در گزارش زیر قصد داریم درباره بازار جبرانی که قبلا تا حدودی خوانندگان با آن آشنا شده بودند صحبت کنیم؛ بازار جبرانی در صورتی تشکیل می‌شود که پس از پایان معاملات روزانه، کارگزار نتواند موقعیت تعهدی باز مشتری را در مهلت مقرر ببندد. در نتیجه در بازار جبرانی، تمام یا بخشی از موقعیت‌های تعهدی باز مشتری، توسط ناظر بازار به قیمت‌های ممکن طبق دستورالعمل مربوطه بسته می‌شود. در صورت تشکیل بازار جبرانی ساعات و مراحل جلسه معاملات قراردادهای آتی به صورت زیر است:

در مرحله اول که دوره پیش گشایش (فقط در اولین روز شروع هر نماد معاملاتی) است، دادوستدها آغاز می‌شود. حراج تک قیمتی (فقط در اولین روز شروع هر نماد معاملاتی) در مرحله دوم است. این در شرایطی است که حراج پیوسته، دوره پایانی معاملات، بسته شدن جلسه معاملاتی، بازار جبرانی و دوره تسویه روزانه از دیگر مراحلی است که در این بازار انجام شده است. بازار جبرانی متشکل از ۶ دوره ۱۰ دقیقه ای حراج تک قیمتی است، بعد از این ۶ دوره، کمیته آتی با توجه به شرایط بازار، تصمیمات لازم مبنی بر افزایش تعداد دوره‌های حراج تک قیمتی را اتخاذ می‌کند.
در بازار جبرانی در ابتدای هر دوره حراج تک قیمتی، سامانه معاملاتی، سفارش مربوط به قراردادهای آتی مشتریان را بر اساس لیستی که اتاق پایاپای تهیه و اعلام می‌کند، مطابق دستورالعمل اجرایی معاملات قراردادهای آتی با قیمت حداقل یا حداکثر، دامنه نوسان قیمت آن دوره (باتوجه به موقعیت تعهدی باز مشتری) در سامانه معاملاتی قرار می‌دهد. در صورتی که در پایان هر دوره، تمام یا قسمتی از سفارشات مشتریان معامله نشود، دوره حراج تک قیمتی بعدی آغاز می‌شود. نکته اصلی این است که قیمت معاملات انجام شده در بازار جبرانی تاثیری در محاسبه قیمت تسویه روزانه ندارد.