تولید فراتر از ظرفیت در فولاد خوزستان
میزان تولید فولاد شرکت فولاد خوزستان تا پایان امسال با 3/9 درصد بیشتر از ظرفیت، به حدود3 میلیون و 500 هزارتن می رسد.

عبدالمجید شریفی مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان درنشست مطبوعاتی با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: ظرفیت اسمی شرکت فولاد خوزستان 3 میلیون و 200 هزار تن است که با افزایش بهره وری، کاهش ضایعات و اصلاح الگوی مصرف، تا پایان امسال علاوه بر تولید کامل اسمی، حدود 300 هزار تن نیزافزایش تولید خواهد داشت.
به گفته وی، رشد تولید این شرکت تا پایان سال جاری در مقایسه با سال ۸۶، به حدود۶۰ درصد می رسد. این در حالی است که میزان رشد تولید جهانی فولاد طی مدت مذکور، حدود ۱۳ درصد بوده است.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به عملکرد 11 ماهه این شرکت گفت: شرکت فولاد خوزستان از ابتدای امسال تا پایان بهمن، 4 میلیون و 667 هزار و 888 تن گندله، 3 میلیون و 291 هزار و 651 تن آهن اسفنجی تولید کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل در هر دو بخش 5 درصد رشد را تجربه کرد.
همچنین از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه معادل ۳ میلیون و ۱۸۲ هزار و ۶۰۲ تن شمش فولادی در این شرکت تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد رشد داشت.
وی افزود: با توجه به نیاز صنایع داخل، از 2 سال پیش صادرات متوقف شده و اکنون نیاز شمش 37 شرکت را تامین می کنیم.
شریفی با اشاره به طرح های توسعه شرکت فولاد خوزستان تا پایان سال ۹۴، تصریح کرد: افزایش ظرفیت تولید تا ۴ میلیون تن و تولید فولاد کیفی (تا سال۹۳) و نیزافزایش ظرفیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن، تامین انرژی پایدار و احداث خط نورد ۵۰۰ هزار تنی میلگرد (تا سال ۹۴)، از جمله این طرح ها است.
وی ادامه داد: برای طرح های یاد شده، 541 میلیون یورو و 8487 میلیارد ریال سرمایه گذاری پیش بینی شده است.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان درباره استراتژی های کلان این شرکت گفت: سرمایه گذاری در معادن، سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی (احداث خطوط نورد و تملک واحد های موجود) و نیز خرید و تکمیل واحد های نیمه تمام از جمله استراتژی های کلان این شرکت است.
وی افزود: آمادگی برای تکمیل طرح فولاد شادگان و آمادگی برای اجرای طرح فولاد خرمشهر در راستای استراتژی مذکور است. وی درباره تصمیم اخیر فولادسازان بزرگ برای شرکت در اجرای هفت طرح فولادی استانی توضیح داد: چنین برنامه‌ای وجود دارد و برای اجرای طرح فولاد شادگان که یکی از هفت طرح استانی است اعلام آمادگی کرده‌ایم.
شریفی افزود: البته اجرای این طرح توسط فولاد خوزستان دارای مسائل حقوقی است که باید حل شود. طرح فولاد شادگان یا برای ادامه اجرا باید به فولاد خوزستان واگذار شود یا اینکه فولاد خوزستان می‌تواند در اجرای این طرح مشارکت داشته باشد که سناریوی دوم محتمل‌تر است.
وی درخصوص اجرای طرح فولاد خرمشهر توسط فولاد خوزستان نیز اظهار کرد: اجرای این طرح تاکنون هیچ ارتباطی با فولاد خوزستان نداشته است. متولی قبلی اجرای این طرح شرکت نورد لوله اهواز بود. البته در سفر اخیر رییس‌جمهور و چند تن از وزرا به خوزستان قرار شد با ابلاغ مصوبه‌هایی از سوی دولت اجرای طرح فولاد خرمشهر به فولاد خوزستان سپرده شود.
مدیرعامل فولاد خوزستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بعد از سال‌ها کلنگ‌زنی طرح احداث فولاد خرمشهر هنوز این طرح بزرگ در منطقه محروم خرمشهر با وجود نیاز شدید مردم آن به اشتغال اجرایی نشده است، عنوان کرد: نظر کارشناسی من نیز این است که باید به اجرای این طرح سرعت داده شود.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به بومی سازی 8 هزار قطعه صنعت فولاد گفت:احداث نخستین واحد احیای مستقیم ایرانی، ساخت کوره پاتیلی صد در صد ایرانی، ساخت اولین ترانس کوره پاتیلی ایرانی و ساخت ماشین های الکتریکی سنگین و ماشین های ریخته گری، بخشی از تجهیزات بومی سازی شده توسط این شرکت است.
وی ادامه داد: تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز این شرکت در سال ۸۷ حدود ۷۱ درصد و در سال ۹۰ حدود ۸۴ درصد بوده که در سال ۹۱ به ۸۶ درصد رسید.
شریفی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده در زمینه اصلاح الگوی مصرف، در بخش الکترود کوره 4/ 18 درصد، کک 5/ 40 درصد، نسوز 32 درصد و مصرف انرژی 3/ 20 درصد کاهش مصرف داشته ایم.
شریفی ازسرمایه‌گذاری نزدیک به هفت هزار میلیارد ریالی در طرح‌های توسعه خبر داد و گفت: سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی در این مجموعه صنعتی به میزان نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال تا پایان برنامه پنجم توسعه برای طرح‌های توسعه این شرکت و دستیابی به ظرفیت پنج میلیون تن فولاد است.


وی خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته میزان ظرفیت تولید فولاد کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۳۵ میلیون تن می‌رسد که پیش‌بینی شده سهم فولاد خوزستان بیش از ۲۵ درصد کل تولید باشد.
مدیرعامل فولاد خوزستان در پاسخ به سوالی در ارتباط با شیوه تامین منابع طرح‌های توسعه گفت: تامین این منابع از محل افزایش سرمایه شرکت و سودآوری تحقق می‌یابد و علاوه برآن افزایش ارزش سهام شرکت در عین بهره‌گیری از منابع بانکی و صندوق توسعه ملی نیز مورد انتظار است.