شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

  • خصوصی های آسیا مهمان اتاق بازرگانی اصفهان

    گروه گزارش - اصولا دولت ها نه تجار خوبی هستند و نه به اصطلاح فرنگی ها بیزینسمن های موفقی! بیابان هم دستشان باشد با دو برنامه چندساله، زودتر از موعد، کمبود شن و ماسه پیدا می کنند، اما بخش خصوصی معمولا منطق اقتصادی دارد، دوست دارند تجارت کنند، بفروشند و بخرند و اصولا مزاجشان تند نیست غیر از وقتی که سر میز مذاکره برای قیمت یا شرایط قرارداد چانه می زنند، پس دولت این وسط چه کاره است؟ بزرگان می گویند، وظیفه دولت در اقتصاد ، آن هم دولت فراگیر، حفظ نظم و جلوگیری از انحصار است، همین و بس!
  • همچنان فرونشست

    گروه گزارش- چند سالی است که کارشناسان محیط‌زیست توجه بیشتری به اصفهان پیداکرده‌اند و هشدار‌های بسیاری نیز درباره‌ی این شهر تاریخی به گوش می‌رسد. در آغاز بحث بر سر بقای آثار تاریخی و گذر‌ها بود، اما آنچه امروز با آن مواجه هستیم، بقای تمامی شهر است. دیگر مسأله از ترک‌های نقش‌جهان و مسجد سید و سی‌وسه‌پل عبور کرده و منازل مسکونی مردم در برخی نقاط شهر ازجمله شهرک نیروی هوایی و شهرک کاوه و دیگر نقاط شمالی و جنوبی شهر، رد فرونشست را بر خود حس می‌کنند. فقط در خیابان میر طی سال ۱۴۰۲، بار‌ها خبر فرونشست به گوش رسید که زنگ خطر مهمی برای شهروندان است. این اتفاق نشان داد که فرونشست نگاه طبقاتی ندارد و در هرکجای شهر و در هر خانه‌ای که ساکن باشید، از متری یک‌میلیون تا یک میلیارد، فرونشست شمارا می‌بلعد!
  • از مجمع گفتگوی همکاری آسیا چه می دانیم؟

    گروه محتوا- مجمع گفتگوی همکاری‌های آسیایی (ACD) سازمانی دولتی بین‌المللی پایه‌گذاری شده در ۱۸ ژوئن ۲۰۰۲ است و اهداف اصلی این سازمان یکی توسعه همکاری‌های بین‌المللی در قاره آسیا و دیگری ادغام سازمان‌هایی از قبیل: اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج‌فارس، انجمن ملل آسیای جنوب شرقی و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا است..
  • کارآفرینی، آنچه درست فهمیده نشد

    حسین نوریان/ مشاور مدیریت استراتژیک
    از اساتید قدیم علم مدیریت ایران که برای اولین بار واژه کارآفرین را برای مفهوم entrepreneur برگزیده‌ بودند نقل‌شده است که آن‌ها خود به انتخاب این واژه انتقاد کرده‌اند و آن را برای تعریف دقیق و درست آن مفهوم مناسب ندانسته‌اند. واقعیت همین است، آنچه امروز به‌عنوان کارآفرین در ادبیات مدیریتی و اقتصادی جهان مطرح است، به معنی افرادی که می‌کوشند برای نیروی کار در جامعه فرصت اشتغال فراهم آورند نیست! اگرچه چنین رویکرد و تلاش‌هایی بسیار ارزشمند است و در رشد اقتصادی و بهبود رفاه جامعه تاثیر مطلوب دارد، اما طبق تعریف درست، کارآفرینان افرادی هستند که از شجاعت، توان و دانش تبدیل یک ایده به محصول یا خدمتی ارزش افزا برای جامعه برخوردارند طبیعتا در اثر چنین تلاش‌هایی فرصت‌های کاری نیز ایجاد می‌شود و دیگرانی از آن بهره‌مند می‌شوند اما آنچه در ذات تعبیر کارآفرینی نهفته، مفاهیمی همچون خلاقیت، نوآوری، ابتکار، شجاعت، ریسک‌پذیری و توان تجاری‌سازی است.
  • امنیت غذایی، راهبرد فردا

    نماینده اتاق بازرگانی پاکستان در این میزگرد گفت: غذا باید برای همه و همیشه به صورت پایدار در دسترس باشد. امنیت غذایی مربوط به تنوع زیادی از خوراکی‌ها و تامین مواد غذایی مورد نیاز هر فرد در طول روز است. تغییرات آب و هوایی و خشکسالی، از بین رفتن زمین‌های کشاورزی، کمبود منابع آبی، بروز پاندمی‌ها، جنگ و نزاع های اجتماعی همه رخدادهایی هستند که امنیت غذایی را به خطر می‌اندازند. برای مثال جنگ روسیه و اوکراین قطعا تاثیرات منفی بر امنیت غذایی داشته و دارد.
  • اقتصاد هنر، ارزش یا قیمت

    محمد محسن حائری زاده / دکتری تخصصی علم و هنر
    در نگاه اول به نظر می‌رسد که اقتصاد و هنر دو مقوله مجزا از همدیگر هستند، اما در سالهای اخیر مقوله اقتصاد هنر در مطالعات اقتصادی و فرهنگی از جایگاه ویژه‌ای یافته است و محققان این حوزه معتقدند که اقتصاد و هنر می‌توانند در تعامل با یکدیگر باشند و اقتصاد هنر، هنر را با نتایج اقتصادی می‌نگرد.
  • اقتصاد هنر نصف جهان متولی ندارد

    باران مدرس- هنرهای معاصر و هنرهای سنتی اصفهان این امکان را دارند که کل چرخه‌ اقتصادی شهر بدون ایجاد آلودگی و مسائل زیست‌محیطی، بچرخانند؛ اتفاقی که البته به دلایل مختلف از تحقق یافتن دور شده است. بازار هنر اصفهان باوجود پیشینه‌ کارکردی‌اش، بازار محدود و رشدنیافته‌ای است. یکی از دلایل این عقب‌ماندگی، مشکلات مدیریتی ناشی از سیاست‌گذاری‌های نادرست چند دهه‌ گذشته است. وضعیت فعلی کشور هم فرصت‌های زیادی را در بازار جهانی از هنرهای ایرانی گرفته و در عوض برای رقبای آن، مجالی بی‌نظیر فراهم کرده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد در سازوکار توسعه‌ اقتصادی هنر، مسائل بین‌المللی هم اهمیت دارد. هرچند که اصفهان در مقایسه با پایتخت در حوزه حراج آثار هنری و گالری داری، رونق چندانی ندارد اما شواهد نشان می‌دهد که سال گذشته، اقتصاد هنر تقریبا از رکود خارج‌شده و حراجی‌ها و گالری‌ها فروش‌های درشتی را تجربه کرده‌اند. سهم اندک اصفهان از سود دلاری اقتصاد هنر بیانگر عقب‌افتادگی این شهر پرآوازه و شهیر "صنایع خلاق" از اکوسیستم کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در رشته‌های هنر معاصر و مدرن است.
  • گفتگو و تعامل بهترین راهبرد برای پیشبرد اهداف اتاق‌های بازرگانی است

    در حاشیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) در اصفهان؛ رئیس شورای بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفتگو و تعامل را بهترین راهبرد برای پیشبرد اهداف اتاق‌های بازرگانی دانست.
  • میزگرد مشارکت اتاق‌های بازرگانی در تحقق اهداف توسعه پایدار SDGs برگزار شد

    در روز دوم مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue میزگرد مشارکت اتاق‌های بازرگانی در تحقق اهداف توسعه پایدار SDGs با حضور نمایندگان اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع و اتاق‌های ایران برگزار شد.
  • اتاق بازرگانی اصفهان میزبان میزگرد فناوری‌های جدید و نوظهور، استارتاپ‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان

    میزگرد تخصصی فناوری‌های جدید و نوظهور، استارتاپ‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان با حضور نمایندگان کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا برگزار شد
  • اصفهان رکورددار تورم نامتقارن

    لیلی زواره‌ای: نام اصفهان سال گذشته به‌واسطه تورم بر سر زبان‌ها افتاد. بررسی نمودارهای گرانی ۱۴۰۲نشان می‌دهد که زندگی در نصف جهان چندان ارزان نیست. سال قبل در مواردی تورم خوراکی‌ها در تهران حتی منفی هم شد و این در حالی است که پایه قیمت‌ها در پایتخت از اصفهان بالاتر است ولی بااین‌وجود رشد تورم خوراکی‌ها و خدمات در این استان نه‌تنها از متوسط کشور بالاتر بوده که در مواردی رتبه‌های تک‌رقمی هم داشته است. به‌عبارت‌دیگر اصفهان در شرایطی رکورددار تورم نامتقارن در کشور شده که طبق ادعای مراکز ذی‌ربط، نرخ تورم و پایه پولی کشور در مسیر نزولی است. این تناقض تورمی که به‌طور مستقیم با جیب و سفره مردم سروکار دارد، سال‌های گذشته هم در جهش‌های تورمی رخ‌داده و شکاف تورمی روستاها و شهرها و استان‌ها را تغییر داده است.
  • ظرفیت صنعت غذا برای اصفهان

    نسیم زمانی:۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، عدد اعلام‌شده از روند صادراتی صنایع غذایی کشور در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته است. گویای شرایط نه‌چندان رضایت‌بخش از جایگاه این صنعت و نشان از عقب ماندن از رقبای جهانی است.
  • علت فرونشست، کسری آبخوان حوزه زاینده‌رود است

    سید رضا مرتضوی افزود: گام اول متوقف کردن کسری آب در زاینده‌رود و گام دوم احیاء مجدد آبخوان است که برای تحقق این دو گام اقداماتی طراحی شده و در حال اجرا است.
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان

    حسن سلمانی مدیر طرح بازافرینی شهری شهرداری اصفهان با بیان لزوم استفاده از مشارکت مردم در اجرای طرح بازآفرینی شهری گفت: اگر بخواهیم طرح بازآفرینی را در شهر اجرا کنیم باید با دعوت و مشارکت مردم انجام پذیرد.
  • قانون حمایت از جوانی جمعیت پرهزینه اما کم اثر‌

    نفیسه زمانی نژاد: در حالی نزدیک به ۱۵ هزار نفر در طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در اصفهان ثبت‌نام کرده‌اند که اخبار نگران‌کننده مبنی بر کاهش نرخ رُشد جمعیت در اصفهان حکایت از آن دارد که هنوز این طرح، نیمی از نتایج موردنظر را هم تحقق نبخشیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر