شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • مزیت اصفهان؛ گردشگری سلامت

    امیرحسین جعفری
    بحران‌های محیط‌زیستی اصفهان را در برگرفته و هر گوشه را که نگاه کنیم یک چالش از جنس کم‌آبی، آلودگی هوا، آلودگی خاک، فرونشست و... پدیدار می‌شود. تداوم این روند نیز می‌تواند موجب خروج سرمایه مسکن و دیگر سرمایه‌گذاری‌ها از این شهر تاریخی شود و برای مقابله با آن با یک عزم ملی باید مقابل سودجویی‌های محیط‌زیستی و بی‌توجهی‌های مدیریتی ایستاد. بی‌توجهی‌هایی که صرفا با انتقال آب، مدعی بهبود تمامی مشکلات محیط‌زیستی اصفهان هستند و کسی توجهی به میزان کشته‌های آلودگی هوا ندارد.
  • نصف جهان در چالش‌های اقتصادی

    لیلی زواره‌ای
    کارشناسان اقتصادی در سال ۹۴ با اشاره به عبور حجم نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان هشدار دادند که اگر بمب ساعتی نقدینگی فعال شود برای اقتصاد ایران فاجعه‌آفرین است. همچنین آن‌ها بر این باور بودند با روندی که بانک مرکزی اعلام کرده حجم نقدینگی از مرزهای هشدار به‌زودی عبور خواهد کرد و این اتفاق در دو سال اخیر افتاد. اگرچه بانک مرکزی اعلام کرد رشد نقدینگی کنترل‌شده اما پایه پولی همچنان برمدار افزایش و تغییر است که کنترل تورم واقعی را دشوار کرده است. از آنجا که اقتصاد اصفهان از اقتصاد کشور تاثیر می‌پذیرد، بنابراین اصفهان در حال حاضر روی دو بمب ساعتی بزرگ قرارگرفته است. بمب ساعتی حجم بالای جمعیت غیرفعال نسبت به جمعیت فعال و تورم که هر دو به مرز هشدار و انفجار رسیده‌اند.
  • پیش نیاز توسعه اقتصادی ایران

    مهدی عاملی: برای درک مسایل اقتصادی و همچنین برای سیاست‌گذاری توجه به تاریخ از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است. اهمیت تاریخ صرفا به این دلیل نیست که می‌توانیم از گذشته بیاموزیم بلکه به این دلیل است که حال و آینده به‌واسطه تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های گذشته ما با یکدیگر گره‌خورده و به هم وابسته‌اند؛ بنابراین وابستگی به مسیر طی شده به این معنی است که انتخاب‌های دیروز نقطه آغاز انتخاب‌های امروز هستند.
  • ما هنوز زنده ایم

    مهدی محمدی / کارشناس رسانه و کارآفرینی
    هزاره ها از پی هم گذشت اند و واهشته سده ها از کارنامه نیاکان، هم آیینیِ ما باشندگان گستره ایرانی را در زمانه نو چونان پایه و آسه ای مانا، بر خوان نوروزی دستاویز کرده است، دست افشانی بهاری در آخرین شمارگان روزهای اسفند، درست مجالی برای یادآور شدن سرگذشت دور و نزدیک ما و بودش ماست، همان گونه که خواست دیدن فردایی دلخواه و شایسته در دلمان رنگ می گیرد، نقش هایی هنوز نافرجام از آنچه گذشته، تار وپود آینده را آرام آرام می بافد و چون از وادی آرزو به سرزمین راستینگی پا می نهیم، میان ناآشکار و آشکار ، نایکسانی بسیار می بینیم.
  • اصفهان ستیزی یا اصفهان‌گریزی

    میترا عابدی / رییس هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع اصفهان
    مدتی است که بحث اصفهان گریزی در حوزه منابع بسیار پررنگ شده است، موضوعی که تمام افراد حاذق به آن اذعان دارند ولی همگی سکوت کرده‌اند، گاهی حس می‌کنم دست‌هایی به جنگ اصفهان آمده است نمی‌دانم علت چیست؟
  • اتکا به اقتصاد بخش خصوصی تنها راه هدایت کشور

    علی‌رضا بختیاری مدیر مسوول گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد به مناسبت گذشت بیست‌ویک سال از بنیادگذاری روزنامه دنیای اقتصاد در سفری به اصفهان در جمع گروهی از فعالان اقتصادی، اهالی رسانه، مدیران صنایع و کارآفرینان اصفهانی حضور یافت.
  • بخش خصوصی محور توسعه زیست‌بوم اقتصادی

    به گزارش دنیای اقتصاد از اصفهان، علی‌رضا بختیاری در بازدیدی که از شهرک سلامت این شهر داشت، ضمن ابراز خوشحالی از شکل‌گیری زیست‌بوم اقتصادی سلامت با محوریت بخش خصوصی در اصفهان گفت: همان‌طور که در تمام سال‌های گذشته رسانه دنیای اقتصاد بر لزوم حضور رقابتی بخش خصوصی در حلقه‌های زنجیره توسعه کشور تاکید کرده، امروز می‌بینیم که نتیجه کار بخش خصوصی واقعی در غیاب انحصار و رانت، چگونه می‌تواند عامل تحول و توسعه در زیست‌بوم‌های اقتصادی باشد.
  • مجهولاتِ معادله چندوجهی تولید

    مهدی محمدی
    قرار بود برای گفتگو با محمدرضا برکتین، یکسر بروم خانه صنعت و معدن و تجارت که قسمت نشد و بنا شد تا دولت‌آباد (منطقه‌ای در اصفهان) بروم و گفتگویی که گفتم را آنجا انجام دهم، خُب قبل از این هم ایشان را به‌دفعات دیده بودم، می‌دانستم حرف حساب می‌زند، اگرچه برکتین که حالا عضو اتاق بازرگانی استان اصفهان هم هست بیشتر به‌عنوان مردی صنعتی شناخته می‌شود اما تسلط خوبی بر مفاهیم اقتصادی دارد چون جنس کار را می‌شناسد، پس معطل نکردم و پرسش‌های دنیای اقتصاد در استان اصفهان پیرامون چشم‌انداز اقتصادی سال ۱۴۰۳ و چالش پیش روی آن را با محمدرضا برکتین عضو هیات نمایندگی دهمین دوره اتاق بازرگانی اصفهان و یکی از فعالان اقتصادی باسابقه بخش خصوصی کشور با این سوال مهم شروع می‌کنم:
  • اقتصاد رانتی و رشد تورم

    فرزاد حامدی
    دولت‌ها با اقتصاد دستوری و باهدف کنترل تورم رانت‌های متعددی را مانند انرژی، ارز، وام بانکی، زمین، مجوز و رانت کالاها و خدمات با نرخ مصوب توزیع کرده‌اند و بسیاری از نهادهای دولتی و خصوصی با استفاده از این رانت به ثروت‌های کلانی دست‌یافته‌اند. به همین دلیل تولیدکنندگانی که دغدغه کار سالم و غیر رانتی دارند به‌سختی می‌توانند کار خود را به بازدهی و سود برسانند. به همین دلیل راهی به‌غیراز کاهش کیفیت محصول و یا استفاده از رانت‌های توزیع‌شده ندارند و این همان مسیری است که اقتصاد ایران را به سمت کاهش تولید و رشد تورم هدایت کرده است.
  • فرشی برای گردشگری

    نفیسه زمانی نژاد
    گسترش و تلفیق گردشگری و هنر فرش‌بافی تدبیری است که از آن تحت عنوان دریچه‌ای برای توسعه گردشگری پایدار، نام‌برده می‌شود. همچنین راهکاری است که با توجه به قابلیت‌های ویژه این هنر اساطیری در ایران‌زمین، فرش دستباف ایرانی بیش ازآنچه تاکنون شناسانده شده است به بازارهای هدف معرفی می‌شود. چه‌بسا سالانه گردشگران بسیاری از شهرها و کشورهای دیگر به اشتیاق مشاهده تمام زوایای تولید فرش، راهی شهرهای پرآوازه فرش‌بافی شوند.
  • حیات صنایع‌دستی در معرض خطر

    گروه گزارش: حال صنایع‌دستی اصفهان خوش نیست. سخنی است که فراوان از سوی فعالان و کارشناسان این بخش عنوان می‌شود. گویا شرایط اقتصادی مردم، چنین ایجاب می‌کند که خرید این محصولات را در سبد هزینه‌های خود قرار ندهند.
  • نوروز؛ فرصتی برای رونق صنعت گردشگری

    فعالیت حدود ۱۵ کمیته برای میهمان‌نوازی از مسافران نوروزی در نصف جهان از اخباری است که گویای آمادگی اصفهان برای میزبانی از گردشگران در این ایام است.
  • فرش دستباف به مثابه پرچمدار هویت فرهنگی ایران

    سعید عصاچی رئیس هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان
    بسیاری از مردم جهان ایران را با فرش و فرش را با ایران می‌شناسند. به علت تنوع، سبک تولید و سابقه‌ای که از دوران صفویه تابه‌حال داشته است و همچنین کیفیت و مواد اولیه آن موجب شده است فرش‌های دستباف اصفهان در صدر بهترین‌های جهان قرار گیرد.
  • اصفهان دوباره نصف جهان می‌شود؟

    گروه محتوا: محیط‌زیست اصفهان اگرچه در اخبار و نگرانی‌های مسوولان و مردم بسیار شنیده می‌شود اما درصحنه عمل، آنچه قربانی شرایط اقتصادی و صنایع شده است؛ محیط‌زیستی است که با بحران‌های سختی مواجه است. بحران‌هایی که حیات آینده شهر را تهدید می‌کند و مشخص نیست در سال‌های پیش رو چه وضعیتی به خود بگیرد. در برخی گمانه‌زنی‌های کارشناسان، اصفهان با تداوم روند فعلی و تغذیه صنایع از آب صنعتی واردشده از جنوب و تکمیل صنایع در شرق استان، آینده شهر بسیار تاریک‌تر از امروز ترسیم‌شده است.
  • راه حل نجات منابع آب از ورشکستگی کامل

    سیداحمد خاتون‌آبادی / استاد دانشکده کشاورزی
    برای بهره برداری از منابع آب سطحی و زیر زمینی منطبق با آستانه تحمل زیست محیطی و اکولوژیک هر منطقه در کشور باید موارد زیر به دقت مورد توجه و محاسبه قرار گیرند:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر