روایت تصنیفهای استاد مهرتاش - ۲۷ مهر ۹۱
استاد اسماعیل مهرتاش در سال ۱۲۸۳ به دنیا آمد و در مدرسه دارالفنون تحصیل کرد. از کودکی صدای زیبایی داشت و به موسیقی علاقهمند بود. میگویند در همان سن و سال کمانچهای که دستهاش از یک معجر و کاسهاش از کدوی قلیان بود، با یک سیخ و چند تا موی اسب ساخته بود و سعی میکرد از آن صدایی درآورد. خانوادهاش ترجیح میدادند او فیلسوف یا دکتر شود، اما وقتی متوجه علاقهاش به موسیقی شدند، او را نزد «درویش خان» فرستادند. بعد از مرگ درویشخان، مدتی نزد داود شیرازی و بعد از آن در مدرسه عالی موسیقی، نزد کلنل علینقی وزیری، مشق موسیقی کرد.
استاد اسماعیل مهرتاش در سال 1283 به دنیا آمد و در مدرسه دارالفنون تحصیل کرد. از کودکی صدای زیبایی داشت و به موسیقی علاقهمند بود. میگویند در همان سن و سال کمانچهای که دستهاش از یک معجر و کاسهاش از کدوی قلیان بود، با یک سیخ و چند تا موی اسب ساخته بود و سعی میکرد از آن صدایی درآورد. خانوادهاش ترجیح میدادند او فیلسوف یا دکتر شود، اما وقتی متوجه علاقهاش به موسیقی شدند، او را نزد «درویش خان» فرستادند. بعد از مرگ درویشخان، مدتی نزد داود شیرازی و بعد از آن در مدرسه عالی موسیقی، نزد کلنل علینقی وزیری، مشق موسیقی کرد. استاد اسماعیل مهرتاش در طول دوران فعالیتش حدود چهارصد و پنجاه آهنگ برای مناسبتهای گوناگون ساخت، اما آنقدرها به حق واقعیاش نرسید و نسل جدید دربارهاش چیز زیادی نمیدانند. در سال ۱۳۰۵، جامعه باربد را تاسیس کرد. در جامعه باربد که هم کلاسهای بازیگری داشت و هم کلاسهای تئاتر، موسیقی تدریس میکرد و هیچ هزینهای هم از شاگردان نمیگرفت. از همین رو هنرپیشهگانی چون محمدعلی کشاورز، عزتالله انتظامی و رسول نجفیان نزد او دورههای آموزش موسیقی را گذراندهاند. این استاد برجسته موسیقی در سال 1359 در گذشت
وحالا بعد از 32 سال، هفت تصنیف از مجموعه آثارش با صدای فردین طاهری منتشر شده است.طاهری از آخرین شاگردان اسماعیل خان مهرتاش بود که درجشن پنجاهمین سال تاسیس جامعه باربد در نمایش موزیکال «لیلی و مجنون» نقش مجنون را ایفا کرد و در برنامه تلویزیونی «بهاریه» ویژه نوروز ۵۷ ،هم با استاد مهرتاش همکاری داشته است. در این اثر سعی شده است به اصل تصانیف آسیبی وارد نشود. این آلبوم با عنوان«هفت تصنیف از استاد مهرتاش» توسط موسسه گلچین آوای شرق منتشر شده است.
ارسال نظر