خانههایتان را برای فاز دوم هدفمندی آماده کنید - ۳۰ شهریور ۹۱
info@decodarkoob. com
سیستم B. M. S مجموعه تجهیزاتی است که برای هوشمندسازی آپارتمانها و محیطهای غیرمسکونی به کار گرفته میشود. به کمک این سیستم میتوان نبض مصرف انواع انرژی در ساختمان شامل آب، برق و گاز را به دست گرفت.
استفاده از سیستم B. M. S درست چند ماه بعد از فاز اول هدفمندی یارانهها در ساختمانهای لوکس باب شد و حالا در آستانه هدفمندی دوم، مورد توجه همگان قرار گرفته است.
شما هم ممکن است تاکنون با عبارت خانه هوشمند یا اتوماسیون ساختمان برخورد کرده باشید؛ اما تاکنون تعریف درستی از مفهوم این خانهها و اینکه چه تفاوتی با سایر آپارتمانهای مسکونی دارند به دست نیاورده باشید، شاید هم بخواهید بدانید که این سیستمهای هوشمند که خانه شما را مجهز به درکی فرا انسانی میکنند با چه سازوکاری برنامهریزی میشوند؛ در این شماره میخواهیم تعریفی ابتدایی از خانههای هوشمند به شما ارائه کنیم و در شمارههای آتی اطلاعات جذابتری را از این خانهها در اختیارتان قرار دهیم؛ شاید شما هم مشتری این خانههای با هوش شوید! اتوماسیون ساختمان در واقع سامانه کنترلی است که برای مدیریت تجهیزات گوناگون در یک محیط مسکونی یا تجاری جهت افزایش آسایش، امنیت و همچنین کاهش مصرف انرژی الکتریکی به کار گرفته میشود.
info@decodarkoob.com
سیستم B.M.S مجموعه تجهیزاتی است که برای هوشمندسازی آپارتمانها و محیطهای غیرمسکونی به کار گرفته میشود.به کمک این سیستم میتوان نبض مصرف انواع انرژی در ساختمان شامل آب، برق و گاز را به دست گرفت.
استفاده از سیستم B.M.S درست چند ماه بعد از فاز اول هدفمندی یارانهها در ساختمانهای لوکس باب شد و حالا در آستانه هدفمندی دوم، مورد توجه همگان قرار گرفته است.
شما هم ممکن است تاکنون با عبارت خانه هوشمند یا اتوماسیون ساختمان برخورد کرده باشید؛ اما تاکنون تعریف درستی از مفهوم این خانهها و اینکه چه تفاوتی با سایر آپارتمانهای مسکونی دارند به دست نیاورده باشید، شاید هم بخواهید بدانید که این سیستمهای هوشمند که خانه شما را مجهز به درکی فرا انسانی میکنند با چه سازوکاری برنامهریزی میشوند؛ در این شماره میخواهیم تعریفی ابتدایی از خانههای هوشمند به شما ارائه کنیم و در شمارههای آتی اطلاعات جذابتری را از این خانهها در اختیارتان قرار دهیم؛ شاید شما هم مشتری این خانههای با هوش شوید! اتوماسیون ساختمان در واقع سامانه کنترلی است که برای مدیریت تجهیزات گوناگون در یک محیط مسکونی یا تجاری جهت افزایش آسایش، امنیت و همچنین کاهش مصرف انرژی الکتریکی به کار گرفته میشود. این امکانات به طور اختصار به امکاناتی نظیر حفاظتی، امنیتی، موزیک، روشنایی، پریزهای برق یا هر نوع مصرفکننده الکتریکی دیگر، گرمایش و سرمایش، پردهها یا سایبانهای الکتریکی در یک خانه اتلاق میشود. تجهیزات کنترل شونده توسط سامانه ساختمانهای هوشمند میتواند شامل کل یا بخشی از موارد فوق باشد که در ادامه به آنها
اشاره میکنیم.
سیستمهای حفاظتی
این سیستمهای حفاظتی شامل سامانه تشخیص دود یا آتش(اعلام حریق) و کنترل خودکار شیرهای گاز و آب در صورت نشتی است. در این سیستم حتی در صورت نشتی گاز آلارم صوتی یا تصویری برای اعلام نشتی پخش میشود. تشخیص نشتی آب و تماس خودکار با شمارههای تعیین شده از طریق تلفن، از دیگر امکانات سیستمهای حفاظتی در خانههای هوشمند است.
سیستمهای امنیتی
سیستم ضدسرقت با تشخیص باز شدن در و پنجره یا حضور انسان، کنترل و مشاهده تصاویر دوربینهای مدار بسته با استفاده از تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی، تماس خودکار با شمارههای تعیین شده از طریق تلفن، پخش آلارم صوتی و نوری از امکانات سیستمهای امنیتی در یک ساختمان هوشمند است.
سیستمهای صوتی و تصویری
در سیستمهای صوتی و تصویری ساختمانهای هوشمند امکاناتی همچون پخش موزیک با قابلیت ذخیره سازی ایستگاههای مختلف رادیو FM، امکان ارتباط صوتی یا تصویری دو طرفه بین فضاهای مختلف، کنترل آیفون معمولی یا تصویری با قابلیت دریافت صدا، تصویر و باز نمودن دو درب مختلف، امکان انتقال مکالمه با آفون درب ورودی به خط تلفن در صورت عدم حضور افراد در منزل قابل برنامهریزی است.
سیستم روشنایی
سیستم روشنایی در ساختمانهای هوشمند یا اتوماسیون ساختمان با انواع لامپهای رشته ای، هالوژن، فلور سنت و کم مصرف سازگاری دارد.
قابلیت تنظیم نور لامپهای رشتهای و هالوژن، خاموش و روشن شدن تصادفی لامپها در شب برای شبیه سازی حضور در منزل، استفاده از کلیدهای معمولی به عنوان ابزار کمکی ارسال فرامین و کنترل سیستم روشنایی از طریق حسگرهای نور و حضور، به صورت دستی، از طریق برنامه ریزی زمانی توسط ریموت یا تلفن، از دیگر امکانات موجود در سیستم روشنایی یک خانه هوشمند میتواند باشد.
مصرفکنندگان الکتریکی
کلیه مصرف کنندههای الکتریکی از قبیل روشنایی، کولر، هیتر، لباسشویی و سیستم آبیاری از طریق سامانه اتوماسیون ساختمان یا همان خانه هوشمند قابل کنترل است.
کنترل مصرفکنندههای الکتریکی هم به صورت دستی، هم به صورت خودکار ( برنامه ریزی زمانی) و هم به صورت کنترل از راه دور با استفاده از خط تلفن امکانپذیر است.
همچنین کنترل مصرفکننده دارای ریموت کنترل مادون قرمز از طریق به حافظه سپاری سیگنالهای هر دستگاه و کنترل همه آنها توسط یک ریموت کنترل مانند ضبط صوت، تلویزیون و دستگاههای پخش از دیگر امکانات موجود برای استفاده در یک خانه هوشمند است.
پردهها و سایه بانهای الکتریکی
این پردهها یا سایه بانهای هوشمند با استفاده از سنسورهای هواشناسی برای تشخیص شدت وزش باد، تشخیص نور صبح و عصر و تشخیص بارش باران قابلیت کنترل دارند.
در این سیستم هوشمند نیز کلیه فرآیندهای مربوط به کنترل به سه صورت ذکر شده در بالا یعنی دستی، خودکار( برنامهریزی زمانی یا سنسورهای هواشناسی) یا از راه دور (خط تلفن) قابل برنامهریزی است.
همچنین در زمانی که ساکنان خانه برای مدتی کوتاه یا طولانی در خانه حضور ندارند پردهها و سایه بانهای الکتریکی را میتوان برای شبیه سازی حضور افراد در منزل به صورت تصادفی در روز و شب به حرکت در آورد.
خانه هوشمند چقدر هزینه دارد؟
هوشمند سازی یک واحد مسکونی حداقل 15 تا 20 میلیون تومان هزینه دربردارد؛ این هوشمند سازی اگر چه ممکن است خانه شما را به صورت کامل فراانسانی کند؛ اما به اندازهای هست که خانه شما خانهای هوشمند تلقی شود؛ در مقیاسهای بیشتر حداقل بین 800 میلیون تا 1 میلیارد تومان برای هوشمندسازی یک مجتمع حدودا 20 طبقه تخمینزده میشود که این هزینهها بسته به لوازمی که برای هوشمند سازی انتخاب میشود یا سیستمی که در خانه شما به عنوان اتوماسیون ساختمان نصب میشود متفاوت خواهد بود. اما به طور متوسط میانگین نصب تجهیزات هوشمند در منازل مسکونی برای هر متر مربع 100 هزار تومان است که در برخی موارد میتواند حتی کمتر یا بیشتر باشد. اما لازم به ذکر است به دلیل اینکه هنوز صنعت هوشمند سازی چندان رشد نکرده است و هنوز برندهای ضعیف هم وارد بازار نشدهاند، مشتریان این خانهها با حداقل هزینهای که در بالا ذکر شد میتوانند با استفاده از تجهیزات ساخته شده از سوی برندی متوسط، خانهای هوشمند داشته باشد.
ارسال نظر