چرا فقط سه گروه محلی در جشنواره حضور دارند؟ - ۲۶ بهمن ۹۱
در جشنواره امسال، تنها سه گروه محلی شرکت میکنند. هشتمین جشنواره موسیقی محلی به بهانه ارتقای کیفیت این جشنواره امسال برگزار نشد و وعده برگزاری آن به سال دیگر محول شد.
با وجود این در بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر تنها سه گروه محلی در بخش جنبی شرکت دارند. در این دوره از جشنواره گروه موسیقی بومی لیان به سرپرستی محسن شریفیان از بوشهر، گروه موسیقی رستاک به سرپرستی سیامک سپهری و گروه بومی قشقایی «حاوا» به سرپرستی پروین بهمنی در بخش جنبی روی صحنه میروند. شاید دلیل حضور تعداد کم گروههای محلی در جشنواره را باید در بودجه اندک و البته وعده برگزاری جشنواره موسیقی محلی در سال دیگر جست.
در جشنواره امسال، تنها سه گروه محلی شرکت میکنند. هشتمین جشنواره موسیقی محلی به بهانه ارتقای کیفیت این جشنواره امسال برگزار نشد و وعده برگزاری آن به سال دیگر محول شد.
با وجود این در بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر تنها سه گروه محلی در بخش جنبی شرکت دارند. در این دوره از جشنواره گروه موسیقی بومی لیان به سرپرستی محسن شریفیان از بوشهر، گروه موسیقی رستاک به سرپرستی سیامک سپهری و گروه بومی قشقایی «حاوا» به سرپرستی پروین بهمنی در بخش جنبی روی صحنه میروند. شاید دلیل حضور تعداد کم گروههای محلی در جشنواره را باید در بودجه اندک و البته وعده برگزاری جشنواره موسیقی محلی در سال دیگر جست. علی ترابی دبیر اجرایی جشنواره در نشست خبری بیستوهشتمین جشنواره موسیقی فجر زیرکانه در پاسخ به سؤال بودجه جشنواره موسیقی فجر از برآورد بودجه به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ هزار تومان سخن گفت و از مبلغ دقیق بودجه دریافتی سخن نگفت، اما شایعات حاکی از اختصاص بودجهای به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان است که حتی نسبت به بودجه ۸۰۰ میلیون تومانی سال گذشته هم کمتر شدهاست.
گروه لیان
گروه موسیقی لیان چند ماه دیگر به بیستمین سال فعالیت خود نزدیک میشود؛ گروهی که از سال ۱۳۷۲ تاکنون به معرفی موسیقی بخشی از ایران پرداخته و با اجرای کنسرتهای متعدد در سراسر دنیا، موسیقی بوشهر را نه تنها به ایرانیان که به علاقهمندان موسیقی در دنیا معرفی کرده است. گروه موسیقی لیان به سرپرستی محسن شریفیان و خوانندگی آکا صفوی امسال نیز برای اجرا در بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر دعوت شده است. آنها امسال برای اولین بار داستان فلک ناز در موسیقی بوشهر را معرفی و روایت میکنند. داستانی عاشقانه که در اصل از مکتبخانهها به موسیقی محفلی راه یافته و به موسیقی کار نیز کشیده شده است. علاوه بر این با حضور نوازندههای مهمان که از چهرههای سرشناس موسیقی امروز ایران هستند، قطعاتی را در راستای معرفی آلبوم جدیدشان اجرا میکنند. «حصار» و «دینگو مارو» از جمله این قطعات است که روایتی هست رازگونه از موسقی زار در جنوب ایران. این گروه از سال ۱۳۷۲ تاکنون به معرفی موسیقی بخشی از ایران پرداخته و روز گذشته در اولین روز جشنواره به روی صحنه رفت.
گروه رستاک
گروه رستاک با انتشار دو آلبوم «رنگوارههای کهن» و «همه اقوام من» به شهرت زیادی رسید. آلبوم دوم این گروه باعث شد تا خیلیها به موسیقی محلی علاقه پیدا کنند. سیامک سپهری رهبری این گروه را برعهده دارد و فرزاد مرادی هم خوانندگی آن را. این گروه در تابستان سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را در قالب یک گروه موسیقی تجربی و با الهام از عناصر شنیداری موسیقی بومی ایران آغاز کرد. رویکرد رستاک به گونهای است که اقدام به تحقیق و برگزاری جلساتی با حضور هنرمندان و اساتید حوزههای متفاوت موسیقی کرد. اساسیترین موضوعات مورد بحث در این جلسات، بازسازی نغمههای اصیل و کهن موسیقی مقامی ایران است که به شیوهای نو در حوزه موسیقی معاصر ایران اجرا شود. آنها با تکیه بر همین اصول توانستند به موفقیتهای زیادی برسند و کنسرتهای مختلفی را در شهرهای ایران و خارج از کشور برگزارکنند. گروه رستاک روز گذشته ۲۸ بهمنماه ساعت ۱۸:۳۰ در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه رفتند و قطعاتی از کارهای گذشه خود را اجرا کردند.
گروه حاوا
گروه حاوا به سرپرستی پروین بهمنی یکی از گروههای محلی این دوره است. گروهی که به اجرای موسیقی قشقایی میپردازد و تا کنون کنسرتهایی را در تهران برگزار کرده است. این گروه در جشنواره با اجرای قطعاتی از موسیقی چهار فرهنگ موسیقایی قشقایی، شیرازی، لری بویراحمدی و بختیاری میپردازد و مخاطب خود را با موسیقی محلی این مناطق آشنا میکند. پیران درخشان خواننده و نوازنده سه تار، دامون شش بلوکی نقاره، سارا پناهی دف و تنبک، رژنا خانی نوازنده سازهای کوبهای و پروین بهمنی به عنوان سرپرست و همخوان، اعضای این گروه موسیقی محلی را تشکیل میدهند. گروه حاوا ۲۹ بهمن ماه ساعت ۱۸: ۳۰ در فرهنگسرای ارسباران به صحنه میرود.
ارسال نظر