شماره روزنامه ۶۱۹۱
|
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • تعطیلی و ترافیک؛ چوبِ دو سر سیاه

    کاهش تعداد سفر، افزایش سرانه مسافر در هر وسیله نقلیه، کاهش تردد وسیله نقلیه با طرح‌هایی مانند زوج و فرد ،تعطیلی مدارس در اوج آلودگی و..ازجمله راهکارهایی است که به‌طورمعمول برای کنترل آلاینده‌های ناشی از تردد خودروها مورداستفاده قرار می‌گیرد.تدابیری که شاید رعایت هریک بتواند سهمی را در کاهش انتشار ذرات سمی و خطرناک در این کلان‌شهر آلوده ایفا نماید.
  • اصفهان و پدیده مهاجران خارجی

    مهاجران، نام سریالی کارتونی بود که داستان مهاجرت چند خانواده بریتانیایی به استرالیای قرن نوزدهم را نشان می‌داد، در همان سال‌های پخش زنجیره مذکور، بزرگ‌سالان بسیاری پای دیدن آن نشستند درحالی‌که کشورمان پس از چند دهه دوری از چنین مساله ای، شاهد موج مهاجرت همسایگان جنگ‌زده افغانستانی‌اش بود، بااین‌حال ایرانیان هیچ‌گاه با مهاجران بیگانه نبودند، از همان طلیعه تاریخ ضبط‌شده و پیش از اینکه مرزها شکل بگیرند، فلات ایران جابجایی‌های بزرگ جمعیتی را به خود دیده و آنچه امروز به ما رسیده، در بطن خود نشانه‌های واضحی از مهاجران مختلف دارد، نشانگانی شناسا و بده و بستان‌هایی شناخته‌تر، به‌طورقطع پیش از عیان‌تر شدن مباحث مرزی در حالت کلاسیک و شکل گرفتن دولت- ملت‌ها در واحدهای جغرافیایی، مهاجرت‌های گروهی یا فردی، آن‌طور که حالا بحث می‌شود، مسأله‌زا نبود هرچند سود و زیان اش مثل همین حالا تاثیرات خودش را به‌جا می‌گذاشت.
  • نیم نگاهی به ارز نیمایی

    گروه اقتصاد شهری - «ارز نیمایی» که به اختصار «نظام یکپارچه معاملات ارزی» نامیده می‌شود، به منظور مقابله با نوسانات شدید ارزی و تأمین نیاز‌های وارداتی کشور از سوی بانک مرکزی طراحی و اجرا شد. این سیستم ارزی از تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ به‌صورت آزمایشی و از ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ به‌طور رسمی آغاز به کار کرد. سامانه نیما بر اساس تعامل بین صادرکنندگان و واردکنندگان طراحی شده بود. صادرکنندگان ارز‌های حاصل از صادرات خود را در این بازار عرضه کرده و واردکنندگان ارز مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند.
  • دنیای اقتصاد چالش‌ها و مواهب صنعتی بودن در استان اصفهان را بررسی می کند

    راهبردِ صنعت، نیازمندِ بازنگری

    صنعتی شدن اصفهان، موضوعی است که بر بیشتر جنبه‌های حیات شهری، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این منطقه اثر گذاشت. ساخت ۹ کارخانه عظیم نساجی تا سال ۱۳۲۰ و بعدازآن رسیدن این کارخانه‌ها به تعداد ۲۰ واحد تا سال ۱۳۴۵، شهر اصفهان را وارد مرحله تازه‌ای کرد. صنعت به‌خودی‌خود و بدون شرایط لازم در هیچ مکانی رشد نمی‌کند و اگر هم از اتفاق در جای نامساعدی ایجاد شود، بعد از مدتی از بین خواهد رفت‌. چه شد که ظرف مدت حدود۸۰ سال به‌یک‌باره اصفهان در صنعت نساجی استعداد خود را یافت و در بستر خود این صنعت را نشاند و شکوفا گردانید؟ چه شد که به پیشانی صنعت کشور شهره شد و چه اتفاقی افتاد که صنعت به‌تدریج جایگاه خود را در استان از دست داد و خدمات جایگاهش را ربود؟ رشد سریع صنعت در اصفهان بر حیات اجتماعی و زیست‌محیطی مردم شهر چنان تاثیر گذاشت که شهرسازی و فضای شهری را هم متحول کرد. وجود این‌همه کارخانه بر موضوع های اجتماعی مانند بیکاری، سواد، مهاجرت، حمل‌ونقل، بیمه‌های اجتماعی، خدمات درمانی، بهداشت و امور خیریه بی‌تاثیر نبود و می‌توان گفت انقلاب صنعتی، شاکله، ستون فقرات و حیات این استان را به طرزی شگرف تغییر داد. امروز درحالی‌که صنعت و تولید در بخش‌های مختلف پنجه در پنجه مشکلات انداخته، هنوز هم نه‌تنها به‌عنوان مزیت نسبی استان از آن یاد می‌شود که یک‌تنه اقتصاد و تولید ناخالص داخلی کشور را هم در اختیار دارد. هرچند که این قدرتمندی سود چندانی به‌جز آلودگی و بیماری برای نصف جهان و بیمارانش به همراه نداشته و بیشتر گردش مالی آن نصیب پایتخت شده است. امروز وقت آن رسیده که پس از ۸ دهه این پتانسیل ارزشمند با یک نقشه راه و راهبردی درست، سیاست‌گذاری شود و با فناوری‌های نوین درآمیزد تا نه‌تنها مشکلات زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی استان را برطرف کند که سود بیشتری هم به کشور برساند.
  • استاندار اصفهان:

    ایجاد یک شبکه‌ اطلاعاتی از بانوان نخبه و فناور در اصفهان الزامی است

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از اداره کل روابط‌ عمومی و امور بین‌ الملل استانداری اصفهان دکتر مهدی جمالی‌نژاد عصر شنبه (۸ دی) در نشست بانوان فن‌آور و نخبه دانشگاهی با اشاره به اینکه در طول مدت کاری خود نخبگان و اندیشمندان بسیار ارزشمندی در کشور از بین بانوان داشته‌ایم، اظهار کرد: ما در شرایط فعلی با نظامی از مسائل و مشکلات زیادی در کشور مواجهیم اما از ظرفیت گروه اول استفاده نمی‌‌شود و این در حالی است که مشکلات هر روز بیشتر و پیچیده تر می‌شود.
  • اصفهان میزبان نشست حلال می شود

    گروه گزارش- حداقل نزد ما ایرانیان، واژه حلال بیشتر از این که نشان دهنده یک خاصیت یا درون مایه برای محصول یا فرآیندی باشد، یادآور نوعی سبک زندگی است، حلال خور در حافظه جمعی ما به کسی گفته می شود که بر اساس نیت، روش و فرآیندی صحیح کار و زندگی دازرد و آنچه به دست می آورد از مسیر صحیح است، به این سبک زندگی، زندگی حلال خوری و کار حلال می گویند و بهترین آروزیی که برای کسی می کنیم این است:حلال اش باشد!
  • سکونت ارزان

    مدت‌هاست روی عدد"۳۰۰هزار نفر" مانده‌ایم؛ همان نرخ مهاجران خارجی دارای مجوز ساکن اصفهان! به‌رغم اینکه تعداد زیادی از محله‌های قدیمی اصفهان به‌طور کامل در اختیار مهاجرانی با صورت سبزه و چشمانی کشیده قرارگرفته و روستاهای مرکز استان را سیل مهاجران غیرقانونی برده، اما درعین‌حال استان در جایگاه نخست عودت و خروج مهاجران افغانستانی ایستاده و تعداد مهاجران قانونی همان"۳۰۰هزار نفر" است. حالا اما روزگار فرق کرده با آن زمانی که می‌گفتند اتباع بیگانه، نیروی کار ارزان محسوب می‌شوند و کارهایی را انجام می‌دهند که هر ایرانی و اصفهانی تمایلی به انجام آن ندارد. حالا مدت‌هاست از زمان پادشاهی ریال ایران گذشته و حتی ارزش افغانی در برابر ریال آن‌قدری رشد کرده که حضور غیرمجاز در ایران و ماندگاری حتی در صورت بیکاری صرفه اقتصادی داشته باشد! حالا دیگر مهاجرانی که از مرزهای شرقی کشور وارد می‌شوند و از مرکز استانی مانند اصفهان سر برمی‌آورند، تمایلی به انجام هر کاری ندارند! آن‌ها در نصف جهان صاحب شغل می‌شوند و نه در کسوت کارگرهای خاصی که قانون کار ایران اجازه داده که در قالب صاحب‌کار برای هم‌وطنان خود اشتغال‌زایی می‌کنند، بدون پرداخت مالیات! مدت‌هاست که در پایتخت تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان کیف و کفش، افغانستانی هستند و در اصفهان، تولیدی‌های بزرگ کیف و لباس به‌خصوص کت‌وشلوارهای ارزان‌قیمت در اختیار افغانستانی‌های ساکن بافت فرسوده است. آن‌ها خانوادگی و دسته‌جمعی در خانه‌های بزرگ و فرسوده محلات قدیمی شهر ساکن شده و با تعرفه برق خانگی، لباس، کیف، کفش و ....تولید می‌کنند؛ ناشناس و بدون پرداخت مالیات!
  • ارائه‌دهندگان خدمات به سازه‌های غیرمجاز اصفهان تحت تعقیب قرار می‌گیرند

    رییس کل دادگستری اصفهان گفت: طبق قانون با مدیران و مسوولان دستگاه‌های خدمات‌رسان که به ساخت‌ و سازها و تغییر کاربری‌های غیرمجاز خدمات زیربنایی ارائه کنند، تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و باید پاسخگو باشند. حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله جعفری روز یکشنبه در نشست شورای حفظ حقوق بیت‌المال در دادگستری اصفهان، بر عزم دستگاه قضایی در اجرای احکام برجا مانده تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان تاکید کرد.
  • به دلیل عملیات عمرانی:

    این هفته، کویر مرنجاب نروید

    رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آران و بیدگل گفت: ورود گردشگر به کویر مرنجاب روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته جاری مصادف با ۱۲، ۱۳و ۱۴دی ماه به دلیل انجام برخی امور عمرانی ممنوع است. جواد عبدلی گفت: تسطیح جاده مرنجاب با گریدر و غلتک با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال انجام است و در این راستا برای ایمنی و حفظ سلامت گردشگران، ورود به منطقه مرنجاب در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه این هفته ممنوع است تا این عملیات به پایان برسد.
  • رفع انحصارات در بخش‌های مختلف ضروری است

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: باید با رفع انحصارات موجود در فضای اقتصادی، در بین بخش‌های گوناگون رقابت ایجاد کنیم؛ این باید از محورهای اصلی دولت چهاردهم باشد. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از اداره‌کل روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان محمود حقیقت‌سرشت در شورای مدیران استانداری اصفهان با تاکید بر رفع موانع کسب‌وکار اظهار کرد: یکی از محورهای اساسی در استان باید بهبود محیط کسب‌وکار باشد و موانع موجود در این مسیر برطرف شود.
  • کاهش ۱۷ درصدی تعداد بهره‌برداران کشاورزی در اصفهان

    معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان گفت: نتایج اولیه سرشماری کشاورزی نشان می‌دهد که تعداد بهره‌برداران حوزه کشاورزی در این استان با ۱۷ درصد کاهش نسبت به سال پایه ۱۳۹۳روبرو است. سید علی قرشی نوش‌آبادیاظهار کرد: عملیات میدانی طرح سرشماری کشاورزی استان اصفهان با مشارکت ۳۸۰ نیروی اجرایی و فنی با پوشش کامل جغرافیایی استان به پایان رسید. وی افزود: شهرستان‌های هرند با ۱۲۰ درصد، فریدونشهر با ۱۱۰ درصد و فریدن با ۱۰۹ درصد بالاترین و شهرستان‌های کاشان نجف‌آباد و تیران و کرون کمترین میزان پوشش بهره‌بردار نسبت به سال ۹۳ را به خود اختصاص دادند.
  • شهردار اصفهان وعده داد

    افزایش تعداد ناوگان اتوبوسرانی اصفهان به ۱۲۰۰ دستگاه تا خردادماه ۱۴۰۴

    شهردار اصفهان گفت: تعداد ناوگان اتوبوسرانی اصفهان با هدف بهبود حمل‌ونقل عمومی و کاهش آلودگی هوا تا خردادماه ۱۴۰۴ به استاندارد ۱۲۰۰ دستگاه خواهد رسید.
  • پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران؛

    ایرانیان با هر دینی در جمهوری اسلامی یک ارزش دارند

    پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران گفت: در کشورمان ایران بین افرادی که ادیان مختلفی دارند، تفاوتی وجود ندارد. همه در جمهوری اسلامی یک ارزش دارند و من این خصیصه جمهوری اسلامی ایران را دوست دارم. سپیان کاشچیان ۵ دی به مناسبت ولادت حضرت عیسی مسیح(ع) و آغاز سال نو میلادی در کلیسای وانک، اظهار کرد: استاندار اصفهان امروز صبح از مزار شهدا و کسانی چون زوان قوکاسیان دیدار کرد که نشان از اهمیت ارزش‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران است.
  • انعطاف ساعات کاری برای کاهش ترافیک

    عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به لزوم انعطاف‌پذیری ساعات کاری ادارات و مراکز آموزشی گفت: هیئت دولت و استانداری به این موضوع توجه ویژه دارد و خواستارم همه مدیران و دستگاه‌های دولتی نسبت به تغییرات ساعات کاری به‌صورت متغیر اقدام کنند تا ترافیک شهر کاهش پیدا کند.
  • شهردار اصفهان خبر داد:

    تشکیل «شرکت پروژه» برای تکمیل ابرپروژه رینگ چهارم

    شهردار اصفهان گفت: مقرر شد شهر اصفهان و سایر شهرهایی که در مسیر پروژه رینگ چهارم قرار دارند، نسبت به تشکیل «شرکت پروژه» اقدام کرده و استانداری نیز حمایت‌ها، تسهیلات و مجوزهای لازم را برای این شرکت فراهم کند تا بتوانند پروژه را در شهرستان‌ها ادامه دهند. به گزارش دنیای اقتصاد علی قاسم‌زاده در حاشیه بیست‌ونهمین جلسه مشترک مجمع نمایندگان شهرستان و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان که با محوریت بررسی آخرین اقدامات عمرانی شهرداری اصفهان، بررسی مشکلات و موانع ملی و استانی تکمیل حلقه حفاظتی و مشکلات به وجود آمده در توزیع سهم آلایندگی، همچنین آخرین وضعیت ساخت‌وساز و مسکن در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: پروژه رینگ چهارم به عنوان یکی از پروژه های شاخص شهر اصفهان در مسیر خود با مشکلاتی روبرو شده که حل آنها نیازمند اراده استانی و ملی است. وی افزود: مقرر شد شهر اصفهان و سایر شهرهایی که در مسیر پروژه قرار دارند، نسبت به تشکیل «شرکت پروژه» اقدام کرده و استانداری نیز حمایت‌ها، تسهیلات و مجوزهای لازم را برای این شرکت فراهم کند تا بتوانند پروژه را در شهرستان‌ها ادامه دهند. وی برخورد با اراضی ارتش را مشکل دیگری در مسیر این پروژه دانست و خبر داد: استاندار اصفهان تماس‌هایی با مقامات ارتش و منابع مربوطه برقرار کرد و مقرر شد طی هفته‌های آینده پیگیری‌های لازم انجام شود.
  • مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار شهرداری اصفهان خبر داد:

    اجرای طرح سیار سنجش آلایندگی خودروهای سواری سبک در اصفهان

    مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار شهرداری اصفهان گفت: طرح سیار سنجش آلایندگی خودروهای سواری سبک با همکاری پلیس راهور و معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری در سطح این کلان‌شهر اجرا می‌شود. علی عبدالهی با اشاره به اجرای طرح‌های متنوع «۳۳ پل برای گذر از آلودگی هوا» اظهار کرد: سازمان حمل‌ونقل بار شهرداری اصفهان با استفاده از دستگاه‌های توزین پرتابل و در حال حرکت، عملیات ویژه‌ای را برای برخورد با خودروهای دارای اضافه‌بار آغاز می‌کند. وی افزود: طرح ضربتی برخورد با خودروهای دارای اضافه‌بار به‌منظور حفظ زیرساخت‌های شهری با همکاری پلیس، معاونت حمل‌ونقل و ترافیک و معاونت اجرایی سازمان مدیریت حمل‌ونقل و بار شهرداری اصفهان در شش مرحله طی ۳۳ روز اجرا خواهد شد.
  • بیمار هستید؟ تاب بیاورید

    نفیسه زمانی نژاد: کمبود دارو، افزایش قیمت و عرضه تعدادی از داروهای کمیاب در بازار سیاه، از چالش‌هایی است که اگر توجه نشود بحران دارویی کشور، عمیق‌تر و حتی بنا به گفته برخی مسوولان، کمبودها تا پایان سال به ۱۰ برابر هم می‌رسد.
  • با الحاق ۶۲ هکتار اراضی دولتی به محدوده زرین‌شهر موافقت شد

    معاون عمرانی استاندار اصفهان گفت: در جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با الحاق ۶۲ هکتار اراضی دولتی به محدوده شهر زرین‌شهر موافقت شد. علیرضا قاری‌قرآن درباره مهم‌ترین مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران اظهار کرد: در راستای تأمین زمین طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان لنجان و پیرو بازدید میدانی کمیته منتخب شورای‌عالی شهرسازی و معماری با الحاق ۶۲ هکتار اراضی دولتی به محدوده شهر زرین‌شهر موافقت شد.
  • بنیانگذار مرکز باروری و ناباروری اصفهان درگذشت

    دکتر سید مهدی احمدی، بنیانگذار مرکز باروری و ناباروری اصفهان و یکی از چهره‌های برجسته علم پزشکی این استان، یکشنبه (نهم دی) در سن ۸۰ سالگی و بر اثر بیماری درگذشت. مرکز باروری و ناباروری اصفهان در سال ۱۳۷۲ به‌منظور درمان نازایی زنان و ناباروری تاسیس شد و جزو اولین مراکز فعال ایران در این زمینه است؛ در این مرکز روش‌های نوین درمان ناباروری مورد استفاده قرار می گیرد تا زوجین نابارور بتوانند با گذراندن مراحل درمانی به آرزوی بزرگ خود یعنی داشتن فرزندی سالم برسند.
  • اعطای مجوز جذب ۵۵۰۰ نفر برای مرکز فوریت‌های پزشکی کشور

    رییس سازمان اورژانس کشور گفت: مجوز جذب ۵۵۰۰ نیروی انسانی به مرکز فوریت‌های پزشکی کشور اختصاص داده شده است تا پس از برگزاری آزمون استخدامی بخشی از کمبود کارشناس اورژانس جبران شود. جعفر میعادفر در کارگاه آموزشی برنامه پدافند پرتوی در کاشان، اظهار کرد: سازمان اورژانس کشور، سه هزار ناوگان فرسوده دارد و برای نوسازی ناوگان آمبولانس اقدام‌هایی انجام شده است.
  • علم و فناوری کوانتومی در ۲۰۲۴

    پژوهش‌هایی در زمینه تصویربرداری مبتنی بر درهم‌تنیدگی و تصحیح خطای کوانتومی در فهرست ۱۰ پیشرفت برتر سال ۲۰۲۴ مجله Physics World جای گرفته‌اند، اما علاوه بر این‌ها، دستاوردهای دیگری نیز وجود دارند که هنگام ورود به سال ۲۰۲۵، سال بین‌المللی علم و فناوری کوانتومی ارزش به یادآوری دارند. علم و فناوری کوانتومی در سال ۲۰۲۴ شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بود که بسیاری از آن‌ها به مرزهای جدیدی در تحقیقات علمی و تجربی رسیدند. در این سال، فیزیکدانان و محققان در سراسر جهان ایده‌ها و راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را برای حل چالش‌های دیرینه مطرح کردند که می‌تواند مسیر آینده این حوزه را تغییر دهد.
  • نگاهی به موانع توسعه در ایران

    وحید ریحانی- جوامع مختلف برای قرار گرفتن در مسیر بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی خود نیازمند فراهم نمودن زمینه های رشد و توسعه هستند. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای رسیدن به توسعه و بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی خود نیازمند توسعه به ویژه در حوزه علوم انسانی به عنوان اساس تحول جامعه است. پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است که مهم ترین موانع توسعه در ایران کدامند؟ فرضیه ای که در پاسخ به این پرسش می توان مطرح کرد این است که مجموعه ای از عوامل معرفتی،سیاسی،اجتماعی و فرهنگی، موانع توسعه در ایران را ایجاد نموده اند که این موانع نیز هم عرض و هم ارزش نیستند و برخی نسبت به برخی دیگر تقدم داشته،جنبه تعیین کنندگی دارند. با استفاده از نظریه خِرَدگرایی نقاد، موانع توسعه در ایران را می توان بررسی کرد.در حال حاضر سطح بومی‌سازی در فعالیت های ملی و صنایع مشخص نیست، چرا که ایران به علت وابستگی قوی به درآمدهای نفتی، نیاز کمتری به بومی سازی داشته و به این جهت هم نتوانسته خود را از تک محصولی رها کند . اما به راستی هر یک از شاخص های مؤثر در توسعه چقدر در دستیابی به اهداف توسعه سهم دارند؟ شاخص های مؤثر در توسعه به‌خودی‌خود به وجود نمی آیند بلکه باید توسط قوای سه‌گانه، مدیریت و هدایت شوند، باید توجه داشت که توسعه تنها متأثر از شاخص اقتصادی نیست و هر یک از عوامل روی آن تأثیر می‌گذارد، برای نمونه ثبات سیاسی به معنای وجود فضای سیاسی -اجتماعی آرام و قابل‌ اعتماد، تداوم در قوانین، مدیریت و سیاست‌ها و همچنین به معنای عدم وجود شرایطی مثل جنگ، هرج‌ومرج و بی‌نظمی، تهدیدات نسبت به جامعه است. از این رو می‌توان گفت ثبات اقتصادی مهم‌ترین رکن پیشرفت و توسعه اقتصادی را تشکیل می‌دهد و از طرف دیگر، پیش‌فرض و شرط لازم آن ثبات سیاسی است پس ثبات سیاسی و ثبات اقتصادی با تورم‌های سالانه زیر ۳ درصد در بلندمدت از شروط بلاشرط و پیش‌فرض‌های توسعه اقتصادی موفق است.
  • کلید قفل ناترازی و کیفیت زندگی چیست؟

    یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اهمیت ۲ استاندارد مدیریت محیط زیست و انرژی گفت: مدیریت محیط زیست بر کاهش پسماند و آلودگی تأکید دارد در حالی که مدیریت انرژی به استفاده بهینه از انرژی و کاهش هزینه‌ها و انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌پردازد. علی مالکی با بیان اینکه استاندارد بین‌المللی «ایزو ۲۶۰۰۰» نیز بر مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها و شرکت‌ها در قبال جامعه و محیط زیست تأکید دارد، افزود: اطلاعات مرتبط با استانداردهای ملی از جمله معیارهای مصرف انرژی در سامانه اینترنتی سازمان استاندارد ملی در دسترس عموم است.
  • تلاش‌های بی‌وقفه کارگران ذوب‌آهن اصفهان برای نگهداری تولید فولاد در هوای سرد

    در راستای ضرورت بازسازی تل سرباره و با توجه به فرسودگی دیواره های کار گاه ، پس از بررسی کارشناسان، جلسات برنامه ریزی ،هماهنگی و اجرایی برگزار و طرح باز سازی آن توسط کارشناسان مدیریت امور فنی و برنامه ریزی تولیدجهت اجرا ارائه گردید . طبق برنامه ریزی انجام شده توسط مدیریت تعمیرو نگهداری ساختمان تخریب دیواره ها انجام شد و با آغاز عملیات اجرایی ،مدیریت کوره‌بلند ، کارگران و مهندسان این مجموعه و سایر مدیریتهای مرتبط در شرایط آب و هوایی سرد و چالش‌برانگیز روزهای اخیر تلاش می‌کنند تا با رعایت دقیق استانداردهای فنی و ایمنی، زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید فولاد در این مجتمع بزرگ صنعتی را همواره در مدار بهره‌برداری نگه دارند.
  • کشاورزی عمودی؛ راهکاری نوین برای تامین امنیت غذایی

    کشاورزی عمودی به‌عنوان رویکردی نوین و پایدار، راه‌حلی مؤثر برای تأمین امنیت غذایی و مدیریت منابع در کشور است و محققان مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و آموزش منابع طبیعی استان اصفهان بر ضرورت توسعه این روش تاکید دارند. کشاورزی عمودی، روشی مدرن در کشت گیاهان است که در آن گل‌ها، گیاهان دارویی، خوراکی و سبزی‌ها بر روی سازه‌های عمودی مانند دیوارها، ستون‌ها یا ریل‌ها و در طبقات مختلف پرورش داده می‌شوند و با توجه به افزایش جمعیت، بحران‌های منابع طبیعی و چالش‌های بخش کشاورزی، این روش به‌عنوان راه‌حلی فناورانه، می‌تواند راهکاری برای رفع مشکلات باشد.
  • حرکت فولاد مبارکه در مسیر منافع ملی

    در بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست که از اواخر آذرماه گذشته آغاز شد، غرفه فولاد مبارکه اصفهان مورد تحسین بسیاری از بازدیدکنندگان قرار گرفت که از میان آنها می توان به محمدجواد ظریف، معاونان و مشاوران رییس جمهور و سخنگوی دولت هم اشاره کرد. معاون راهبردی و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، سخنگوی دولت و مشاور رئیس‌جمهوری در امور همکاری‌های اقتصادی، ضمن بازدید از این نمایشگاه در گفتگوهایی جداگانه بر نقش مهم صنایع مسوولیت پذیری مثل فولاد مبارکه در توسعه پایدار و شکل گیری زیست بوم دانش بنیان در کشور تاکید کردند.
  • سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در ۳۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه فناوری‌های نوظهور

    شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه، درباره عملکرد شرکت فولاد مبارکه در عرصه حمایت از دانش‌بنیان‌ها و توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری استان اصفهان گفت: فولاد مبارکه از ابتدای تأسیس تاکنون ارتباط گسترده‌ای با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های استان اصفهان داشته، اما طی سه سال گذشته، با بازنگری راهبردها و استراتژی خود در حوزه نوآوری و توسعه فناوری، رویکرد «نوآوری باز» را اتخاذ کرده است، زیرا فولاد مبارکه علاقه‌مند است که اکوسیستم نوآوری را حول خود در استان اصفهان و کشور ایجاد کند تا بتواند همه نیازمندی‌های حال و آینده خود را با مشارکت ذی‌نفعان این اکوسیستم تأمین کند و به پایداری و رقابت‌پذیری خود یاری برساند.
  • در پنل تخصصی انقلاب صنعتی نسل چهار عنوان شد

    مدیرعامل ایریسا: تدوین رهنگاشت تحول دیجیتال، نقشه راه سفر تحول صنایع

    پنل تخصصی «انقلاب صنعتی نسل چهار و آینده آن در صنایع کشور و بررسی مسیر پیش‌رو برای تحقق آن» در حاشیه پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش در دانشگاه اصفهان برگزار شد. در این پنل تخصصی اکبر گلبو مدیرعامل شرکت ایریسا، ایزدی عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، کیانفر و رضایی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان به‌عنوان مهمانان ویژه در ۳ بخش پیرامون انقلاب نسل چهارم سخن گفتند. مدیرعامل شرکت ایریسا با بیان پیشینه این شرکت اظهار کرد: شرکت ایریسا ۳۳ سال پیش هم‌زمان با آغاز بهره‌برداری از فولاد مبارکه با تدبیر و نگاهی حکیمانه و عالمانه ایجاد شد.
  • مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه در سیزدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد:

    ۳۶ درصد محصولات فولاد مبارکه مربوط به فولادهای حوزه ساختمان و سازه است

    مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه در نشست تخصصی «راهکارهای توسعه صنعت سازه‌های فولادی» گفت: فولاد مبارکه ۸۰ درصد بازار محصولات گرم و بخش بزرگی از بازار سازه‌های فولادی را تأمین می‌کند. همچنین ۳۶ درصد محصولات این شرکت مربوط به فولادهای حوزه ساختمان و سازه است و سالانه ۲.۵ میلیون تن محصولات در این حوزه به بازار عرضه می‌کند. علاوه بر این فولاد مبارکه توانمندی تولید انواع گریدهای پراستحکام ساختمانی و سایر محصولات موردنیاز این حوزه را به‌صورت کامل داراست.
  • معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه در نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار :

    حس مسوولیت‌پذیری از مسوولان به کارکنان منتقل می‌شود

    یازدهمین نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت فولاد مبارکه، روز دوشنبه سوم دی‌ماه ۱۴۰۳، با حضور معاونان بهره‌برداری و طرح و توسعه، مدیر بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست، مدیران ارشد تولید و خدمات فنی و پشتیبانی، مشاور مدیرعامل در حوزه سرمایه انسانی، رؤسا و سرپرستان نواحی، کارشناسان و مشاوران، بازرسان و کارشناسان ایمنی نواحی در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات برگزار شد. در این نشست، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری، ضمن تشکر از گزارش‌های ارائه‌شده در جلسه، از تلاش‌های تمامی بخش‌ها، به‌ویژه تیم‌های نظارتی، پیمانکاران و تیم HSE در پروژه‌های بزرگ و حیاتی، مانند پروژه نورد گرم شماره ۲، قدردانی و تأکید کرد که این پروژه یکی از پروژه‌های عظیم فولاد مبارکه است.