این دوستان دم گوشی - ۱۲ بهمن ۹۱
مریم عسگری
هدفونها از دسته کالاهایی هستند که کاربری آنها بین تمام افرادی که از کالاهایی نظیر پلیرها، گوشیهای موبایل و حتی کامپیوترهای شخصی استفاده میکنند عمومیت دارد. میتوان گفت، هدفون یا هدستها در هر نوعی که باشند (چه از نوع بیسیم یا با سیم، چه از نوع تو گوشی یا ورزشی و. . . ) دوستان دم گوشی کاربران کالاهای ارتباطی و صوتی و حتی تصویری و همچنین مکمل این کالاها شدهاند. با توجه به این موضوع، شاهد رشد بازار انواع هدفون در بازار طی سالهای اخیر بودهایم. رشدی که با افزایش تنوع در برند، مدل و طرحهای مختلف این کالا توأم بوده است.
هدفونها از دسته کالاهایی هستند که کاربری آنها بین تمام افرادی که از کالاهایی نظیر پلیرها، گوشیهای موبایل و حتی کامپیوترهای شخصی استفاده میکنند عمومیت دارد. میتوان گفت، هدفون یا هدستها در هر نوعی که باشند (چه از نوع بیسیم یا با سیم، چه از نوع تو گوشی یا ورزشی و. . . ) دوستان دم گوشی کاربران کالاهای ارتباطی و صوتی و حتی تصویری و همچنین مکمل این کالاها شدهاند. با توجه به این موضوع، شاهد رشد بازار انواع هدفون در بازار طی سالهای اخیر بودهایم. رشدی که با افزایش تنوع در برند، مدل و طرحهای مختلف این کالا توأم بوده است.
مریم عسگری
هدفونها از دسته کالاهایی هستند که کاربری آنها بین تمام افرادی که از کالاهایی نظیر پلیرها، گوشیهای موبایل و حتی کامپیوترهای شخصی استفاده میکنند عمومیت دارد.میتوان گفت، هدفون یا هدستها در هر نوعی که باشند (چه از نوع بیسیم یا با سیم، چه از نوع تو گوشی یا ورزشی و...) دوستان دم گوشی کاربران کالاهای ارتباطی و صوتی و حتی تصویری و همچنین مکمل این کالاها شدهاند. با توجه به این موضوع، شاهد رشد بازار انواع هدفون در بازار طی سالهای اخیر بودهایم. رشدی که با افزایش تنوع در برند، مدل و طرحهای مختلف این کالا توأم بوده است. این رشد تنوع اگرچه موجبات افزایش قدرت انتخاب کاربران این کالا را در پی داشته است، اما تا حدود زیادی هم موجبات سردرگمی آنها را هنگام انتخاب فراهم میآورد و خریداران را با این سوالات که چه هدفونی مناسب آنهاست و ... مواجه میکند. به همین منظور ما سعی کردهایم در این بخش به معرفی انواع مختلف هدفون در بازار داخلی بپردازیم. با مطالعه این مطلب میتوانید انتخاب بهتری هنگام خرید یک کالا داشته باشید که مدام در گوش شما موسیقی و متن و در کل صوت را زمزمه میکند!
انواع هدفون
به طور کلی هدفونها به دو گروه مونو و استریو تقسیم بندی میشوند. درباره هدفونهای مونو باید بگوییم که این هدفونها اغلب به صورت تک گوشی عرضه شده و مناسب برای کاربردهایی است که کاربر همیشه باید یک گوش آزاد داشته باشد. هدفون هی استریو هم همان نمونههای مرسوم دو گوشی هستند که در مدلهای گوناگونی نظیر Supra-aural ، Earbud و... به بازار عرضه شدهاند.
الف: هدفونهای مونو (تک گوشی) این دسته هدفونها اکثرا انواع کوچکی که توی گوش قرار میگیرند و بدون نگه دارنده به صورت تل یا کلیپ هستند را شامل میشوند . هدفونهای مونو قیمت تقریبا ارزانی دارند و معمولا قیمت آنها از حدود چند ده هزار تومان آغاز و تا یکصد هزار تومان و شاید هم بیشتر ادامه دارد!
در مورد این هدفونها باید بگوییم که آنها معمولا برای موسیقی به هیچ عنوان مناسب نیستند، چون کیفیت مطلوبی برای پخش موسیقی ندارند.
هدفونهای اینچنینی معمولا برای گپ و گفتوگوهای اینترنتی مناسب هستند، به همین دلیل اکثرا به یک میکروفون هم مجهزند. به طوریکه میکروفون از قسمتی از گوشی به هدفون متصل است.
ب: هدفونهای استریو هدفونهای استریو، همان هدفونهای دو گوشی هستند که برای گوش دادن موسیقی یا هر کار دیگری مناسب هستند. این هدفونها شامل نمونههای In-ear یا تو گوشی، Earbud، Supra-aural یا همون هدفون معمولی، Full Size، Head Set یا همون هدست، Hands Free یا همون هندزفری یا ... میشود. همانطور که میبینید تنوع ظاهری این دسته بسیار بیشتر از هدفون مونو است.
۱.هدفونهای توگوشی
این هدفونها کوچکترین سایز هدفون بوده و قسمت اضافهای دارد که باید در کانال گوش قرار گیرد. این نوع هدفونها که به اصطلاح earbud یا earphone نیز خوانده میشوند، معمولا در جعبه دستگاههای قابلحمل و تلفنهای همراه وجود دارند و تقریبا اکثرشان در بلوک کردن صدای بیرونی بیفایده هستند. شاید معروفترین این دسته از هدفونها، متعلق به ایرفون اپل باشد که با نام EarPods معرفی شده است، از آنجا که این ایرفونهای کوچک، قابلیت حمل مناسبی دارند و بسیار کم جا میگیرند، شرکتهایی برای تولید ایرفونهای با کیفیت اقدام کردهاند که میتوان با قیمتی حدود صد دلار، اجناس خوبی را پیدا کرد که بلوک صدای خوبی هم داشته باشند.
نوعی از این هدفونها، که به آنها IEM هم گفته میشود، معمولا یک تکه اضافی از جنس سیلیکون یا ابر دارد که فضای داخلی گوش را پر میکند و در نتیجه، صدای بیرون تا حد زیادی کم میشود. تفاوت این ایرفونها با توگوشیهای معمولی این است که اگر بهدرستی در گوش قرار نگیرند، کیفیت صدا با شیب زیادی افت میکند و پاسخ بیس اندکی خواهد داشت. ایرفونهای گرانتر در طراحی خود از آرماتورهای بهینهتری استفاده کردهاند. شرکت Shure که بهدلیل میکروفنهای افسانهای SM۵۷ و SM۵۸ خود معروف است، اقدام به تولید یک ایرفون سه آرماتوره بهنام E۵۳۵ کرده است که کیفیت فوقالعادهای دارد.
به طور کلی این دسته از هدفونها به دلیل اینکه مستقیم در کانال گوش قرار میگیرند، قویترین صدای بیس را تولید میکنند، ولی مشکلسازترین نوع هدفونها هم به شمار میروند؛ چرا که پیش آمده است که این هدفونها داخل گوش بعضی افراد بهراحتی قرار نگرفته یا به علت باز بودن حالت لاله گوش بعضی از افراد و همچنین به علت اینکه هدفون تکیه گاهی ندارد، بهراحتی در گوش قرار نگرفته و کاربر را دچار دردسر میکند.
این دسته سبکوزنترین هدفونها هستند و به طور متوسط وزن آنها سبکی ۳ گرم برای هر گوشی است، اما استفاده طولانی چندساعته از این هدفونها به هیچ عنوان توصیه نمیشود. نه فقط به دلیل بلندی صدا بلکه به علت بسته شدن کانال گوش که جلوی اکسیژنرسانی به پرده گوش را گرفته و معایب پزشکی بسیار دارد.
2. هدفونهای روگوشی
این دسته از هدفونها ظاهر آشناتری دارند و در انواعSupra-aural یا همان هدفون معمولی، Full Size، Head Set و... به بازار عرضه شدهاند.
این هدفونها شامل دو پد میشوند که روی گوش قرار میگیرد. بلندگوهای برخی از این هدفونها درون کاسهای بسته قرار دارد (Closed Caps) و اندازههای متفاوت آنها اجازه میدهد انواع کوچکترشان قابلیت حمل خوبی داشته باشند. این دسته از هدفونها برای افرادی که کلا علاقهای ندارند چیزی درون گوششان فرو کنند، فوقالعاده است.
البته مشکل آنها این است که قرار دادن صحیح آنها روی گوش، چند ثانیه زمان میبرد، اما وقتی بهدرستی روی سر قرار میگیرند، کیفیت بسیار خوبی دارند، در این هدفونها، راحتی نقش مهمی را بازی میکند. باید حتما پدهای هدفون را بررسی کنید تا گوش را اذیت نکند، برخی از هدفونها پدهای نرمتری دارند و راحتتر روی گوش مینشینند.
الف: Supra-aural
نمونههای Supra-aural یا همان هدفون معمولی از این هدفونها دقیقا نمونه بزرگشده هدفونهای Earbud هستند، به دلیل بزرگی درایورها و سنگینی درایورها همیشه با تل نگهدارنده ساخته میشوند.
این تل تکیهگاهی برای هدفون به شمار میرود که فشار از روی گوش برداشته شود.
این تل حالت فنری دارد و درایور را با فشار نسبتا کمی به گوش نزدیک میکند، ولی این حالت برای بعضی افراد ایجاد درد در لاله گوش میکند، به همین دلیل معمولا جنس تل از فلز سبک استیل یا پلاستیک ولی با حالت فنری و با روکشی از پارچه یا چرم به همراه فوم ساخته میشود. در این نوع هدفونها صدای موزیکی که شما گوش میکنید، بهراحتی در محیط پخش میشود و صدای محیط هم شنیده میشود. مثل Grado SR۶۰.
ب: Full Size این دسته هدفونها از نظر فیزیکی نسبت به دسته قبلی بسیار بزرگتر هستند. درایورهای این دسته معمولا قطر میانگینی به بزرگی4 سانتیمتر دارند و تل این دسته به خاطر وزن بسیار زیاد این هدفونها معمولا بسیار پهنتر از دسته قبل است. (حدود سه سانتیمتر).
معمولا این دسته به دو زیر مجموعه تقسیمبندی میشوند که یک نوع Close خوانده شده و یک نوع Open!
هر دو نوع تمام لاله گوش را در بر میگیرند. در هدفونهای بسته یا CLOSE صدای محیط کمتر از هدفونهای باز یا Open شنیده میشود و همینطور صدای موسیقی!
این موضوع را نیز در نظر داشته باشید کیفیت صدای Open به خاطر فیزیک باز این هدفون بسیار بهتر است. عیب اصلی این دسته از هدفونها (OPEN ) سنگینی این هدفونهاست که گاه نزدیک به نیم کیلوگرم هست.
جابهجایی این هدفونها نیز تا حدودی مشکل است. البته این مشکل ناشی از وزن زیاد هدفون نیست، بلکه به دلیل چندین متر کابل ضخیمی که همراه هدفون است و معمولا طول کابل این دسته از هدفونها بیش از 3 متر است. همچنین فیش اغلب هدفونهای OPEN با دسته باز از نوع 35/6 میلیمتری است که به اکثر دستگاههای PLAYER پرتابل نمیخورد. در مقابل هدفونهای بسته CLOSEگزینه بسیار گزینه خوبی برای استفاده در تمام محیطها هستند، هر چند اندازه بزرگ آنها ممکن است مانع از استفادهشان در محیطهای عمومی شود. این دسته از هدفونها بخش عمدهای از مشکلات دستههای قبلی را حل نمودهاند و میزان ایزولهکردن نویزشان نیز بسیار بالاست، این دسته از هدفونها برای استفاده در محیطهای حرفهای صوتی و مانیتورینگ صدا استفاده میشوند.
هدفونهای نیمهباز نیز دسته دیگری از هدفونهای FULL SIZE هستند. این دسته از هدفونها برای نزدیکترشدن فاصله دو دسته قبلی تولید شدهاند. در طراحی آنها، استفاده از کیفیت صدای هدفونهای باز مطرح شده است، در حالی که نشت و درز صدای آن کاهش یافته است و تا حدی به ایزولهکردن صدا میپردازند. این هدفونها غیرمعمول هستند و یافتن مدل مناسب، کمی زمانبر خواهد شد.
ج: Head Set این دسته چیزی جز همان هدفونهای روگوشی نیستند. فقط به هدفون یک میکروفون اضافه شده است که بشود با آن مکالمه انجام داد. به هر حال در تمام دسته هدفونها هدست تولید میشود، ولی نکته مهم این است که اغلب میکروفونهای مورد استفاده کیفیت خوبی ندارند و همینطور درایور مورد استفاده در این نوع هدفونها از نوع با کیفیت انتخاب نمیشود.
د: هدفونهای بیسیم هدفونهای بیسیم معمولا طراحی خاصی ندارند، بلکه از فناوری بیسیم بلوتوث استفاده میکنند. ایرفونهایی چون Sennheiser PX ۳۶۰ BT یا هدفونهای بزرگی چون Sennheiser RS۱۶۰ بیسیم هستند. این هدفونها تقریبا همیشه کیفیت صدای بدتری از معادل با سیم خود ارائه میدهند. از آنجا که مساله باتری هم مطرح میشود، میتوان این هدفونها را کلا پرزحمتتر از همتای باسیمشان دانست. برخی از این هدفونها قابلیت باسیمشدن را هم دارند، ولی تعدادشان محدود است و اکثرشان بدون شارژ بیفایده خواهند بود.
بسیاری از هدفونهای ارزان بیسیم از فناوری Lossy استفاده میکنند که درنتیجه، ممکن است اطلاعات از پخشکننده به هدفون گم شود. اگر خواستید هدفون بلوتوث بخرید، مطمئن شوید که از کدک aptX پشتیبانی میکند. این کدک البته صددرصد بدون افت سیگنال نیست، اما کیفیت بسیار بهتری از بلوتوث استاندارد دارد.
ه: Hands Free یا همون هندزفری این دسته دقیقا معادل هدستها هستند، ولی صرفا برای کاربرد در حرکت ساخته میشوند. از مزیتهای آنها کوچکی و سبکی و اغلب از نوع In Ear و Earbud هستند. این دسته برای موسیقی چندان مناسب نیستند و در بیشتر اوقات به صورت مونو یا تک گوشی ساخته میشوند. اختلاف این دسته با هدستها در نوع فیش رابط است که با تمام هدفونها متفاوت است.
و: هدفونهای قطعکننده نویز یکی از مشکلاتی که کاربران هدفون با آن مواجهاند این است که اکثر هدفونها صداهای مزاحم را حذف نکرده و به همین دلیل هنگام خرید هدفون باید به این موضوع توجه کرد و تمام تلاش خود را برای یافتن هدفونی که صداهای مزاحم را حذف کند به خرج داد.
این فناوری خیرهکننده، بهصورت فعال، نویز محیط را قطع میکند و هدفون را، از هر مدلی که باشد، مشابه هدفونهای بسته خواهد کرد. این فناوری با کمک یک میکروفن انجام میگیرد. این میکروفن برای نظارت بر نویز محیط استفاده میشود، سپس امواجی درست معکوس با امواج محیط به درون گوش میفرستد که باعث لغو صدای بیرون میشود، لغو نویزها بهصورت فعال، بیشتر روی فرکانسهای پایین و وسط انجام میشود. صداهایی چون موتورها، تهویه هوا و... این روش معمولا در نویزهایی که فرکانس بالایی دارند، جوابگو نیست!
هدفونها از دسته کالاهایی هستند که کاربری آنها بین تمام افرادی که از کالاهایی نظیر پلیرها، گوشیهای موبایل و حتی کامپیوترهای شخصی استفاده میکنند عمومیت دارد.میتوان گفت، هدفون یا هدستها در هر نوعی که باشند (چه از نوع بیسیم یا با سیم، چه از نوع تو گوشی یا ورزشی و...) دوستان دم گوشی کاربران کالاهای ارتباطی و صوتی و حتی تصویری و همچنین مکمل این کالاها شدهاند. با توجه به این موضوع، شاهد رشد بازار انواع هدفون در بازار طی سالهای اخیر بودهایم. رشدی که با افزایش تنوع در برند، مدل و طرحهای مختلف این کالا توأم بوده است. این رشد تنوع اگرچه موجبات افزایش قدرت انتخاب کاربران این کالا را در پی داشته است، اما تا حدود زیادی هم موجبات سردرگمی آنها را هنگام انتخاب فراهم میآورد و خریداران را با این سوالات که چه هدفونی مناسب آنهاست و ... مواجه میکند. به همین منظور ما سعی کردهایم در این بخش به معرفی انواع مختلف هدفون در بازار داخلی بپردازیم. با مطالعه این مطلب میتوانید انتخاب بهتری هنگام خرید یک کالا داشته باشید که مدام در گوش شما موسیقی و متن و در کل صوت را زمزمه میکند!
انواع هدفون
به طور کلی هدفونها به دو گروه مونو و استریو تقسیم بندی میشوند. درباره هدفونهای مونو باید بگوییم که این هدفونها اغلب به صورت تک گوشی عرضه شده و مناسب برای کاربردهایی است که کاربر همیشه باید یک گوش آزاد داشته باشد. هدفون هی استریو هم همان نمونههای مرسوم دو گوشی هستند که در مدلهای گوناگونی نظیر Supra-aural ، Earbud و... به بازار عرضه شدهاند.
الف: هدفونهای مونو (تک گوشی) این دسته هدفونها اکثرا انواع کوچکی که توی گوش قرار میگیرند و بدون نگه دارنده به صورت تل یا کلیپ هستند را شامل میشوند . هدفونهای مونو قیمت تقریبا ارزانی دارند و معمولا قیمت آنها از حدود چند ده هزار تومان آغاز و تا یکصد هزار تومان و شاید هم بیشتر ادامه دارد!
در مورد این هدفونها باید بگوییم که آنها معمولا برای موسیقی به هیچ عنوان مناسب نیستند، چون کیفیت مطلوبی برای پخش موسیقی ندارند.
هدفونهای اینچنینی معمولا برای گپ و گفتوگوهای اینترنتی مناسب هستند، به همین دلیل اکثرا به یک میکروفون هم مجهزند. به طوریکه میکروفون از قسمتی از گوشی به هدفون متصل است.
ب: هدفونهای استریو هدفونهای استریو، همان هدفونهای دو گوشی هستند که برای گوش دادن موسیقی یا هر کار دیگری مناسب هستند. این هدفونها شامل نمونههای In-ear یا تو گوشی، Earbud، Supra-aural یا همون هدفون معمولی، Full Size، Head Set یا همون هدست، Hands Free یا همون هندزفری یا ... میشود. همانطور که میبینید تنوع ظاهری این دسته بسیار بیشتر از هدفون مونو است.
۱.هدفونهای توگوشی
این هدفونها کوچکترین سایز هدفون بوده و قسمت اضافهای دارد که باید در کانال گوش قرار گیرد. این نوع هدفونها که به اصطلاح earbud یا earphone نیز خوانده میشوند، معمولا در جعبه دستگاههای قابلحمل و تلفنهای همراه وجود دارند و تقریبا اکثرشان در بلوک کردن صدای بیرونی بیفایده هستند. شاید معروفترین این دسته از هدفونها، متعلق به ایرفون اپل باشد که با نام EarPods معرفی شده است، از آنجا که این ایرفونهای کوچک، قابلیت حمل مناسبی دارند و بسیار کم جا میگیرند، شرکتهایی برای تولید ایرفونهای با کیفیت اقدام کردهاند که میتوان با قیمتی حدود صد دلار، اجناس خوبی را پیدا کرد که بلوک صدای خوبی هم داشته باشند.
نوعی از این هدفونها، که به آنها IEM هم گفته میشود، معمولا یک تکه اضافی از جنس سیلیکون یا ابر دارد که فضای داخلی گوش را پر میکند و در نتیجه، صدای بیرون تا حد زیادی کم میشود. تفاوت این ایرفونها با توگوشیهای معمولی این است که اگر بهدرستی در گوش قرار نگیرند، کیفیت صدا با شیب زیادی افت میکند و پاسخ بیس اندکی خواهد داشت. ایرفونهای گرانتر در طراحی خود از آرماتورهای بهینهتری استفاده کردهاند. شرکت Shure که بهدلیل میکروفنهای افسانهای SM۵۷ و SM۵۸ خود معروف است، اقدام به تولید یک ایرفون سه آرماتوره بهنام E۵۳۵ کرده است که کیفیت فوقالعادهای دارد.
به طور کلی این دسته از هدفونها به دلیل اینکه مستقیم در کانال گوش قرار میگیرند، قویترین صدای بیس را تولید میکنند، ولی مشکلسازترین نوع هدفونها هم به شمار میروند؛ چرا که پیش آمده است که این هدفونها داخل گوش بعضی افراد بهراحتی قرار نگرفته یا به علت باز بودن حالت لاله گوش بعضی از افراد و همچنین به علت اینکه هدفون تکیه گاهی ندارد، بهراحتی در گوش قرار نگرفته و کاربر را دچار دردسر میکند.
این دسته سبکوزنترین هدفونها هستند و به طور متوسط وزن آنها سبکی ۳ گرم برای هر گوشی است، اما استفاده طولانی چندساعته از این هدفونها به هیچ عنوان توصیه نمیشود. نه فقط به دلیل بلندی صدا بلکه به علت بسته شدن کانال گوش که جلوی اکسیژنرسانی به پرده گوش را گرفته و معایب پزشکی بسیار دارد.
2. هدفونهای روگوشی
این دسته از هدفونها ظاهر آشناتری دارند و در انواعSupra-aural یا همان هدفون معمولی، Full Size، Head Set و... به بازار عرضه شدهاند.
این هدفونها شامل دو پد میشوند که روی گوش قرار میگیرد. بلندگوهای برخی از این هدفونها درون کاسهای بسته قرار دارد (Closed Caps) و اندازههای متفاوت آنها اجازه میدهد انواع کوچکترشان قابلیت حمل خوبی داشته باشند. این دسته از هدفونها برای افرادی که کلا علاقهای ندارند چیزی درون گوششان فرو کنند، فوقالعاده است.
البته مشکل آنها این است که قرار دادن صحیح آنها روی گوش، چند ثانیه زمان میبرد، اما وقتی بهدرستی روی سر قرار میگیرند، کیفیت بسیار خوبی دارند، در این هدفونها، راحتی نقش مهمی را بازی میکند. باید حتما پدهای هدفون را بررسی کنید تا گوش را اذیت نکند، برخی از هدفونها پدهای نرمتری دارند و راحتتر روی گوش مینشینند.
الف: Supra-aural
نمونههای Supra-aural یا همان هدفون معمولی از این هدفونها دقیقا نمونه بزرگشده هدفونهای Earbud هستند، به دلیل بزرگی درایورها و سنگینی درایورها همیشه با تل نگهدارنده ساخته میشوند.
این تل تکیهگاهی برای هدفون به شمار میرود که فشار از روی گوش برداشته شود.
این تل حالت فنری دارد و درایور را با فشار نسبتا کمی به گوش نزدیک میکند، ولی این حالت برای بعضی افراد ایجاد درد در لاله گوش میکند، به همین دلیل معمولا جنس تل از فلز سبک استیل یا پلاستیک ولی با حالت فنری و با روکشی از پارچه یا چرم به همراه فوم ساخته میشود. در این نوع هدفونها صدای موزیکی که شما گوش میکنید، بهراحتی در محیط پخش میشود و صدای محیط هم شنیده میشود. مثل Grado SR۶۰.
ب: Full Size این دسته هدفونها از نظر فیزیکی نسبت به دسته قبلی بسیار بزرگتر هستند. درایورهای این دسته معمولا قطر میانگینی به بزرگی4 سانتیمتر دارند و تل این دسته به خاطر وزن بسیار زیاد این هدفونها معمولا بسیار پهنتر از دسته قبل است. (حدود سه سانتیمتر).
معمولا این دسته به دو زیر مجموعه تقسیمبندی میشوند که یک نوع Close خوانده شده و یک نوع Open!
هر دو نوع تمام لاله گوش را در بر میگیرند. در هدفونهای بسته یا CLOSE صدای محیط کمتر از هدفونهای باز یا Open شنیده میشود و همینطور صدای موسیقی!
این موضوع را نیز در نظر داشته باشید کیفیت صدای Open به خاطر فیزیک باز این هدفون بسیار بهتر است. عیب اصلی این دسته از هدفونها (OPEN ) سنگینی این هدفونهاست که گاه نزدیک به نیم کیلوگرم هست.
جابهجایی این هدفونها نیز تا حدودی مشکل است. البته این مشکل ناشی از وزن زیاد هدفون نیست، بلکه به دلیل چندین متر کابل ضخیمی که همراه هدفون است و معمولا طول کابل این دسته از هدفونها بیش از 3 متر است. همچنین فیش اغلب هدفونهای OPEN با دسته باز از نوع 35/6 میلیمتری است که به اکثر دستگاههای PLAYER پرتابل نمیخورد. در مقابل هدفونهای بسته CLOSEگزینه بسیار گزینه خوبی برای استفاده در تمام محیطها هستند، هر چند اندازه بزرگ آنها ممکن است مانع از استفادهشان در محیطهای عمومی شود. این دسته از هدفونها بخش عمدهای از مشکلات دستههای قبلی را حل نمودهاند و میزان ایزولهکردن نویزشان نیز بسیار بالاست، این دسته از هدفونها برای استفاده در محیطهای حرفهای صوتی و مانیتورینگ صدا استفاده میشوند.
هدفونهای نیمهباز نیز دسته دیگری از هدفونهای FULL SIZE هستند. این دسته از هدفونها برای نزدیکترشدن فاصله دو دسته قبلی تولید شدهاند. در طراحی آنها، استفاده از کیفیت صدای هدفونهای باز مطرح شده است، در حالی که نشت و درز صدای آن کاهش یافته است و تا حدی به ایزولهکردن صدا میپردازند. این هدفونها غیرمعمول هستند و یافتن مدل مناسب، کمی زمانبر خواهد شد.
ج: Head Set این دسته چیزی جز همان هدفونهای روگوشی نیستند. فقط به هدفون یک میکروفون اضافه شده است که بشود با آن مکالمه انجام داد. به هر حال در تمام دسته هدفونها هدست تولید میشود، ولی نکته مهم این است که اغلب میکروفونهای مورد استفاده کیفیت خوبی ندارند و همینطور درایور مورد استفاده در این نوع هدفونها از نوع با کیفیت انتخاب نمیشود.
د: هدفونهای بیسیم هدفونهای بیسیم معمولا طراحی خاصی ندارند، بلکه از فناوری بیسیم بلوتوث استفاده میکنند. ایرفونهایی چون Sennheiser PX ۳۶۰ BT یا هدفونهای بزرگی چون Sennheiser RS۱۶۰ بیسیم هستند. این هدفونها تقریبا همیشه کیفیت صدای بدتری از معادل با سیم خود ارائه میدهند. از آنجا که مساله باتری هم مطرح میشود، میتوان این هدفونها را کلا پرزحمتتر از همتای باسیمشان دانست. برخی از این هدفونها قابلیت باسیمشدن را هم دارند، ولی تعدادشان محدود است و اکثرشان بدون شارژ بیفایده خواهند بود.
بسیاری از هدفونهای ارزان بیسیم از فناوری Lossy استفاده میکنند که درنتیجه، ممکن است اطلاعات از پخشکننده به هدفون گم شود. اگر خواستید هدفون بلوتوث بخرید، مطمئن شوید که از کدک aptX پشتیبانی میکند. این کدک البته صددرصد بدون افت سیگنال نیست، اما کیفیت بسیار بهتری از بلوتوث استاندارد دارد.
ه: Hands Free یا همون هندزفری این دسته دقیقا معادل هدستها هستند، ولی صرفا برای کاربرد در حرکت ساخته میشوند. از مزیتهای آنها کوچکی و سبکی و اغلب از نوع In Ear و Earbud هستند. این دسته برای موسیقی چندان مناسب نیستند و در بیشتر اوقات به صورت مونو یا تک گوشی ساخته میشوند. اختلاف این دسته با هدستها در نوع فیش رابط است که با تمام هدفونها متفاوت است.
و: هدفونهای قطعکننده نویز یکی از مشکلاتی که کاربران هدفون با آن مواجهاند این است که اکثر هدفونها صداهای مزاحم را حذف نکرده و به همین دلیل هنگام خرید هدفون باید به این موضوع توجه کرد و تمام تلاش خود را برای یافتن هدفونی که صداهای مزاحم را حذف کند به خرج داد.
این فناوری خیرهکننده، بهصورت فعال، نویز محیط را قطع میکند و هدفون را، از هر مدلی که باشد، مشابه هدفونهای بسته خواهد کرد. این فناوری با کمک یک میکروفن انجام میگیرد. این میکروفن برای نظارت بر نویز محیط استفاده میشود، سپس امواجی درست معکوس با امواج محیط به درون گوش میفرستد که باعث لغو صدای بیرون میشود، لغو نویزها بهصورت فعال، بیشتر روی فرکانسهای پایین و وسط انجام میشود. صداهایی چون موتورها، تهویه هوا و... این روش معمولا در نویزهایی که فرکانس بالایی دارند، جوابگو نیست!
ارسال نظر