شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

  • بهـار اصفهـانی‌هـا خـارج از نصـف جهـان

    باران مدرس- آمارهایی جذاب از ترین‌ها برای حضور گردشگر در تعطیلات نوروز اصفهان ردیف شد. جوشش جمعیت در نقش‌جهان و سیل گردشگران در پل‌های اصفهان پس از ورود کوتاه‌مدت آب به زاینده‌رود هم آمارهای ابتدایی اعلام‌شده را تایید می‌کرد. حالا که‌موج سفرهای نوروزی رو به افول است، داده‌های ستاد خدمات سفر کشور اما راوی حکایت دیگری است. آمارهای کشوری نشان می‌دهد که نصف جهان امسال «مسافر فرست » شده و خروجی استان بیش از ورودی آن بوده است. مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان به ایسنا از کاهش پانزده‌درصدی تردد در مبادی ورودی و خروجی استان در ایام نوروز امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داده است.
  • تاریخ طلایی اصفهان در کمر زرین

    گروه گزارش- تاریخ اصفهان این روز‌ها بیشتر از قبل محل بررسی است. از کشف آثار تاریخی در کمر زرین تا تپه اشرف و سریال حشاشین که به اصفهان اشاره‌های قبل توجهی داشته است. تجمیع این صحبت‌ها باعث شده نگاه دقیق‌تری نسبت به تاریخ اصفهان صورت بگیرد. درباره تاریخ اصفهان در زمان سلجوقی که اوج دعواهای تاریخی در اصفهان است، آمده:
  • دردسرهای اخذ پروانه کسب الکترونیک

    لیلی زواره‌ای- در بخش دوم شعار امسال که معنای مردمی‌سازی اقتصاد را در خود جای‌داده است، نشان می‌دهد که نقش مردم و نهادهای مردمی در این سال‌ها در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور کمرنگ بوده است. اصناف ایران به‌عنوان مردمی‌ترین نهاد اقتصادی کشور بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی هستند که به‌صورت مویرگی در سراسر کشور فعالیت می‌کنند که با احتساب میزان اشتغال‌زایی، بیش از ۹ میلیون نفر به‌صورت مستقیم از طریق فعالیت در اصناف مختلف ارتزاق می‌کنند. خانواده اصناف با ضریب خانوار ۳.۲ نفر، نزدیک به ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور معادل یک‌سوم جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. هرچند این ساختار اقتصادی بیش از ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده اما در برنامه‌‌های کلان کشور مانند چشم‌انداز ۲۰ ساله یا برنامه‌های پنج‌ساله جایی نداشته‌اند. این بخش مهم اقتصاد برای تاثیرگذاری بیشتر باید به‌صورت رسمی فعالیت داشته باشند و این در حالی است که مساله پروانه کسب برای تعدادی از اصناف هنوز حل‌نشده و حضور افراد چندشغله در اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی، مشکلات آن‌ها را چند برابر کرده است.
  • کسب و کار به شرط پروانه الکترونیکی

    گروه محتوا- تمام کسب‌وکارها باید یک مجوز قانونی برای فعالیت خود داشته باشند. این مجوز قانونی با عنوان پروانه کسب در اختیار صاحبان کسب‌وکار قرار می‌گیرد. با این حساب اگر افراد، قصد راه‌اندازی مشاغلی را داشته باشند در ابتدا باید متناسب با همان شغل پروانه کسب مناسب دریافت کنند.
  • تغییر سبد انرژی برای کاهش آلودگی هوای اصفهان ضروری است

    عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت: تغییر سبد انرژی و حرکت به سمت استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور از جمله اصفهان ضروری است.
  • ماشین کلاسیک های خوش رنگ

    مهدی محمدی / مشاور رسانه و کارآفرینی
    دوستی دارم صاحب یک دستگاه مرسدس بنز، اگر بنا باشد بین سن او و ماشین قیاس کنید، مثل پدربزرگ و نوه‌اش می‌شود، این بنده خدا آن‌قدر که هوای بنز را دارد، خرج سر و لباس خودش نمی‌کند، چارچرخ لامصب از هزار متری برق می‌زند، با پیکان دولوکس دوران کودکی من، تومنی سنار فرقش است، طرفه اینکه ۶۰ سالی از عمرش می‌گذرد اما به قول بچه‌ها هنوز روپاست، القصه ماشینی که ۲۰ سال پیش دوتایش را جای پرایدِ نو نمی‌دادند حالا مثل پدرخوانده توی خیابان جولان می‌دهد و تازه صاحب تشکیلات اداری، انجمن، روابط عمومی و کمیته هم هست، شاید جوان‌ترهای بومی دیجیتال یادشان نباشد اما روزگاری در همین شهر دیده شدن ژیان و بی ام دبلیو ۲۰۰۲ ( عامیانه‌اش دو و دو ) یا شورلت لینکلن کانتیننتال یا مرسدس بنزهای دهه ۵۰ میلادی امری معمول بود و البته معمولا صاحبش هم واجد دلسوزی مردم که فلان ماشین از سرطان بدتر است و خرجش بالا! یادم هست پدرم اوایل دهه هفتاد خورشیدی دنبال مشتری برای شورلت نوای خودش می‌گشت و کسی زیر بارش نمی‌رفت تا بالاخره زیر قیمت فروش رفت، بهانه هم مصرف بالای بنزین و استهلاک و جای پارک و این‌ها بود اما پیکان چراغ بنزی که بعدا سپر جوشن اش هم آمد، رند بازار بود و بقالی سر کوچه هم لوازمش را داشت نه مثل فلان شورلت که برای یک قطعه از آن باید شاپور گردی می‌کردی. خلاصه همان قدیمی‌های به قول بزرگ‌ترها سرطان، امروز شده‌اند سلاطین خیابان، سوژه عکاس‌ها و مهم‌تر ، نوعی سبک زندگی!
  • دید و بازدید نوروزی همراه با ضیافت افطاری

    دید و بازدید نوروزی همراه با ضیافت افطاری با حضور جمع کثیری از اعضای سازمان، مسئولین دستگاههای اجرایی و مدیران فناوری اطلاعات و ارتباطات استان در مجموعه فرهنگی رفاهی شهروند برگزار شد.
  • منبعی برای تامین هزینه‌های مرمت مسجد سید اصفهان مشخص نشده است

    نماینده تولیت «مسجد سید» اصفهان گفت: موقوفات این مسجد تاریخی برای هزینه‌های سنگین مرمت و برطرف کردن آسیب‌های ناشی از فرونشست کافی نبوده و تاکنون منبعی برای تامین آن مشخص نشده است.
  • مجوز صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولادمبارکه با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد ریال صادر شد

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه mstid) (fund، در جلسه پانزدهم کارگروه دائمی شورای راهبردی فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، مجوز فعالیت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه صادر شد.
  • باغ فین کاشان پربازدیدترین مکان تاریخی در استان اصفهان

    رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان گفت: مجموعه جهانی باغ فین، پربازدیدترین مکان تاریخی استان اصفهان در تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ بود.
  • هتل‌های «چهارباغ» و «جهان‌نما»، نمونه‌هایی موفق از مشارکت شهرداری با بخش خصوصی

    مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری اصفهان با اشاره به روند احداث دو هتل «چهارباغ» و «جهان‌نما»، از این هتل‌ها به عنوان نمونه‌های موفقی از همکاری و مشارکت شهرداری اصفهان با سرمایه‌گذار بخش خصوصی نام برد.
  • بازی دوسر باخت تصمیم‌ساز در زمین دستمزد

    نسیم زمانی :باوجود تورم بالای ۴۵ درصد و شرایط دشوار اقتصادی اما دولت با افزایش بیش از۳۵ حداقل درصدی دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ موافقت نکرد. حال‌آنکه رقم این دستمزد برای کارگران به‌ویژه ساکنان کلان‌شهرهای پرخرجی مانند اصفهان، ناهمخوان با تورم موجود است. تصمیمی که موجب شدت تنگناهای معیشتی برای این قشر و درنهایت ،حاصلش ریزش بیشتر نیروی انسانی و جدال بنگاه‌های اقتصادی با کمبود نیروی کار خواهد بود.
  • ۸۴ هکتار از بستر رودخانه‌های اصفهان رفع تصرف شد

    مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از رفع تصرف و آزادسازی ۸۴ هکتار از بستر رودخانه‌ها و مَسیل‌های استان در یک سال اخیر خبر داد.
  • ساخت ۴۷ هزار خانه خودمالکی در استان اصفهان پیش‌بینی شده است

    مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان گفت: ساخت ۴۷ هزار واحد مسکونی خودمالک در طرح نهضت ملی مسکن و با همراهی بخش خصوصی برای این استان پیش‌بینی شده است.
  • ۱۲۳۲ هکتار عرصه‌ طبیعی اصفهان به احداث نیروگاه‌ خورشیدی اختصاص یافت

    معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان از تخصیص یک هزار و ۲۳۲ هکتار از عرصه‌های طبیعی استان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در یک سال اخیر خبر داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر