شماره روزنامه ۶۰۹۴
|

  • گل یا پوچ خودروسازان

    باران مدرس- در روزهای اخیر طرح جدید ایران‌خودرو برای فروش فوق‌العاده اعلام شد. این خبر روی بازارهای مالی نیز تاثیر گذاشت و افراد برای تامین وجه ۲۳۰ میلیون تومانی اولیه اقدام به فروش برخی از دارایی‌های خود ازجمله طلا و دلار کردند. این موضوع یکی از عوامل خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و تا حدودی هم بازار سهام در روزهای اخیر بود. تمام تلاش‌های انجام‌شده در چند سال اخیر اعم از اجرای فاز اول قرعه‌کشی‌ها و پس‌ازآن راه‌اندازی سامانه یکپارچه ثبت‌نام خودرو، در راستای جلوگیری از ورود واسطه گران و کاهش نقش دلالان در این بازار بود. در حال حاضر هم دیده‌شده که یکی از شرکت‌های خودروسازی سامانه‌ای مستقل بازکرده و اقدام به قرعه‌کشی کرده است. در اصل این کار به معنای واگذاری بخشی از اختیارات به خود خودروساز برای عرضه است. پالایه‌ها و تمام قواعدی که پیش‌ازاین برای ثبت‌نام افراد جهت دریافت خودرو یا شرکت در قرعه‌کشی وجود داشت نیز در حال حاضر همچنان صادق است. در اصل روندی تغییر نکرده و فقط اختیار برگزاری قرعه‌کشی به خود خودروساز داده‌شده است؛ بنابراین نمی‌توان درباره تاثیر این اتفاق حرف جدیدی زد. میزان عرضه همان است و ظرفیت تولید هم بیشتر نشده که بتوان افزایش پاسخ به درخواست‌های بازار را پیش‌بینی کرد. میزان تولید و عرضه هنوز نتوانسته به نیاز‌های مصرف‌کنندگان پاسخ دهد. شیوه قرعه‌کشی و ورود مستقیم خودروساز به‌عنوان برگزارکننده آن نیز تغییری در میزان عرضه ایجاد نمی‌کند.
  • رویابافی جهان شهری بدون برق

    گروه گزارش- کلان‌شهرهای ایران در چند سال اخیر با تغییر معیارهای کلان‌شهرهای مدرن، خود را در میان دسته‌بندی‌های شهرهای پیشرفته و کلان قراردادند. در حالی که در یک مقایسه خیلی ساده میان کلان‌شهرهای ایران و ترکیه می‌توان دریافت که ما بازی را باخته‌ایم.
  • چاره صنعت در اصفهان چیست؟

    مهدی محمدی /روزنامه‌نگار
    صنعتی بودن خوب است یا بد ، مفید به نظر می‌رسد یا زیان‌آور ؟ با محیط‌زیست سازگار هست یا نه و ده‌ها دوگانه‌های برساخته و برهم‌نهی شده که مخاطب خود را هدف قرار می‌دهند، دوگانه‌هایی که شاید بیشتر به درد پرسش‌های پیشا مدرنیته در کتاب‌های تاریخ بخورد، کشورهای بسیاری صنعتی شده‌اند و این مهم‌ترین واقعیتی است که روی زمین وجود دارد، بگذارید نمونه‌ای بِسودَنی ( مثالی ملموس) برایتان بیاورم، اصفهان استانی است با بیشترین شمارگان واحدهای صنعتی در کشور، همه جورش را دارد، از فولاد بگیر تا کاشی، سرامیک، فناوری‌های سطح بالا( هایتک) محصولات پتروشیمی و صنعت قطعه‌سازی، پلیمر و البته صنایع فراوری موارد غذایی و در پرانتز هم بخشی از صنعت هسته‌ای!
  • بقای سوسیالیسم در گرو سرمایه داری

    موسی غنی نژاد: فون‌میزس حدوداً در سال ۱۹۲۰ یعنی سه سال بعد از انقلاب اکتبر تاکید داشت که این نظام اقتصادی امکان‌پذیر نیست و کار نمی‌کند. دولت در بازار کالاهای مصرفی نمی‌تواند سیاست سرکوب را اعمال کند. وقتی کالاها قیمت‌گذاری یا با کوپن سهمیه‌بندی می‌شود در کنار بازار دولتی، یک بازار آزاد موازی مخفیانه شکل می‌گیرد که مردم در آن کالاهایشان را مبادله می‌کنند.
  • گره‌گشایی بانک مرکزی از کلاف ارزی

    گروه گفتگو- نرخ ارز در کشور ما حداقل طی ۴ دهه گذشته تبدیل به کلافی سردرگم از تصمیم‌های مدیریتی، حیثیتی، حمایتی و البته رانت زا شده که هرکسی در موقعیت مدیریتی خود سعی در بهبود آن دارد و البته به‌وقت ناکامی سعی در مبری کردن خویشتن و سپردن مسوولیت به نتایج تصمیم‌های بالادستی، مثلا همین حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی که تخصیص آن در زمان خودش هم واجد ایرادهای فراوانی بود و حالا وزیر سابق امور اقتصاد و دارایی حذف اش را خطا خوانده است، در موارد دیگر هم همین‌طور است، ایجاد سامانه‌های مختلف ارزی، سنا، نیما، ترجیحی، توافقی و ... که هرکدام درزمانی با دلایلی ظاهرا موجه به وجود آمدند و منتقدان خودشان را داشتند، طرح‌های تثبیت نرخ ارز و تک‌نرخی شدن و مانند آن‌که نتیجه تن درندادن دولت‌های مختلف به‌نظام بازار عرضه و تقاضا و راهبردهای نامعلوم اقتصادی در جهت مثلا کمک به صنایع، کنترل واردات یا پایین نگه‌داشتن قیمت مواد اولیه وارداتی بوده و امروز در آستانه نیمه دوم سال ۱۴۰۳، هنوز که هنوز گرهی از کلاف نرخ ارز و تبعات نگشوده و از اتفاق بر پیچیدگی‌های آن افزوده است.
  • ذوب فولاد در کوره اقتصاد دستوری

    لیلی زواره‌ای- شاید برای نخستین بار داده‌های منتشرشده توسط انجمن فولاد ایران، باعث نگرانی شد. در شرایط فعلی که ارز صادراتی فولاد نجات‌بخش وضعیت ارزی کشور است، خبر آمده صادرات فولاد ایران در چهارماهه امسال کاهش‌یافته است. در لابه‌لای جدول صادرات زنجیره فولاد کشور که کاهش ارزش و وزن را در اکثر بخش‌ها و محصولات صادراتی به رخ می‌کشد، آمار صعود خام فروشی سنگ‌آهن و کنسانتره و ... توی ذوق می‌زند. می‌گویند آشی که پخته‌شده حاصل همکاری ناترازی انرژی و قطع برق صنایع در تابستان، مساله قیمت ارز حاصل از صادرات، وضع عوارض صادراتی و لغو معافیت مالیاتی صادرات بوده که یکی از منابع اصلی واردات ارز به کشور را دچار محدودیت کرده است.
  • جمع فولادی‌ها در اصفهان

    گروه گفتگو- ظرفیت تولید فولاد در کشور همین امروز بیش از ۵۰ میلیون تن در سال تخمین زده می‌شود، آماری که به نظر امیدوارکننده می‌رسد و می‌تواند جایگاه فعلی ایران در خاورمیانه را به‌عنوان تولیدکننده اول فولاد حفظ کند، اما این تنها یک عدد اسمی است، آنچه در زمین تولید رخ می‌دهد به ۳۰ میلیون تن در سال می‌رسد که یعنی ۴۰ درصد این ظرفیت فعلا بلااستفاده مانده است و جالب اینکه ۴۰ درصد ظرفیت تولید فولاد کشور در استان صنعتی اصفهان متمرکزشده است.
  • ۸۶ پروژه کشاورزی در اصفهان به بهره‌برداری رسید

    رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از افتتاح ۸۶ پروژه کشاورزی در استان به مناسبت «هفته دولت» خبر داد.
  • خرید گندم در اصفهان ۲ برابر شد

    مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان گفت: میزان خرید گندم در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته در استان ۲ برابر شده است.
  • آموزش زبان خارجی، گران تر از همیشه

    نفیسه زمانی نژاد: بحث قیمت و کیفیت کلاس‌های آموزشی از رانندگی گرفته تا درسی و به‌ویژه زبان‌های خارجی از موضوعاتی است که به‌طورمعمول در تعطیلات تابستان، داغ‌تر اما در همه ایام سال هم متقاضیان خود را داشته و گرانی هزینه‌ها برسرجای خود قرار دارد. به‌طوری‌که علاقه‌مندان به این نوع از کلاس‌ها هرسال نسبت به سال گذشته با افزایش قابل‌توجه نرخ آموزش‌ها روبرو شده و تعدادی هم به دلیل قیمت‌های نجومی، از ورود و یا ادامه آموزش، منصرف می‌شوند.
  • ۸۸ مدرسه در اصفهان به بهره‌برداری می‌رسد

    مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: ۵۰۰ کلاس درس در قالب ۸۸ مدرسه در استان تا مهر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
  • افزایش آتش‌سوزی‌ در‎ عرصه‌های طبیعی اصفهان

    فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اعلام کرد: وقوع آتش‌سوزی‌ در‎ عرصه‌های طبیعی استان در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش زیادی داشته است.
  • پیاده‌روی جاماندگان اربعین در اصفهان

    میدان آزادی‌ و چهارراه نورباران تا مسیر گلستان شهدای اصفهان، این هفته شاهد پیاده‌روی جاماندگان اربعین بود. مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی، صبحِ روز یکشنبه ۴ شهریورماه در نقاط مختلف شهر اصفهان و از جمله از حدفاصل چهارراه نورباران و میدان آزادی تا گلستان شهدای این شهر برگزار شد.
  • زندانی‌ها چه کار می‌کنند؟

    گروه محتوا- کار زندانیان نیز مانند هر موضوع دیگری با پیشرفت علوم انسانی و پیدایش مکاتب کیفری و توصیه های کنگره های بین المللی و عطف توجه قانونگذاران به دست آوردهای علمی مورد نظر سیر تکامل تفریحی داشته است . به طوری که می توان گفت که امروزه اجرای هر نوع روشی برای اصلاح و تربیت زندانیان مستلزم حرفه آموزی به زندانی با توجه به استعداد و توانائیهای او و سپس اشتغال به کار زندانی قابل تحقق خواهد بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر