چند می‌گیری رنگ کنی؟ - ۲ آذر ۹۱
اگر شما هم جزو افرادی با شخصیت‌ «تنوع‌طلب» هستید و همواره با گذر زمان و با تغییر فصل‌ها و ماه‌ها دلتان می‌خواهد به نوعی در محیط خانه خود یا اتاق شخصی‌تان تنوع ایجاد کنید، باید مطلع باشید که گاهی این تنوع‌ها هزینه‌های بالایی را می‌طلبد و گاهی هم شما می‌توانید با ساده‌ترین تجهیزات و کمترین صرف زمان اتاق نشیمن خانه‌تان را صمیمی‌تر از قبل کنید.

در این گزارش این‌بار برای شما رنگ‌های ساختمانی را در نظر گرفته‌ایم، رنگین کمانی که هر رنگ آن مناسب سلیقه‌ای است.رنگ آمیزی یا همان نقاشی ساختمان از زمان‌های دور در میان ایرانیان وجود داشته و حتی هنوز هم در مدرن‌ترین خانه‌ها کاربرد دارد. مطمئنا هیچ‌کدام از ما گچ‌بری‌های رنگارنگ خانه مادربزرگ مان را فراموش نکرده‌ایم. دوره‌ای در ایران بیشتر رنگ‌های روشنی چون سفید، طوسی، آبی و استخوانی کاربرد داشت، اما این روزها مردم به تفاوت‌های بیشتری نیاز دارند تا کسالت روزمرگی‌هایشان را از یاد ببرند، بنابراین به رنگ‌های غیرمعمول‌تری مثل صورتی، نارنجی، زرد، سبز، قرمز و زردچوبه‌ای روی آورده‌اند و طیف گسترده‌ای که اگر بخواهیم تک‌تک آنها را نام ببریم و درباره آنها توضیح دهیم، تمام نخواهند شد.

انواع رنگ‌های ساختمانی و ویژگی‌های آنها
رنگ‌های روغنی یکی از انواع قدیمی رنگ‌های ساختمانی هستند و سه نوع براق، نیمه براق و مات دارند. این نوع رنگ بیشتر مناسب رنگ‌آمیزی در و پنجره‌های فلزی یا هر سطح فلزی دیگر است، چرا که مهم‌ترین ویژگی آن ضد زنگ بودن است. ویژگی مهم و قابل‌توجه رنگ روغنی قابلیت شست‌وشوی آن است.
نوع دیگر رنگ‌ها پلاستیکی هستند که به علت اینکه غیر روان تولید می‌شوند سطحی‌اند و قابلیت شست‌وشو ندارند و باید قسمت رنگ‌شده را با یک پارچه نرم نم‌دار تمیز کنید، رنگ پلاستیک برای رنگ‌آمیزی سقف یا مکان‌های دیگری که دور از دسترس هستند مناسب است. یکی دیگر از انواع جدید رنگ‌ها که این روزها هم از آن استقبال زیادی می‌شود رنگ‌های اکریلیک هستند. از ویژگی‌های رنگ‌های اکریلیک می‌توان به اجرای سریع و راحت آن اشاره کرد و اینکه نسبت به رنگ‌های روغنی و پلاستیکی دوام و عمر بیشتری دارند.رنگ اکریلیک هنگام اجرا هیچ بویی ندارد، حتی بعضی از شرکت‌ها رایحه‌هایی مثل لیمو، پرتغال، گل یاس، گل رز و... به این رنگ‌ها اضافه می‌کنند و به دلیل خواص آنتی استاتیک دوده و گرد و غبار معلق در هوا را به خود جذب نمی‌کنند. این رنگ‌ها خاصیت ضدباکتری دارند و به همین علت میکروب‌ها و باکتری‌های روی دیوار قابلیت رشد و تکثیر پیدا نمی‌کنند. پایه رنگ‌های اکریلیک آب است، یعنی رنگ در ترکیب با آب استفاده می‌شود، اما این دلیل بر این نمی‌شود که در برابر آب مقاومت نداشته باشند، پس اگر از این رنگ استفاده کنید، با خیال آسوده هم می‌توانید دیوار‌ها را بشویید. اگر شما از رنگ‌های اکریلیک استفاده کنید، دیگر نیازی نیست نگران رنگ‌پریدگی، ترک، خراشیدگی یا پوسته شدن رنگ دیوار باشید، هرچند که حتی اگر یک درصد هم آسیبی به رنگ وارد شود به سادگی قابل ترمیم است. یک ویژگی دیگر رنگ‌های اکریلیک یا پایه آبی این رنگ‌ها است که بر روی هر سطحی اعم از؛ گچ، سیمان، بتن، آهن، چوب، رنگ پلاستیک، رنگ روغن، کنیتکس و ... قابل اجراست و قدرت چسبندگی بالایی دارد.
شما می‌توانید نقاش خانه خود باشید
این روزها با ابزار بسیار آسان و رنگ‌های متنوع شما می‌توانید خودتان به تنهایی دیوارهای منزلتان را نقاشی کنید.
باید نکاتی را در خاطر داشته باشید، باید قبل از رنگ‌آمیزی تمام دیوار‌های و سقف‌های مورد نظر را خوب تمیز کنید و بعد افتادگی‌های دیوار یا ساییدگی‌ها را با گچ و کاردک پر کنید. اگر کودک دلبندتان از دیوارهای اتاقش به‌عنوان دفتر نقاشی استفاده می‌کند به نظر می‌رسد اتاق او را حتما با رنگ روغنی نقاشی کنید.
وقتی مطمئن شدید که رنگ آماده شده، خوب مخلوط شده و غلظت مناسبی دارد با قلم مو یا غلتک شروع به رنگ‌آمیزی کنید و فراموش نکنید که باید ابتدا همه را در یک جهت بزنید و بعد اگر قصد داشتید یک دست دیگر هم رنگ بزنید آن را عمود بر جهت قبلی بزنید.


هزینه نقاشی ساختمان
در ایران بیشتر از رنگ‌های داخلی و ایرانی استفاده می‌شود، چون کیفیت خوبی دارند و نسبت به رنگ‌های خارجی ارزان‌تر هم هستند، اما برندهای Huls آلمان و Mas ایتالیا هم در بازار موجود است. از محصولات ایرانی هم به نام‌ترین آنها سحر، الوان، سمن، هادی و... هستند.هزینه نقاشی هر مترمربع با رنگ روغنی درجه یک 3000 الی 8000 تومان، هر مترمربع رنگ پلاستیک 2500 الی 5000 تومان و اجرای هر مترمربع با رنگ اکریلیک حدودا 3000 الی 10000 تومان می‌باشد.