در نشست خبری نهمین کنفرانس مستربچ و کامپاند بررسی شد
موانع ارزشآفرینی در صنایع پتروشیمی
بنابراین سیاستگذار لازم است موانع ارزشآفرینی بیشتر در این بخش را برطرف سازد. موضوعی که مطالبه اصلی فعالان این صنعت در نهمین کنفرانس مستربچ و کامپاند است. نشست خبری نهمین دوره کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مستربچ و کامپاند که قرار است طی روزهای ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه جاری در هتل المپیک تهران برگزار شود، روز چهارشنبه با حضور رئیس هیاتمدیره انجمن مستربچ و کامپاند، دبیر این انجمن، دبیر کنفرانس نهم و تعدادی از خبرنگاران رسانههای مختلف برگزار شد و ابعاد مختلف اهمیت این صنعت و کنفرانس مرتبط با آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
سه نقش حیاتی مستربچ و کامپاند
در ابتدای این نشست، دکتر امید کوشکی، رئیس هیاتمدیره انجمن مستربچ و آمیزههای پلیمری کشور با اشاره به تصمیمات دولت و مجلس در سه دهه پیش مبنی بر توسعه صنایع پتروشیمی به جای صادرات نفت خام و گاز به دستاوردهای مهندس نعمتزاده در آن دوره و تلاشهای وی برای تحقق این هدف اشاره کرد و گفت: امروز کسب درآمد ارزی مناسب، تولید محصولات پلیمری باکیفیت برای صنایع پاییندستی و... همگی ناشی از تصمیمات درست در آن مقطع است و در پی آن خوشبختانه صنایع تکمیلی نیز توسعه یافتهاند و زمان آن است که زنجیره ارزش این صنعت در حلقههای بعدی نیز توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه میانگین قیمت صادراتی محصولات پتروشیمی در سال قبل ۷۰۰ دلار برای هر تن بوده ادامه داد: اگر مواد اولیه این صنعت به مستربچ و کامپاند تبدیل شوند، این میانگین به هزار و ۲۰۰ دلار میرسد و اگر به محصولات دیگر در زنجیرههای بعدی تبدیل شوند، ارزش افزوده بالاتری ایجاد میشود که به توسعه بیشتر کشور و این صنعت منتهی خواهد شد.
وی با بیان اینکه نگاه دولت و مجلس به این امر باید نگاه توسعه پایدار باشد گفت: فرهنگ عمومی جامعه، پلاستیک را محصولی مشکلدار میبیند، این در حالی است که اگر توسعه پایدار را در دستور کار قرار دهیم، میتوانیم این نگرانیها را به حداقل برسانیم.
کوشکی با اشاره به اینکه در تولید برخی کالاها باید از مواد پلاستیکی با دوام بالا استفاده شود افزود: به عنوان مثال برای لوله و اتصالات و کابل و تاسیسات ساختمانی، لازم است از قطعات پلاستیکی با دوام استفاده شود که برای این منظور باید مستربچ، کامپاندها و مکملها را برای افزایش عمر این محصولات به کار گرفت. یا به عنوان مثال دیگر در تولید نایلونهایی که برای کشت گلخانهای کاربرد دارند، نیازمند مستربچ مخصوص هستیم تا در برابر بارندگی و آفتاب و... زود خراب نشود و این مثالها کاربردهایی از مستربچ و کامپاند هستند که برای توسعه پایدار محصولات تولیدی حوزه پلاستیک میتوان زد.
وی با اشاره به موضوعات محیطزیستی تولید پلاستیک گفت: بسیاری کاربردهای پلاستیک در ظروف یک بار مصرف و کیسههای نایلونی است که در فروشگاهها استفاده میشوند؛ بنابراین بسیار مهم است که این محصولات زیستتخریبپذیر باشند که برای این منظور با استفاده از مستربچ و کامپاندینگ، میتوان محصول را به گونهای تخریبپذیر کرد که در طبیعت از بین برود.
رئیس هیاتمدیره انجمن مستربچ و آمیزههای پلیمری در ادامه با اشاره به اهمیت تولید اقتصادی محصولات به افت مداوم ارزش پول ملی اشاره کرد و گفت: اینکه در این شرایط بتوان قیمت تمامشده کالایی را کاهش داد، از نظر اقتصادی بسیار ضروری است و برای این منظور در کامپاندینگ، فیلرهای معدنی داریم که میتواند قیمت تمامشده و وزن محصول نهایی را کاهش دهد که همه این موارد برای اقتصادی کردن کالا ضروری است.