توقف 1100 مینی‌بوس فرسوده در ایستگاه نوسازی - ۲۲ اردیبهشت ۹۲
گروه شهری- از هزار و 200 مینی‌بوس فرسوده پایتخت با عمر بالای 20 سال فقط 121 دستگاه نوسازی شده‌اند، این در حالی است که در مصوبه دولت سن فرسودگی مینی‌بوس‌ها 8‌ساله تعریف شده است. معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان این موضوع به تاثیرگذاری فعالیت مینی‌بوس‌های فرسوده در آلودگی بیشتر هوای تهران اشاره کرد و گفت: از سال گذشته قیمت مینی‌بوس تا سه برابر افزایش پیدا کرده است، اما دولت یارانه‌ای بابت نوسازی مینی‌بوس‌ها پرداخت نمی‌کند به این ترتیب، عملا روند نوسازی دستگاه‌های مینی‌بوس متوقف شده است.
جعفر تشکری هاشمی معاون شهردار اظهار کرد: در حال حاضر آلودگی هوا به یک معضل اساسی در پایتخت تبدیل شده و مینی‌بوس‌های فرسوده به عنوان یکی از عوامل مهم آلاینده هوای تهران همچنان در خیابان‌های شهر جولان می‌دهند.
او با اشاره به اینکه دولت با نپرداختن به تعهدات خود موجب توقف روند خروج خودروهای فرسوده شده است، افزود: تردد مینی‌بوس‌های فرسوده تقریبا در تمام دنیا منسوخ شده، اما این مینی‌بوس‌ها همچنان در تهران در حال تردد هستند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه تردد مینی‌بوس‌های فرسوده بیش از سه برابر مینی‌بوس‌های نو هوا را آلوده می‌کند، تصریح کرد: خروج این مینی‌بوس‌ها از چرخه حمل و نقل عمومی به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر، سال‌هاست در پیچ و خم اجرا دست و پنجه نرم می‌کند.
او با تاکید بر اینکه بر اساس آزمایش‌های به عمل آمده میزان آلودگی تولید شده در انواع مختلف مینی‌بوس‌های تهران با عمر بالای پنج سال به ازای هر کیلومتر پیمایش از 19 تا 27 هزار میلی گرم‌اندازه‌‌گیری شده، اضافه کرد: این در حالی است که از 1200 مینی‌بوس تحت نظارت شرکت واحد اتوبوسرانی، تنها 121 دستگاه مینی‌بوس فرسوده نوسازی شده‌اند.
تشکری هاشمی با اشاره به مصوبه اخیر هیات دولت در خصوص کاهش آلودگی هوا گفت: در این مصوبه سن فرسودگی مینی‌بوس‌های کشور ۸ سال تعیین شده در صورتی که تمام مینی‌بوس‌های تهران عمری بالای ۲۰ سال
دارند.
او با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو مشکلات جدی را در روند نوسازی مینی‌‌بوس‌های فرسوده به وجود آورده، ادامه داد: سال گذشته قیمت مینی‌بوس به یک باره به حدود سه برابر افزایش یافت که رانندگان مینی‌بوس‌های فرسوده قادر به تامین این هزینه نیستند و در نتیجه اجرای طرح مذکور هم‌اکنون متوقف مانده است.
معاون شهردار تهران با تاکید بر افزایش ناگهانی قیمت مینی‌بوس به صورت تصاعدی، گفت: در حال حاضر از سوی دولت یارانه‌ای بابت خروج مینی‌بوس‌های فرسوده پرداخت نمی‌شود و روند نوسازی ناوگان مینی‌بوسرانی متوقف شده است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته دولت به منظور نوسازی مینی‌بوس‌های فرسوده یارانه‌ای به میزان ۶۵ درصد به سایر شهرهای کشور پرداخت می‌کرد، تصریح کرد: البته این یارانه نیز به تهران پرداخت نمی‌شد تا روند کند نوسازی مینی‌بوس‌های فرسوده تهران کندتر شود.
تشکری هاشمی با بیان اینکه به منظور تسریع در روند اجرای این طرح مقرر شد 10 میلیون تومان کمک بلاعوض از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و 10 میلیون تومان نیز از سوی شهرداری تهران پرداخت شود، اضافه کرد: اما رانندگانی که با پرداخت 10 میلیون تومان مینی‌بوس‌ خود را نوسازی می‌کردند، مجبورند 30 میلیون تومان بپردازند.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه مالکان مینی‌بوس‌های فرسوده به دلیل بالا بودن نرخ مینی‌بوس نو رغبتی به تحویل و تعویض خودروهایشان از خود نشان نمی‌دهند و دولت نیز به این منظور هیچ کمکی نمی‌کند، روند نوسازی ناوگان مینی‌بوسرانی متوقف شده و ۱۱۰۰ مینی‌بوس فرسوده همچنان تهران را آلوده می‌کنند.
چالش 17 هزار تاکسی در تهران
همچنین مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با انتقاد از اینکه روند نوسازی تاکسی‌های فرسوده متوقف مانده است گفت: ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور دو سال است به وظیفه خود برای نوسازی تاکسی‌های فرسوده عمل نکرده است و خودروسازان نیز جداگانه با تاکسیرانی برای نوسازی ناوگان قرار داد منعقد نمی‌کنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، میثم مظفر مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: 17 هزار تاکسی شهر تهران موفق به اخذ معاینه فنی نشده‌اند و منتظر نوسازی هستند.
او با بیان اینکه متاسفانه روند نوسازی تاکسی‌ها حدود ۲ سال است متوقف شده گفت: پلیس راهور اعلام کرده بود که تنها ماشین‌های دو ایربگ را شماره‌گذاری می‌کند که با گفت‌وگو‌های صورت گرفته این مساله را حل کردیم‌.
مظفر تصریح کرد: مشکل اساسی این است که کارخانه‌های خودروسازی می‌گویند صرفا با ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور قرارداد می‌بندیم که این ستاد هم 2 سال است به وظیفه خود عمل نکرده و خودروسازان هم جداگانه با سازمان تاکسیرانی قرار داد منعقد نمی‌کنند.
او ادامه داد: جلسات پی در پی با ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت داشتیم تا با خودروسازان قرار داد ببندند و منابع بانکی نیز برای این مهم در نظر بگیرند تا بتوانیم به رانندگان تاکسی برای نوسازی خودروهایشان تسهیلات ارائه کنیم، اما متاسفانه تغییرات مدیریتی در این ستاد مذاکرات ما را به نقطه صفر رساند، اما امیدواریم با حضور تیم جدید اتفاقات خوبی در این زمینه بیفتد. مدیرعامل سازمان تاکسیرانی گفت: به نظر می‌رسد که مدیران قبلی به طور متمرکز وقت روی این موضوع نمی‌گذاشتند چون مشغله‌ها و مشاغل مختلف داشتند و گویا ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت وظیفه نوسازی تاکسی‌ها را فراموش کرده بود.