آنچه در سفر به ساری لازم است بدانیم
عکس: وحید عامری
مازندران طبیعت زیبایی دارد، اگر از بسیاری از تهرانی‌ها و اهالی شهرهای اطراف آن بپرسید، برنامه‌ریزی شما برای عید چیست و قصد دارید از کدام شهرها دیدن کنید، احتمال زیادی می‌دهید که شمال را به عنوان یکی از گزینه‌هایشان مطرح کنند. همین است که جاده‌های منتهی به شهرهای آن سوی البرز ترافیک بالایی در نوروز دارد. شما رنج راه را به خود می‌خرید، زیرا می‌دانید مقصدتان دریا و جنگل و غذاهای محلی خواهد بود. در گفت‌و‌گو با اصفهانی، عضو اتاق مازندران از او درباره جاذبه‌های گردشگری ساری، رستوران‌های معروف غذای محلی و بهترین محل‌های اقامتی این شهر پرسش‌هایی را مطرح کردیم و او پیشنهادهای خود را برای خوانندگان دنیای اقتصاد مطرح کرد.

پیشنهاد شما برای خیل عظیم گردشگرانی که هر ساله به استان شما و به‌ویژه شهر ساری سفر می‌کنند چیست؟
ساری شهری است که هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم در اطراف آن جنگل‌های زیبایی واقع شده است. یکی از جاذبه‌های این شهر، شبه جزیره میانکاله است که از زیباترین شبه‌های جزیره‌های جهان به شمار می‌رود. بین ساری- نکا روستای زیبایی به نام زرین‌آباد قرار دارد که راه آن نیز آسفالت شده است و گردشگران می‌توانند با کمتر از 10 دقیقه رانندگی به این روستا برسند. اگر به سمت دریا می‌روید، فرح‌آباد ساری یکی از گزینه‌های پیشنهادی می‌تواند باشد، در آنجا گردشگران می‌توانند از کاروانسرای شاه عباسی بازدید کنند. در نزدیکی دریا و پس از فرح آباد نیز رود زیبایی است که به دریا وصل می‌شود و محل مناسبی برای گشت و گذار است.
پارک شهید زارع که در دو کیلومتری ساری قرار گرفته دیگر منطقه دیدنی اطراف این شهر زیباست. اگر برنامه سفرتان به ساری قطعی شده است، بازدید از روستاهای نقیب ده و هولار را از دست ندهید. این روستاها در مسیر جاده ساری- کیاسر قرار گرفته‌اند و می‌توانند روزی به یاد ماندنی را برای شما رقم بزنند. البته خود شهر ساری نیز جاذبه‌های فراوانی دارد که شما می‌توانید از آنها نیز دیدن کنید.
مسجدجامع ساری یکی از این گزینه‌هاست. بازار ساری پیشنهاد دیگری است که من برای شما دارم، این بازار گرچه به بزرگی بازارهای تبریز و تهران نیست، اما با سبک شمالی خود می‌تواند ساعات خوشی را برای خرید شما رقم بزند. امامزاده یحیی از دیگر پیشنهادهایی است که من برای گردشگران علاقه‌مند به اماکن مذهبی دارم. اگر هم تنها می‌خواهید قدم بزنید، خیابان فرهنگ جایی است که می‌توانید در سایه درختان آن، ساعات خوشی را داشته باشید.
یکی از جاذبه‌های هر سفر خرید صنایع دستی و رستوران‌هایی است که در آنها غذاهای محلی را عرضه می‌کنند، شما برای خوانندگان روزنامه دنیای اقتصاد چه مراکزی را پیشنهاد می‌کنید؟
در میدان ساعت ساری چندین مغازه صنایع دستی قرار دارد و شما می‌توانید سوغات خود را از آنها تهیه کنید. برای صرف غذای محلی نیز می‌توانید به بلوار داراب بروید، در آنجا رستوران محسن واقع شده که غذاهای محلی لذیذی به شما ارائه می‌کند. رستوران میلان در خیابان فرهنگ، خیابان توکلی دیگر گزینه شما می‌تواند باشد. در ساری همچنین مرکز اصلی اکبر جوجه قرار دارد. خارج از شهر دو رستوران حاج حسن و شالی را به شما پیشنهاد می‌کنم. حاج حسن یکی از قدیمی‌ترین رستوران‌های ساری است که در جاده ساری- نکا واقع شده و شالی نیز در مسیر فرح آباد قرار گرفته است. البته در جاده فرح آباد انواع و اقسام رستوران‌های محلی وجود دارد که شما می‌توانید غذای سنتی شمال را در آنها صرف کنید.
بهترین مکان‌های اقامتی برای گردشگران مازندران و به‌ویژه شهر ساری از نظر شما کدامند؟
در مسیر جاده کیاسر و در دل جنگل هتل زیبای سالاردره قرار گرفته که در نوع خود در ایران کم نظیر است. این هتل روبه‌روی صنایع چوب مازندران قرار گرفته است. هتل نوید در مسیر ساری- قائمشهر، هتل نارنج در جاده ساری- فرح‌آباد و هتل بادله در مسیر ساری- نکا از دیگر پیشنهادهای من برای گردشگران علاقه‌مند به طبیعت مازندران است. همچنین هتل اسرم که در نزدیکی رودخانه تجن قرار دارد، از بهترین هتل‌های داخل شهر ساری است. روستاهای ساری و خانه‌های محلی از دیگر مکان‌هایی است که می‌توان در آنها تعطیلات نوروز را سپری کرد.
آیا مطلبی هست که بخواهید به مطالب خود اضافه کنید؟
توصیه من به گردشگران استان این است که برنامه سفر خود را طوری تنظیم کنند که از جاده کیاسر بگذرند. این جاده از کیاسر به سمت سمنان می‌رود و عبور از آن یک سفر رویایی را برای شما رقم
خواهد زد.