«کتابخوانی در ۳ دقیقه»؛

معرفی کتاب «جیمز»؛ بردگی، زیستن برای دیگران

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۴۱۷۸۲۳۱ کتاب

دنیای اقتصاد: «جیمز» نوشته «پرسیوال اورت» در روزهای اخیر برنده جایزه پولیتزر ادبیات داستانی ۲۰۲۵ شد. این اثر بازخوانی درخشان شاهکار کلاسیک ادبیات آمریکا یعنی ماجراهای هاکلبری‎‌فین است که از زاویه دید برده سیاه‌پوست این کتاب یعنی جیم روایت شده است.

معرفی کتاب «جیمز»؛  بردگی، زیستن برای دیگران

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ نویسنده در «جیمز» به مسأله هویت می‎‌پردازد، هویت برده‌‎های سیاه‎پوستی که از آن‌ها دزدیده می‌‎شد، چون اساساً اگر وجود آن‎‌‌ها به رسمیت هم شناخته می‌‎شد، با نام و عنوانی که اربابان سفیدپوست برایشان تعیین می‎‌کردند، شناخته می‌‎شدند و تنها در محدوده همان هویت نصفه و نیمه‌ای که برایشان تعریف می‌‌کردند، آزادی عمل داشتند.

جیم در چنین فضایی به راحتی به یک نفر دیگر فروخته می‌‎شود و می‌‎بیند که مجبور است زن و دخترش را برای همیشه ترک کند و به مزرعه مالک جدیدش برود. اما جیم فرار می‌‌کند و در سفری پرفراز و نشیب که هاکلبری‎فین در بخش زیادی از آن با او همراه است، به هویت جدیدی دست می‌‌یابد.

 پرسیوال اورت می‌‌گوید این رمان را نوشتم، چون ما طوری درباره به دار آویخته شدن سیاه‌پوست‌‎ها حرف می‎‌زنیم، انگار رویه‌‎ای بوده است که در فرهنگ گذشته ما رواج داشته است. این روزها به جای بر دار کردن می‌‌گوییم تیراندازی پلیس یا تیراندازی تصادفی.

 نویسنده معتقد است تبعیض‌ها و تعدی‌‌هایی که سیاه‎پوست‌‌ها در جامعه آمریکا و در دیگر جوامع با آن‎ها رو به رو هستند، همچون چرک و عفونتی است که در زیر پوست جوامع جریان دارد و هر از گاهی یک زخم یا یک نیشتر باعث می‎‌شود از جایی بیرون بزند و دیده شود.

«جیمز» در ۳۴۰ صفحه با ترجمه «رضا حسینی» توسط نشر « آموت» با قیمت ۳۱۵ هزار تومان منتشر شده است.

معرفی این کتاب را با صدای «بهنام ناصح» خبرنگار گروه فرهنگ و هنر «دنیای اقتصاد» از اینجا بشنوید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن