به گزارش روابط‌عمومی فرابورس ایران، عارف علیقلی‌‌‌پور با معرفی صندوق سرمایه‌‌‌‎گذاری املاک و مستغلات به‌عنوان یک نهاد مالی که با هدف کسب سود به خریدوفروش املاک و مستغلات و مدیریت آن اقدام می‌کند، بیان کرد: بازدهی این صندوق برای سرمایه‌گذاران از دو محل توزیع عواید حاصل از اجاره‌‌‌داری و خرید و فروش املاک است که سالانه براساس الزامات تقسیم سود، میان سرمایه‎گذاران صندوق که دارندگان واحدهای سرمایه‎گذاری هستند، توزیع خواهد شد. تفاوت ارزش روز املاک تحت مدیریت صندوق است که در قالب بازدهی سرمایه‌ای می‌تواند برای دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری محقق شود.

وی در خصوص جزئیات پذیره‌‌‌نویسی صندوق املاک و مستغلات ارزش مسکن که به روش قیمت ثابت در فرابورس انجام خواهد شد، اعلام کرد: ارزش مبنای هر واحد سرمایه‌گذاری این صندوق ۱۰‌هزار ریال در نظر گرفته شده و حداقل تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری عادی قابل عرضه برای عموم مطابق با اساسنامه صندوق ۳۰میلیون واحد است.

مدیر نهادهای مالی فرابورس ایران در ادامه به معرفی ارکان این صندوق پرداخت و با اشاره به اینکه گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق بازنشستگی کشور رکن مدیریت صندوق را بر عهده دارد، افزود: شرکت تامین سرمایه کاردان و شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی متعهد پذیره‌‌‌نویسی هستند. بازارگردان نیز صندوق اختصاصی بازارگردانی ارزش‌‌‌آفرین صندوق بازنشستگی کشور است. همچنین موسسه حسابرسی هوشیار ممیز به‌عنوان حسابرس ایفای نقش خواهد کرد.

علیقلی‌‌‌پور در خصوص زمان آغاز معاملات ثانویه صندوق ارزش مسکن نیز گفت: معاملات ثانویه واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق پس از اتمام عرضه و اخذ مجوز فعالیت صندوق در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس آغاز خواهد شد.

فعالیت اصلی صندوق «ارزش مسکن» جمع‌‌‌آوری سرمایه از سرمایه‌گذاران و اختصاص آن به خرید و تملک دارایی غیر‌منقول موضوع سرمایه‌گذاری است. اجاره‌دادن املاک و مستغلات در تملک، فروش دارایی‌‌‌های غیرمنقول موضوع سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری در واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های املاک و مستغلات و صندوق‌های زمین و ساختمان و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار شرکت‌های ساختمانی پذیرفته‌شده در بورس از دیگر فعالیت‌‌‌های این صندوق به شمار می‌رود.

مصوبات ۱۰‌بندی در قانون بودجه سال ۱۴۰۲

دستیار معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار هم گنجاندن مصوبات ۱۰‌بندی در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ را از جمله مطالبات عنوان و اعلام کرد: در همین راستا موارد جدیدی در حمایت از بازار گنجانده شده است. علی قدمی عرضه اموال دولت در بورس و حضور رئیس سازمان در کمیته انتشار اوراق مالی - اسلامی را از جمله این موارد برشمرد.