در جشنواره امسال هم همانند سال‌های گذشته از پیشکسوتان هنر موسیقی تجلیل خواهد شد. هنرمندانی که سال‌ها در عرصه موسیقی فعالیت کرده‌اند و حالا به درجه پیشکسوتی رسیده‌اند. تجلیل از هنرمندان در جشنواره‌ها از بخش‌هایی است که همیشه مورد توجه قرار می‌گیرد. نام‌هایی که انتخاب می‌شوند هرچه بزرگ‌تر و تاثیرگذارتر باشند، به اعتبار جشنواره‌ها می‌افزایند. سه هنرمندی که در بیست‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر تجلیل خواهند شد منصور نریمان، احمد علی راغب و شریف لطیفی هستند.
اگرچه در کنار این نام‌ها هنرمندان بزرگ و تاثیر‌گذار‌تری هم بودند که می‌توانستند مورد تجلیل قرار بگیرند اما در جشنواره بیست‌و‌هشتم قرعه به نام این سه نفر افتاده است.

احمد علی راغب
احمد علی راغب یکی از آهنگسازانی است که آهنگ‌هایش همچون آمریکا آمریکا که در دوران پیروزی انقلاب ساخته شد نامش را به عنوان هنرمندی ماندگار مطرح کرد. او متولد 1323 در شهرستان بندر انزلی است. او موسیقی را از کودکی نزد مادرش آموخته و فعالیت حرفه‌ای خود را از سال 1342 آغاز کرد و در ارکستر فرهنگ و هنر گیلان و رادیو گیلان به فعالیت پرداخت. نغمه توحید، نغمه اتحاد، مارش حرکت، سرود خوش‌آمدی امام، سرود بانگ آزادی، نیروی هوایی، نیروی دریایی، جانبازان، خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگه دارد، آمریکا ننگ به نیرنگ تو و «بانگ آزادی»، «بابا جون داد» و «مدرسه‌ها وا شده» و... تنها گوشه‌ای از آثار ماندگار وی هستند. او در حال حاضر عضو شورای نظارت و ارزیابی و شورای موسیقی استان‌های مرکز موسیقی و سرود است.


شریف لطفی
شریف لطفی متولد سال ۱۳۲۹ در رشت است. آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده هورن اهل ایران از استادان دانشگاه هنر است وتاکنون برای فیلم‌ها و سریال‌های زیادی آهنگ ساخته که موسیقی فیلم «مادیان»، ساخته او برنده جایزه جشنواره فیلم فجر شده‌است. او مدتی ریاست هنرستان عالی موسیقی را برعهده داشت و رهبری ارکستر سمفونیک فرهنگسرای بهمن و ارکستر فیلارمونیک تهران هم با او بود. وی از آغاز تاسیس تا اواخر سال ۱۳۸۹ رییس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر بود. این هنرمند تا کنون فعالیت‌های زیادی داشته و بسیاری از چهره‌های فعال موسیقی ایرانی از شاگردان او بوده‌اند. لطفی در سال‌های اخیر کمتر در محافل فرهنگی حضور پیدا کرده و سعی می‌کند در تنهایی به کارها‌ی هنری‌اش بپردازد.


منصور نریمان
نریمان از چهارده سالگی همکاری خود را با رادیو مشهد به عنوان تکنواز موسیقی آغاز کرد و پس از تسلط کافی بر شیوه نوازندگی عود، در بعضی برنامه‌ها به اجرای موسیقی با این ساز پرداخت. پس از مدتی همکاری با رادیو مشهد، به شیراز نقل مکان کردو همکاری‌اش را با رادیو شیراز ادامه داد. پس از آن به عنوان تکنواز رسمی رادیو در کنار اساتید دیگر نظیر جلیل شهناز، فرهنگ شریف، پرویز یاحقی و دیگر تک نوازان آن دوره به فعالیت خود در رادیو تهران ادامه داد. در سال ۱۳۴۱ از او برای تدریس تخصصی ساز عود در هنرستان موسیقی دعوت به عمل آمد. در این سال‌ها تصمیم به نگاشتن کتابی برای تدریس این ساز گرفت. این کتاب با نام «شیوه بربط‌نوازی» در سال ۱۳۷۲ همراه با دوره عالی که شامل پنج اتود متنوع است به چاپ رسید. از تالیفات دیگر نریمان می‌توان به کتاب «۴۲ قطعه برای عود» و «ردیف موسیقی ایرانی برای بربط» اشاره کرد.