«اقتصاد دریک درس» بهزودی منتشر میشود - ۹ آذر ۹۱
این کتاب را محسن رنجبر و نیلوفر اورعی ترجمه کردهاند و در مراحل نهایی چاپ قرار دارد.
هازلیت در این کتاب که ترجمه فارسی آن احتمالا هفته آینده توزیع میشود، نقدی رادیکال بر همه اشکال مداخله دولتی در اقتصاد نوشته و با زبانی ساده و روان توضیح داده است که بسیاری از «نتایج مثبت» اقدامهای دولتی و مداخله جویانه در اقتصاد، در واقع بخشهایی است که دیده میشود؛ حال آنکه بخش مهمتر که «نتایج منفی» مداخلات دولت است معمولا دیده نمیشود.
این کتاب را محسن رنجبر و نیلوفر اورعی ترجمه کردهاند و در مراحل نهایی چاپ قرار دارد.
هازلیت در این کتاب که ترجمه فارسی آن احتمالا هفته آینده توزیع میشود، نقدی رادیکال بر همه اشکال مداخله دولتی در اقتصاد نوشته و با زبانی ساده و روان توضیح داده است که بسیاری از «نتایج مثبت» اقدامهای دولتی و مداخله جویانه در اقتصاد، در واقع بخشهایی است که دیده میشود؛ حال آنکه بخش مهمتر که «نتایج منفی» مداخلات دولت است معمولا دیده نمیشود. هازلیت در کتاب خود کوشیده است با الهام از نظریات فردریک باستیا اقتصاددان فرانسوی (1801-1850)، آنچه را که در جریان مداخله دولتها رخ میدهد، اما دیده نمیشود، نشان دهد. از این حیث «اقتصاد در یک درس» بیتردید یکی از مهمترین کتابهای قرن بیستم است. این کتاب کوچک، مهمترین و مستدلترین مباحث تاریخ معاصر جهان را در نقد اقتصاد دولتی در بر دارد و تحقق همه پیشبینیهای آن در بابِ بحرانهای حتمی اقتصاد دولتی، تحسینِ شارحان و منتقدان تاریخ تفکر اقتصادی را برانگیخته است. هنری هازلیت در کتاب اقتصاد در یک درس، که در واقع حاوی درسهای پرشمار است، با زبانی ساده که برای متخصصان و افراد عادی قابل فهم است، نشان میدهد که تخصیص منابع اقتصادی توسط دولتها و قطع ید بازیگران خصوصی
موجب کشیده شدن پرده جهل بر روابط اقتصادی میشود و منابع کمیاب را تلف میکند. همین جنبه کار هازلیت است که نام او را درکنار اقتصاددانان بزرگی مانند کارل منگر و لودویگ فون میزس قرار داده است.
انتشارات آشیان و سه کتاب جدید
انتشارات آشیان، اخیرا، سه کتاب در حوزههای علوم اجتماعی، علوم سیاسی و فلسفه سیاسی منتشرکرده است که هریک از آنها گوشههایی از اندیشهها و کنشهای انسانی را بررسی کرده است. کتاب «فاشیسم» از مجموعه کتابهای مفاهیم علوم اجتماعی نوشته مارک نئوکلوس است که حسن مرتضوی آن را ترجمه کرده است. در این کتاب نشان داده شده است که محدود کردن فاشیسم به دوره کوتاه ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۵ سادهسازی است و راه پژوهش درباره ماهیت فاشیسم را سد میکند.
این کتاب در 184 صفحه و با قیمت 5500 تومان راهی بازار نشر شده است. کتاب «سوژه، قدرت و سیاست از ماکیاولی تا پس از فوکو» کتاب دیگری است که انتشارات آشیان منتشر کرده است. این کتاب که نوشته دکتر علی اشرف نظری است، همانگونه که از نامش پیداست، مفهوم قدرت سیاسی را از منظرهای مدرن و پست مدرن تبیین کرده است. این کتاب 336 صفحهای 10000 تومان قیمت دارد. کتاب سوم «پرتوی بر پولیتیای افلاطون» نام دارد و نوشته سید هادی جعفری امان آبادی است. در این کتاب پس از مروری بر فلسفه پیشسقراطی، آراء افلاطون در همه معارف از جمله فلسفه سیاسی واکاوی شده است. این کتاب که در 352 صفحه منتشر شده، 12000 تومان قیمت دارد. هرسه کتاب یاد شده چاپ سال 1991 است.
ارسال نظر