بازی در شهر خنده
شهربازی، تفریح اول و آخر بچه‌ها است. چه آن زمان‌هایی که در کل تهران یک لوناپارک سر اوین بود و چه حالا که هر گوشه‌ای از تهران، حتی در فضاهای سربسته هم دو سه تا دستگاه بازی هیجان‌انگیز گذاشته‌اند برای بچه‌ها. بزرگ‌ترین مرکز تفریحی تهران، پارک ارم، جایی که زمانی فقط تفریح بزرگ‌ترها بود و دستگاه‌هایش به اقتضای سن و سال آن‌ها، اما این روزها پارک ارم با دو مجموعه ارم ۱ و ۲ بزرگ‌ترین مجموعه تفریحی بچه‌ها هم هست.

البته فضای ارم ۱ برای بچه‌ها مناسب است و وسایل بازی آن بیشتر متناسب سن و سال آنها است. تاب پرنده، قطار وحشت، ماشین برقی و قوهای شناور همه در ارم ۱ هستند. ارم یک قلعه سحرآمیز هم دارد، یک مجموعه سرپوشیده که آخرین دستگاه‌های بازی را در خود جا داده با یک سینمای ۴ بعدی که می‌گویند نظیرش در ایران پیدا نمی‌شود. هر دو مجموعه هم پارکینگ‌های خوبی دارند، البته رفتن به شهربازی‌ها در مقایسه با پارک‌های ساده داخل شهر کمی خرج شان بیشتر است.

خانه‌های اسباب‌بازی
این روزها دیگر مثل سابق نیست که بچه‌ها از صبح تا شام کنار دل مادرها در خانه نشسته باشند. حتی اگر مادری دوست نداشته باشد بچه اش را به مهد کودک بفرستد، می‌شود برای اوقات فراغت او کاری کرد. خانه‌های کودک با همین ایده بود که در فرهنگسراها سر و کله شان پیدا شد، جایی با کلی اسباب بازی‌های هیجان‌انگیز که راحت می‌تواند برای دو سه ساعتی سر کوچک‌ترها را گرم کند، بدون اینکه لحظه‌ای سراغ مادر و پدرش را بگیرد. چند وقتی است که خانه‌های کودک در تهران و باقی شهرستان‌ها به همین منظور درست شده‌اند. هم خیالتان راحت است که در خانه کودک به کمک مربی‌ها و اسباب‌هایی که در هیچ خانه‌ای پیدا نمی‌شود به فرزندتان خوش می‌گذرد و هم اینکه خودتان می‌توانید وسط روز یک نفس راحت بکشید. در هر محله هم می‌توانید سراغ این خانه‌های کودک را بگیرید یا از فرهنگسراهای محله تان نشانی آن را بگیرید.



خوشی در شهر
شهربازی‌های جمع و جور تهران کم نیستند. مردم سال‌ها است که وقت سر زدن به پارک ساعی با بهانه‌های بچه‌ها همان دم در ورودی اصلی سری به خانه کودک آنجا هم می‌زنند. جایی با وسایل و بازی‌های رایانه‌ای عجیب و غریب که به راحتی می‌تواند دو سه ساعتی سر کودک‌تان را گرم کند. خوبی مجموعه بازی پارک ساعی این است که در همان کنار هم کلی بوفه غذا هست هم در داخل پارک می‌شود بچه‌ها را به تماشای پرنده‌ها برد. در کنار حروف الفبای بزرگی که داخل پارک ساعی قرار داده شده است پرنده‌هایی با همان اول اسم دیده می‌شوند، آن هم در قفس‌های بزرگ و به تعداد زیاد. مطمئنا دیدن یک طاووس رنگی یا یک طوطی سخنگو برای بچه‌ها کمتر از بازی در شهربازی‌ها نیست. دنیای بازی خیابان شریعتی، کنار پل صدر هم از آن مجموعه‌هایی است که برای کودکان سنین دبستان می‌تواند سرگرمی خوبی باشد. امکانات شهربازی‌های بزرگ ارم را ندارد، اما برای یک هیجان خوب آخر هفته‌ای گزینه مناسبی است. به خصوص اینکه بولینگ کنارش هم برای بزرگ‌ترها می‌تواند تجربه تازه‌ای باشد.


سرزمین عجایب در تهران
ارم روزهای تعطیل شلوغ است؛ پس اگر روزی حوصله رانندگی تا 5 کیلومتری غرب تهران را نداشتید، بهتر است به یکی از شهربازی‌های داخل شهر رضایت بدهید، جایی مثل سرزمین عجایب: بلوار اشرفی اصفهانی، نرسیده به میدان پونک، طبقه آخر، پاساژ تیراژه. هیاهوی بچه‌ها از همان در ورودی هم نشان می‌دهد که در طبقه آخر حسابی به همه خوش می‌گذرد. بوفه‌های غذا، اتاقی مخصوص جشن تولد، بازی‌های کامپیوتری و انواع چرخ و فلک‌ها و ماشین‌های پرنده، شهربازی تیراژه را منحصر به فرد کرده است. ضمن اینکه همه بازیهایش جایزه هم دارند و جوایز آنها در جا به برندگان داده می‌شود. تیراژه یک خوبی دیگر هم دارد، می‌شود راحت بچه‌ها را به طبقه آخر برد و بعد با خیال راحت به خرید در باقی طبقات پاساژ مشغول شد.

هنر کودک
همه تفریح بچه‌ها که بازی و ورجه وورجه کردن نیست. زمان‌هایی را هم برای آشنایی بچه‌ها با دنیای هنر در نظر بگیرید، مثلا کافی است با کودک خود سری به تالار هنر تهران بزنید. سالن تالار هنر تهران یکی از معدود سالن‌های نمایشی است که همیشه یکی دو تئاتر عروسکی موزیکال برای بچه‌ها دارد، قیمت آن هم زیاد نیست. تالار هنر تهران در خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده قرار گرفته است؛ البته تئاتر کودکان را می‌شود در سالن مخصوص کانون پرورش فکری کودکان هم دنبال کرد، جایی در ضلع شمالی پارک لاله. البته اهالی شرق تهران دیگر لازم نیست بچه‌ها را برای دیدن یک تئاتر ناقابل از آن سر شهر به این سر بکشانند. تازگی‌ها در منطقه پیروزی تهران هم مجتمع فرهنگی روح‌الله برای نمایش تئاتر کودک و نوجوان به راه افتاده است، قیمت بلیط آن هم برای هر سانس ۳ هزار تومان است، این را می‌شود گفت یک تفریح سالم کم خرج!




پشت فرمان کودکی
می‌خواهید از شر پشت فرمان نشستن‌های بچه‌ها خلاص شوید و طعم یک رانندگی واقعی را به آنها بچشانید، همین امروز دست همه شان را بگیرید و به پارک ترافیک ببرید. مطمئن باشید با یک بار بردن اش به پارک ترافیک کاری می‌کنید که او تا مدت‌ها خوشحال و خندان باشد. هر چند که شاید دردسر خودتان بیشتر شود و هر هفته مجبور شوید شال و کلاه کنید و سری به پارک ترافیک بزنید. البته هم فال است و هم تماشا؛ هم در یک روز کودکتان کلی آموزش‌های ترافیکی می‌بیند و با قوانین راهنمایی و رانندگی در شهر به صورت خلاصه و مفید آشنا می‌شود و هم اینکه می‌تواند کلی تفریح و شادی داشته باشد. در پارک ترافیک ماشین‌های کوچک برقی، ماشین پدالی در مسیرهای مشخصی به صورت یک یا چند دور رفت و برگشت برای استفاده بچه‌ها با حضور یک مامور راهنمایی و رانندگی قرار داده شده‌اند. راه به راه هم سرپرست و مامورهایی با لباس‌های واقعی نیروهای پلیس قرار دارند که روی عبور و مرور کودکان در مسیرها نظارت می‌کنند و به آنها تذکرات لازم را می‌دهند تا در آینده به یک راننده حرفه‌ای تبدیل شوند. زمانی در تهران فقط یک پارک ترافیک بود آن هم در محله پونک، خیابان میرزا بابایی، اما این روزها در محله‌های مختلف می‌شود نمونه‌ها دیگری از این پارک‌ها را دید. یکی در منطقه 4، یکی در منطقه 13، دیگری در منطقه 14 و... این اواخر هم که در پارک گفت‌و‌گو منطقه 2 و منطقه 10.