امیدهای نوکیا به لومیا - ۳۰ شهریور ۹۱
استفان الوپ از روزی که به نوکیا پیوسته این برند روز به روز در حال عقب رفتن است با این حال او و این غول بزرگ تولید کننده گوشی با معرفی دو محصول جدید انتظار دارند که موفقیت‌های گذشته این برند مشهور را بازیابند.

هفته‌ای که گذشت از نظر معرفی محصول بسیار پربار بود. معرفی تازه‌ترین تبلت آمازون و گوشی‌های جدیدی از سونی، HTC، نوکیا و بالاخره تازه‌ترین گوشی شرکت اپل این چند روز را به موبایلی‌ترین روزهای تابستان تبدیل کرده است. بهتر است ضمن مروری بر محصولات جدید معرفی شده مهم‌ترین ویژگی‌های آن را معرفی کنیم.
لومیا ۹۲۰
استفان الوپ از زمانی که وارد نوکیا شد این شرکت روز به روز در حال عقب رفتن از بازار است با این حال کسی دلیل اصلی این موضوع را به گردن او نمی‌اندازد دلیلش هم این است که استفان الوپ زمانی وارد نوکیا شد که مدیران وسرمایه‌گذاران این شرکت فنلاندی متوجه آغاز سقوط شده بودند. تنها هشت ماه پس از ورود این مدیر سابق مایکروسافت به بالاترین سمت اجرایی نوکیا مشخص شد که غول فنلاندی از میان گزینه‌های روی میز به سمت و سوی مایکروسافت میل خواهد کرد. دو نسخه جدید لومیا که طی مراسمی در لندن معرفی شد نخستین تلاش‌ها برای کنار کشیدن این سازنده قدیمی گوشی از سیستم‌عامل سیمبین بود و در واقع نشان داد نوکیا تمایلی به پیمودن مسیر شرکتی چون سامسونگ و ساخت گوشی با انواع پلت فرم‌های موجود در بازار ندارد. تجربه لومیاهای اولیه نوکیا را نمی‌توان تجربه شکست خورده به حساب آورد چه از هر کدام د‌ه‌ها میلیون دستگاه در سراسر جهان به فروش رفت و شاید در شرایط عادی می‌شد آن را یک محصول با فروش مناسب هم معرفی کرد؛ اما دو گوشی معرفی شده جدید توان جلوگیری از فروریختن قصربزرگ نوکیا را در سراسر جهان نداشت. به واقع لومیای نخستین پاسخگوی انتظارات از نوکیا نبود. حالا اما کمتر از یکسال بعد نوکیا لومیاهای جدیدی را معرفی کرده که لومیا ۹۲۰ از جمله آنها است. گوشی‌ای که با ویندوز فون ۸ و پردازنده دو هسته‌ای و صفحه نمایش HD نسخه کامل‌تری از لومیای قدیمی به شمار می آید.
مشخصات جالب توجه این گوشی داشتن یک صفحه نمایش 5/4 اینچی با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۶۸ پیکسل و یک پردازنده 5/1 گیگاهرتزی دو هسته‌ای، یک گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی و ۷ گیگابایت حافظه کلاد یا پردازش ابری روی SkyDrive و یک دوربین ۸ مگاپیکسلی است.
صفحه نمایش این گوشی که پیورموشن +HD نامیده شده و بالاترین کیفیت و حداقل تاری را دارد و نوکیا معتقد است سریع‌ترین صفحه نمایش LCD را دارا است. این گوشی همچنین دارای یک تکنولوژی منحصر به فرد برای دیدن صفحه نمایش حتی زیر نور خورشید است که البته در بسیاری از گوشی‌های جدید وجود دارد و چیز جدیدی نیست. لومیا از یک شارژر بی سیم هم برخوردار است که آن را از دیگر رقبا متمایز می‌کند ضمن اینکه با داشتن یک باتری قوی حدود ۱۷ ساعت مکالمه را پشتیبانی می‌کند که زمان قابل توجهی برای یک گوشی هوشمند است. وزن این گوشی ۱۸۰ گرم است که نسبتا سنگین است.
لومیا ۸۲۰
این گوشی هم همزمان با ۹۲۰ معرفی شده و در بسیاری از مشخصات شبیه برادر خود است؛ اما مشخصات آن ضعیف‌تر است. به عنوان مثال صفحه نمایش لومیا ۹۲۰ از نوع IPS است در حالی که در ۸۲۰ صفحه نمایش از نوع AMOLED است. این گوشی هم مجهیز به ویندوز فون ۸ است. نخستین چیزی که در مورد این گوشی می‌توان گفت رنگ‌بندی آن است. با رنگ‌های شارپ وگرم نوکیا تلاش قابل توجهی برای جلب توجه قشرهای جوان‌تر انجام داده است. این گوشی در رنگ‌های قرمز، زرد، خاکستری، آبی، بنفش، سفید و مشکی عرضه شده که قابل تعویض هستند. صفحه نمایشگر این گوشی نیز ۳/۴ اینچ و مجهز به تکنولوژی ClearBlack است که امکان دیدن صفحه نمایش زیر نور مستقیم خورشید را هم فراهم می‌کند. رزولوشن صفحه نمایش این گوشی ۴۸۰ در ۸۰۰ پیکسل است که کمتر از انتظار، اما قابل قبول است. اما با این حال این گوشی مجهز به یک نوع تکنولوژی لمسی حساس صفحه نمایش است که امکان کار کردن با برخی امکانات لمسی حتی با وجود داشتن دستکش را هم فراهم می‌کند. این گوشی هم یک پردازنده ۵/۱ گیگاهرتزی دو هسته‌ای با یک گیگابایت رم دارد که سرعت قابل توجهی در میان گوشی‌های هوشمند به شمار می‌آید. این گوشی همچنین یک دوربین ۸ مگاپیکسلی به همراه دوربین جلوی VGAدارد و اساسا همه این امکانات نشان‌دهنده این است که نوکیا آن را برای کلاس متوسط علاقه‌مند به گوشی‌های هوشمند ساخته است.
سونی Xperia SL
سونی این روزها مرتبا در حال معرفی گوشی‌های هوشمند جدید است و مهم‌ترین عاملی که روی آن سرمایه‌گذاری و تبلیغ می‌کند نیز صفحه نمایش فوق‌العاده گوشی‌هایش است. ایکسپریا اس ال که تازه چند روزی است در بازارهای منطقه از جمله امارات در دسترس قرار گرفته یکی از شفاف‌ترین صفحه نمایش‌ها را داراست و برخی آن را واضح‌ترین صفحه نمایش HD معرفی کرده‌اند. این گوشی به یک صفحه نمایش ۳/۴ اینچی مجهز است و جالب آنکه هر دو دوربین پشتی و جلویی گوشی امکان ضبط ویدئو به صورت HD و یا چت ویدئویی به صورت HD را دارند که در نوع خود منحصر به فرد است. اتصال آسان HDMI به تلویزیون و دارا بودن دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت تصویربرداری سریع (در مدت زمانی کمتر از یک ثانیه) وهمچنین پردازنده قدرتمند ۷/۱ گیگاهرتزی دو هسته‌ای عملا این گوشی را در رتبه بالایی از نظر امکانات سخت‌افزاری قرار داده است.
به جز اینها سونی دو سرویس Music Unlimited و Video Unliited را برای خریداران این گوشی ارائه کرده است. این گوشی همچنین به سه برنامه کاربردی رسانه‌ای جدید به اسم واکمن، آلبوم و فیلم‌ها مجهز است.
گوشی جدید سونی که مبتنی بر آندروید است به حافظه ۳۲ گیگابایتی و همچنین تکنولوژی ارتباطات برد نزدیک NFC نیز مجهز است
کیندل فایر HD
جهان تبلت‌ها واقعا رقابت را به جاهای جالبی رسانده و معرفی تبلت ۱۹۹ دلاری جدید آمازون قطعا یکی از جالب‌ترین آنهاست. سال گذشته جف بزوس مدیرعامل آمازون نسخه ۱۹۹ دلاری کیندل فایر را معرفی کرد که هم از نظر قیمت و هم از نظر کاربرد یکی از رقابتی‌ترین محصولات این عرصه بود و حالا پس از یک سال سه محصول جدید را معرفی کرده که کیندل فایر (معمولی)، کیندل فایر HD هفت اینچی و کیندل فایر HD با ۹/۸ اینچ هستند که ما همین نسخه آخر را مورد بررسی قرار می‌دهیم. تبلت جدید آمازون ۳۹۵ گرم وزن دارد و مبتنی بر آندروید است. این تبلت به یک پردازنده آرم دو هسته ای Cortex -A۹ مجهز است و حدود ۱۳ گیگابایت حافظه داخلی و یک دوربین ۳/۱ مگاپیکسلی است. این تبلت رزولوشنی برابر با ۱۲۰۰ در ۸۰۰ پیکسل دارد که با تکنولوژی IPS LCD یکی از باکیفیت‌ترین تبلت‌های موجود به حساب می‌آید هر چند با پردازنده ۲/۱ گیگاهرتزی کمی در مقایسه با رقبا (به خصوص اگر آن را با تبلت جدید گوگل یعنی نکسوس ۷ مقایسه کنیم) ضعیف‌تر است.
اما جذابیت‌های کیندل فایر جدا از امکانات سخت افزاری آن است؛ چراکه اگر شما دارای اکانت آمازون ( ۷۵ دلار در سال) باشید به راحتی می‌توانید موسیقی یا فیلم‌های مختلف رایگان و یا کتاب‌های مختلف را روی تبلت خود منتقل کرده و به قولی لذتش را ببرید.
کیندل فایر البته در استفاده از بسیاری از برنامه‌های آندروید (که به راحتی روی گوشی یا تبلت‌های آندرویدی دیگر نصب می‌شوند) دچار مشکل است به واقع اگر یک معتاد به اپلیکیشن یا نرم‌افزارهای آندرویدی باشید در هنگام استفاده از این دستگاه به دردسر برخواهید خورد؛ اما اگر یک معتاد به فیلم و کتاب و موسیقی باشید کیندل فایر HD بسیار برای شما جذاب به نظر خواهد آمد.
با قیمت ۱۹۹ دلار کیندل فایر یکی از ارزان‌ترین و در عین حال پیشرفته‌ترین محصولات جهان دیجیتال به شمار می‌آید که نشان می‌دهند چقدر دنیای رقابت خوب است که می‌توان یک تبلت بسیار خوب را فقط با ۱۹۹ دلار خرید و استفاده کرد.
موتورولا RAZR HD
گوشی 7/4 اینچی جدید موتورولا با صفحه نمایش Super AMOLED و صفحه نمایش با رزولوشن ۷۲۰ و دوربین هشت مگاپیسکلی یکی از تازه‌ترین محصولات هوشمند عرضه شده به بازار است. این گوشی مجهز به یک پردازنده کوالکوم دو هسته‌ای و یک گیگابایت رم است که روی آن آندروید نسخه ۴ (ساندویچ بستنی) قرار دارد که البته قابل به روز شدن به جلی بین (لوبیا ژل‌های) تا آخر سال جاری میلادی برای آن پیش‌بینی شده است. نکته قابل توجه در این گوشی که به همراه دو گوشی دیگر در این خانواده معرفی شده طراحی نازک با مصرف باتری کم و سرعت کارکرد بالاست.
صفحه نمایش ۷/۴ اینچی این گوشی آن را در کنار تازه‌ترین رقبای این عرصه قرار می‌دهد که همه با صفحه نمایش بزرگ‌تر از ۴ اینچ به میدان آمده‌اند.
موتورولا که این روزها در بازار تلفن همراه حال و روز خوشی ندارد قصد دارد با این گوشی و دو گوشی هم‌خانواده آن فضای رقابتی در این بازار را حفظ کند و هر چند امید چندانی به موفقیت زیاد در این عرصه ندارد؛ اما حداقل امیدوار است با خرید زمان در طی فصل‌های آینده بتواند عقب‌ماندگی خود را جبران کند.