مثبت دیگری به نفع بازار سرمایه برداشته است که در این راستا در برخی مواقع مستقیما به بازار سهام ورود و منابعی را به این بازار تزریق کرد. وی خاطرنشان کرد: با وجود این اقدامات، تاکنون تعهدات صندوق توسعه ملی به طور کامل انجام نشده است.
حدادی ادامه داد: صندوق توسعه ملی باید این پول را به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کند؛ زیرا بدون این پول نمیتوان در مواقع حساس به بازار ورود و از هیجانات کاذب جلوگیری کرد.
رئیس هیاتعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه تاکید کرد: بهطور معمول باید بدنه کارشناسی دولت در حمایت از سهامدار خرد با قدرت وارد عمل شود و پیگیریهای لازم در خصوص این واریزیها را در دستور کار قرار دهد. وی افزود: تزریق نقدینگی به صندوق تثبیت بازار سرمایه از بودجه ۱۴۰۲ حذف شد و طبق لایحه بودجه دیگر منابعی به این صندوق تخصیص پیدا نکرد.
مدیر صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: صندوق تثبیت بازار سرمایه باید به عنوان بازویی قوی در بازار حضور داشته باشد تا بتواند نوسانات شدید ایجادشده در بازار را تحتتاثیر تغییر عوامل غیراقتصادی کنترل کند. وی معتقد است که با توجه به وجود چنین مسائلی بهتر است تعهدات صندوق توسعه ملی در خصوص واریزیها به صندوق تثبیت بازار سرمایه ایفا شود.
حدادی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت خوب بازار برخی از مسوولان چنین تصوری داشتند که صندوق تثبیت بازار سرمایه نیازی به نقدینگی ندارد.
رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه اظهار کرد: در همه کشورها، بهخصوص کشورهای پیشرفته، برخی از ارگانهای دولتی، حامی بازار در شرایط سخت هستند. اکنون در ایران دوصندوق توسعه بازار و صندوق تثبیت بازار سرمایه به دنبال حمایت از بازار هستند. وی تاکید کرد: ظرفیت فعلی صندوق توسعه بازار، همسو با صندوق تثبیت بازار سرمایه است و هماهنگ با یکدیگر بازار را از نوسانات شدید نجات میدهند. اما برای آنکه این صندوقها بتوانند به عنوان بازوی محکم حمایتی در بازار فعال باشند، بهتر است مسوولان تکالیف قانونی خود را انجام دهند.
حدادی با تاکید بر اینکه اکنون کشور در وضعیتی قرار دارد که باید تخصیص بودجهها براساس اولویت دولت بهدرستی انجام شود، گفت: اکنون رقم واریزی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه با چند ماه گذشته فرقی نکرده است و آخرین واریزی مربوط به آبان ۱۴۰۱ بود. به گفته رئیس هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه، دولت وعدهای مبنی بر واریز ۵هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه را داده بود که از این میزان ۲همت به این صندوق واریز شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صندوق تثبیت بازار سرمایه در فروردینماه حمایتی از بازار داشت یا خیر، ادامه داد: زمانی که بازار در وضعیت خوبی قرار دارد باید سهم وارد بازار کرد. این سهام در اختیار افرادی قرار میگیرد که به دنبال سرمایهگذاری در این بازار هستند. حدادی اظهار کرد: تا جایی که مقدور بود به بهبود وضعیت بازار کمک کرده و عطش بازار را از طریق تزریق سهام به بازار برطرف کردیم تا دیگر، روزهای تلخ سالهای گذشته را تجربه نکنیم و سهام شرکتها بیشتر از ارزش ذاتی خود رشد نکنند.