زماهان

 مجمع عمومی عادی به‌طور فوق العاده شرکت مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان در حالی برگزار شد که در این جلسه ابتدا حسابرس گزارش توجیهی افزایش سرمایه را قرائت و پس از آن با تایید سهامداران افزایش سرمایه ۸۲ درصدی این شرکت به تصویب رسید. در نهایت برنامه افزایش سرمایه زماهان از مبلغ ۴۰ میلیارد تومان به میزان ۷۳ میلیارد و ۳۹ میلیون و۴۸۹ هزار تومان از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها به تصویب رسید.

در این بین عملکرد یک ماهه منتهی به ۳۰ دی ماه شرکت مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان نشان می‌دهد میزان فروش شرکت در دی ماه امسال ۱۴ میلیارد و ۲۰۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است که نسبت به آذر ماه ۹۹، کاهش ۱۶ درصدی داشته است.

همچنین مقایسه فروش شرکت در دی ماه ۹۹ با ماه مشابه در سال ۹۸ نشان می‌دهد میزان فروش شرکت ۱۷ درصد افزایش یافته است. لازم به ذکر است که «زماهان» در دی ماه فروش صادراتی نداشته است.

بر اساس صورت‌های مالی میان دوره‌ای ۹ ماهه این شرکت درآمدهای عملیاتی «زماهان» در ۹ ماه منتهی به شهریور ۹۹ نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته تنها دو درصد افزایش و سود خالص هر سهم از ۴۰۰ ریال به ۳۷۸ ریال کاهش یافته است.

گوهران

مجمع شرکت سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید نیز در تاریخ ۲۰ بهمن ماه برگزار شد که در نهایت در این مجمع به ازای هر سهم ۹۰۰ ریال سود تقسیم شد.

 در این جلسه عنوان شد برنامه افزایش سرمایه ۶۲ درصدی که ۸/ ۳۳ درصد آن از محل سود انباشته و ۲۸ درصد از محل مطالبات خواهد بود، در دستور کار این مجموعه قرار دارد.

مدیرعامل گوهران در مجمع خبر مهمی به سهامداران داد و گفت: ۶۲ درصد افزایش سرمایه داریم که ۸/ ۳۳ درصد آن از محل سود انباشته و ۲۸ درصد از محل مطالبات خواهد بود. همچنین افزایش مالکیت در صنایع پربازده و سودآور و خروج از صنایع با سوددهی پایین، از برنامه‌های آتی شرکت است.

 به گفته مدیران این مجموعه سود سهام یکی از منابع عمده درآمد و نقدینگی شرکت بوده ودریافت به موقع آن توان نقدینگی شرکت را افزایش داده و مشارکت درفرصت‌های سود آور را برای سرمایه گذار مقدور می‌کند، لذا پیگیری‌های مستمر جهت وصول مطالبات موثر بوده و سود سهام دریافتنی سررسید شده طی سال مالی مورد گزارش عمدتا تسویه و دریافت شده است.  

نظارت مستمر بر پرتفوی سهام شرکت با هدف کاهش ریسک و افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری‌ها از طریق جایگزین کردن سهام پر بازده و مشارکت در صنایع با پتانسیل بالا، برنامه‌ریزی جهت تامین مالی برای تسویه بدهی‌های عمده و سررسید گذشته، استفاده به‌موقع از امتیازات ایجاد شده در نتیجه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، استفاده از سایر ابزارهای مالی ارائه شده در بورس،برنامه‌ریزی جهت فروش دارایی‌های غیر سودآور و زیان‌ده در جهت اصلاح پرتفو و افزایش سودآوری شرکت پیگیری مستمر برای وصول مطالبات وسودسهام از شرکت‌های سرمایه‌پذیر و برنامه‌ریزی جهت افزایش سرعت این اقدامات از مهم‌ترین برنامه‌های آینده شرکت است. به گفته مدیر عامل شرکت عمده فعالیت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید در بخش خرید و فروش دارایی‌های مالی متمرکز است. راهبرد سرمایه‌گذاری عمدتا بر تجزیه و تحلیل بنیادی و تجزیه و تحلیل تکنیکال استوار است.

بر این اساس سرمایه‌گذاری‌های شرکت جهت افزایش بازدهی و کاهش ریسک، مشارکت در صنایع پربازده و نهایتا با هدف افزایش منافع سهامداران صورت گرفته است. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید طبق گروه بندی صنایع شرکت‌های بورسی درصنعت سرمایه‌گذاری‌ها فعالیت می‌کند که طبق اطلاعات، صنعت مذکور معادل ۷/ ۷ درصد از ارزش بورس و فرا بورس را تشکیل می‌دهد و به لحاظ سرمایه، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید از لحاظ سرمایه و ارزش بازار چهل و یکمین شرکت حاضر در این صنعت است.

کمرجان

مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تولیدی و بازرگانی مرجان کار در تاریخ ۲۱ بهمن ماه با حضور حداکثری صاحبان سهام برگزار شد که در نهایت در پایان این جلسه پس از تصویب صورت‌های مالی سال مالی مورد گزارش بر خلاف نظر مدیرعامل که تقسیم ۱۵ تا ۲۰ درصد سهام شرکت بود با موافقت سهامداران عمده ۶۵ درصد سود تقسیم شد. در نتیجه در این مجمع به ازای هر سهم ۹۰ تومان سود تقسیم شد.

طی این جلسه، آزادی مدیرعامل شرکت تولیدی و بازرگانی مرجان کار گفت: قول سه معدن به ما داده شده که یک معدن را تحویل گرفته و اقدامات آزمایشی در حال انجام است. به دنبال خرید معدن هستیم. سعی داریم قطعات مورد نیاز را در انبار داشته و اورهال را به‌صورت تدریجی انجام دهیم چراکه کارخانه به‌صورت سه شیفت در حال کار بوده و باز هم پاسخگوی نیاز بازار نیست. از جمله برنامه‌های توسعه‌ای شرکت این است که از مواد نو استفاده کند. تولید یونولیت و آجرهای سبک را نیز در برنامه‌های خود داریم.

وی در ادامه گفت: خط قدیم تولید محصولات سفالی که به دلیل برتری اتوماسیون نسبت به رقبا و تجهیزات بازیافت حرارتی، مصرف انرژی در این واحد تولیدی نسبت به مصرف انرژی واحدهای تولیدی رقبا پایین‌تر است و مصرف انرژی کمتر و بهره وری بیشتری را دارد، با ظرفیت کامل تولید و خط دوم تولید بلوک سفالی تیغه که مصرف انرژی و نیروی انسانی بیشتری را داشته از اول سال ۱۳۹۴ متوقف و نیروی آن مرخص شدند تا با بهبود شرایط مجددا در سال مالی آینده راه‌اندازی شود. وی بیان کرد: در سال مالی آتی تعداد ۳۴،۹۸۶ هزار قالب انواع محصولات یا معادل تعداد ۱۶،۱۸۴ هزار قالب بلوک سقفی همگن شده ۲۰ به‌مبلغ فروش ۳۸۴،۱۲۰ میلیون ریال پیش‌بینی گردیده است و همانطور که گفته شد از آنجایی‌که این کارخانه به دلیل برخورداری از تکنولوژی برتر نسبت به رقبا و سیستم بازیافت حرارتی در خشک کن،مصرف انرژی کمتری دارد و به همین دلیل به نسبت سایر رقبا این کارخانه را در شرایط بهتری قرار می‌دهد.